Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4414390 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4414390

Odpowiedzi 14149

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie miałem zamiaru nikogo urazić. Jeżeli ktoś tak odczuł to przepraszam.
Broń ulu mulu w tym modzie wreszcie działa tak jak powinno być.Jako amulet chroniący przed atakiem orków.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kto tu ma się obrażać? ... bez sensu! A żeby uściślić i czepnąć się szczegółów to ulu mulu służy nie tylko jako amulet, prawda?  Wilczki, psy i inne takie tam robaczki  czasem warto połaskotać naszym amuletem jak się bardzo śpieszymy ...

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Panowie mam parę pytań tylko odpowiadajcie tak szybko jak to możliwe. Dlaczego? Bo pewnie od jutra przez następne 2 tygodnie będę bez dostępu do internetu (możecie sobie darować teksty w stylu: co wywiadów była? Albo: dostałeś bana od starych? Tak się składa że jestem parę lat po maturze tak że powód jest inny)
Ale do rzeczy:
1. Czy jedyne bronie specjalne na trupy to ten Srebrny Miecz Nordmarski i Święty Ambasador? Jezeli tak to inne postaci np taki wojownik 1h + kusza jest poniekąd kaleką...
2. Jak działa ten miecz? Tak jak Młot Adanosa na Kamiennych Strażników czy raczej jak każda bron obuchowa na Kamienne Golemy?
3. Te zjawy od których mam uzyskać przebaczenie dla Gomeza pojawiaja sie po rozmowie z Gomezem czy od początku sa w Starej Kopalni. Bo żeby nie mieć takich problemów jak ktoś wczesniej pisał ze Zjawy sie obrarzają lepiej wytłuc wszystko wcześniej. I w następnym rozdziale namnoży mi sie Pełzaczy tak?
5. Odmosnie Starej Kopalni. Jest tam coś przydatnego? W sensie mikstury +na stałe lub Tabliczki?
6. Byłem w starym Obozie Sekciarzy ale moja Ognista Kula nie nadaje się tam kompletnie. Jest coś poza tą Sferą po co warto tam sie pchać w drugim rozdzile?
7. Czytałem że została wstawiona Wolna Kopalnia ale nie ma tam nic godnego uwagi. Prawda to?
8. Ktoś pisał zeby nie oddawać Pierścienia Kruka. Ja juz dawo go dodałem bandytom za Palisadą Orków. Co straciłem?

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podobno miecz 1h na nieumarłych można dostać z skrzyni w wieży zatopionej Xardasa ale klucz daje sam właściciel i trzeba grać nekro. Efekt walki mieczem na trupy jest jak zwykłym mieczem tyle że dochodzą obrażenia extra, i słychać dźwiękowo tak jakby się rzucało czar - zniszczenie trupa. Upiory kopaczy Gomeza pokazują się po rozmowie z nim. Najlepiej jest wcześniej odwiedzić Stara Kopalnie, by nie mieć z nimi problemów :) nieświadomie zrobiłem to poprawnie, bo w II byłem już po sferę. W kopalni jest napój zręczności, ruda, i mnóstwo expa. To raczej motywujące niż odpychające :) Nie wiem nic na temat Kopalni w Kotle, nie byłem tam, oraz też oddałem pierścień Kruka. I pominąłeś w zadawaniu pytań, pkt. Nr 4 :) co do bagien- 2 jagody trolla, miecz unikatowy, rośliny i exp :) w tym 2x boss, wąż błotny i strażnik sfery .

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
A faktycznie jeden pominąłem :P
Fuck. Czyli ze Święty Ambasador w moim wypadku ( na razie ide w łuk na 100% a dużo mi juz nie brakuje) to jedyna opcja...tylko jak ja sie do niego dostanę łucznikiem? Myślałem ze z tym Srebrnym Mieczem będę szedł przez trupy jak przez tych Strażników. Jeszcze ze 2 levele i zaczął bym iść w siłę ale skoro ten miecz nie robi furory to najpierw zajmę sie brońmi 2h
Jak nie padnie jakiś pomysł jak radzić sobie z trupami to czeka mnie wycieczka do Miasta Nieumarłych...
Nadal czekam na pozostałe odpowiedzi

