Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4396906 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4396906

Odpowiedzi 14149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wiesz kuken to ze potrafię dobrze walczyć czy rozwijać postać nie znaczy ze wiem o wszystkim w returnie, mimo wszystko gram pierwszy raz i jest dla mnie dużo sekretów o których nie wiem a dostęp do skryptów tez wszystkiego mi nie powie, ale na twoje pytanie dal mi odpowiedz, otóż będąc najemnikiem gorn w nagrodę za wyciągniecie z ciupy daje ciężki pancerz najemnika :P jeśli tylko będzie się wstanie ulepszyć go na x5 to jest to najlepsza dostępna zbroja na ten etap gry nawet zbroja orka wymięka przy niej :P no i jeszcze przekuta jest złota :P

A tu jeszcze info dla najemników dla ulepszania pancerzy

Lekki Pancerz Najemnika na x5 ( koszt 15 stali i 45 kwarcytu ) 90/90/50/10/10
Średni Pancerz Najemnika na x5 ( koszt 