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie polecam używać runy Zniszczenia gdyż dostajesz tylko 50% . Na początku najwyżej przydatne na te trupy co mają starożytne zbroje... I nie są strażnikami sfer.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
1 Pytanko bo mi się przypomniało odnośnie wydobycia złota da się nabić 100% i nabija się skilla tylko i wyłącznie przez naukę a nie tak jak to było wcześniej przez kopanie ? :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
O tym to ja wiem.
Właśnie odnośnie tego brakujące 4-tego punktu to przy Ambasadorze jest książka z której można nauczyć się wytwarzania odpowiednich strzał i pytanie brzmi: czy musze umieć coś jeszcze żeby je tworzyć czy wystarczą tylko zwykłe + Woda Święcona?
I to już chyba ostatnia sprawa: coś na forum wyczytałem że poza maską Śniacego jest jeszcze "kask" dla Łowcy Smoków i Paladyna. A jak wygląda sytuacja u Magów? Oni też mają coś dla siebie?

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
    1 Pytanko bo mi się przypomniało odnośnie wydobycia złota da się nabić 100% i nabija się skilla tylko i wyłącznie przez naukę a nie tak jak to było wcześniej przez kopanie ? :P

1. Przez naukę i chyba 5 % można zdobyć przez jeden z questów ( zaznaczam chyba bo nie pamiętam).

Cytat: mateuszzxcv
Panowie mam parę pytań tylko odpowiadajcie tak szybko jak to możliwe. Dlaczego? Bo pewnie od jutra przez następne 2 tygodnie będę bez dostępu do internetu (możecie sobie darować teksty w stylu: co wywiadów była? Albo: dostałeś bana od starych? Tak się składa że jestem parę lat po maturze tak że powód jest inny)
Ale do rzeczy:
1. Czy jedyne bronie specjalne na trupy to ten Srebrny Miecz Nordmarski i Święty Ambasador? Jezeli tak to inne postaci np taki wojownik 1h + kusza jest poniekąd kaleką...
2. Jak działa ten miecz? Tak jak Młot Adanosa na Kamiennych Strażników czy raczej jak każda bron obuchowa na Kamienne Golemy?
3. Te zjawy od których mam uzyskać przebaczenie dla Gomeza pojawiaja sie po rozmowie z Gomezem czy od początku sa w Starej Kopalni. Bo żeby nie mieć takich problemów jak ktoś wczesniej pisał ze Zjawy sie obrarzają lepiej wytłuc wszystko wcześniej. I w następnym rozdziale namnoży mi sie Pełzaczy tak?
5. Odmosnie Starej Kopalni. Jest tam coś przydatnego? W sensie mikstury +na stałe lub Tabliczki?
6. Byłem w starym Obozie Sekciarzy ale moja Ognista Kula nie nadaje się tam kompletnie. Jest coś poza tą Sferą po co warto tam sie pchać w drugim rozdzile?
7. Czytałem że została wstawiona Wolna Kopalnia ale nie ma tam nic godnego uwagi. Prawda to?
8. Ktoś pisał zeby nie oddawać Pierścienia Kruka. Ja juz dawo go dodałem bandytom za Palisadą Orków. Co straciłem?
2. Zadają po prostu normalne obrażenia.
3. Pojawiają się po rozmowie - lepiej najpierw odwiedzić wybić co jest, a potem wrócić.
5. Coś tam jest dosyć ukryte. Jest jeden szyb do którego naprawdę ciężko się dostać( zaraz dam screeny ).
6. W sumie trochę złota jeśli dobrze pamiętam i to tyle.
7. Wolna kopalnia hmm nie byłem tam jeszcze.
8. Nic - właśnie wtedy chodziło mi o ten quest z tymi bandytami ( Tizgar pytał o Jarek i Khorinis, więc nie chciałem pisać, co to za quest ;) )

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie znajdę czarną perłę w 1 rozdziale? (potrzebuje do mikstury-drugie zadanie od opiekunów) i czy do tej mikstury muszę znać alchemie?
+nie mogłem wziąć książki od Talomona (czy jak mu tam), bo najpierw gdy chciałem przebiec koło niego on zaczął coś do mnie mówić i Bezimienny automatycznie zawracał, a potem było to samo z tym, że po moim zawróceniu  zabijał mnie. próbowałem przywołać potwora żeby go bił a ja w tym czasie przebiegnę koło niego lecz nic go nie interesowało i dodatkowo (nie wiem czy to bug czy tak jest tam normalnie) jeśli stałem blisko niego to zawsze gdy wyciągałem broń lub wybierałem czar od razu mi się chował ekwipunek. musiałem na kodach wejść bo innego pomysłu nie miałem a przejść nie było jak bo mnie cofał

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hubert231 księgę łatwo zdobyć. Zakup u Zurisa zwój przemiany w chrząszcz i przemień się w nie go trochę dalej od posągu Inosa. Ja tak sobie poradziłem.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Hubert o czarna perlę ja się pytałem naprawdę jesteś tak leniwy zeby luknąć 1 lub 2 stron wczesnej ( jak by to było 10 stron temu to rozumiem ale 1 lub 2 ) bo dostałem bardzo rzetelne i trafne odpowiedzi a sposobów przynajmniej ze 3 jest :P ( nie musisz nic umieć z alchemi )

W tym pomieszczeniu nie da się ozywać broni ani magi ( ofc ja masz szybka reakcje to się da ) da się kolo niego przebiec  przed 1 próbą robisz save bo każda próba od 3 kończy sie spaleniem ( wystarczy potek na speda i próbujesz do upadłem z rożnych stron i katów w końcu się uda mi sie udało za 30+ razem i nawet żadnych wontów nie miał )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hubert o czarna perlę ja się pytałem naprawdę jesteś tak leniwy zeby luknąć 1 lub 2 stron wczesnej ( jak by to było 10 stron temu to rozumiem ale 1 lub 2 ) bo dostałem bardzo rzetelne i trafne odwiedzi a sposobów przynajmniej ze 3 jest :P ( nie musisz nic umieć z alchemi )

W tym pomieszczeniu nie da się ozywać broni ani magi ( ofc ja masz szybka reakcje to się da ) da się kolo niego przebiec  przed 1 próbą robisz save bo każda próba od 3 kończy sie spaleniem ( wystarczy potek na speda i próbujesz do upadłem z rożnych stron i katów w końcu się uda mi sie udało za 30+ razem i nawet żadnych wontów nie miał )

nie wiedziałem, że się pytałeś, bo nie czytam wszystkiego tutaj. nie mów, że leniwy bo gdybym wiedział, że pisałeś o tym niedawno bym nei pytał się.
nie wiem jak ty to zrobiłeś z tą księgą, bo przejście jest bardzo wąskie, a ten Talomon cofa mnie w "zasięgu dialogu" więc czy bym szedł przy ścianie czy też po suficie on i tak mnie zgarnie zanim podejdę do niego

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hubert przed przemianą w chrząszcza wycofaj się znacznie dalej. A na pewno zadziała.

Link do moda Złote Wrota

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
z muszelek czarna perła nie wypadła a wczytywałem kilka razy, a skrzyneczki wszystkie jakie miałem posprzedawałem ;/
można tego questa zrobić w 2 rozdziale?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Panowie co z odpowiedziami na pozostałe pytania? Moj czas jest ograniczony. Jezeli komuś strasznie zależy na propsach to jak dla mnie moze pisać w odpowiedzi w osobnych (co pewnie jest karalne) bo mnie propsy i tak nic nie kosztują.
Skąd zdobyć kieł Trolla? Tylko tego mi brakuje do Ulu-Mulu a nie stać mnie na wydawanie PN dopuki nie osiągnę 100% w łuku...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Z trolla musisz straci to i tak jest przydatne przecież te zdolności zapewniają bogactwo :P

Hubert i znowu to samo co u mnie idziesz okraść skarbiec klasztorny masz tam 2 kufry z który jest bardzo duza szans na czarna perle styka kilka razy load game i bankowo będzie perła

3 pn kosztuje pozyskiwanie kłów itp to jest równe 1% w łukach stary naprawdę robienie problemu z takie badziewia to trochę śmieszne a co za różnica czy 99% czy 100% tak czy siak bron dystansowa ma zawsze 100% na cirta % w posługiwaniu się wpływają na zasięg i szanse trafienia z maksymalnego zasięgu
Problem którego niema :P poco sobie utrudniać coś co już jest wystarczająco trudne :P

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To nie jest duza szansa na dostanie czarnej perly z tych 2 skrzynek tylko to jest bonus za otwarcie kazdych 2 drogocennych skrzynek skrzynek. Wystarczy zdobyc te 2 skrzynki i je otworzyc i dostanie czarna perle. Nie musi kilka razy wczytywac gry, zeby to zdobyc...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jestes pewny ? bo ja nigdy wcześniej nie otwierałem takich skrzynek te z klasztoru to moje pierwsze drogocenne i już z 1 poleciała perła :P

0 użytkowników
Do góry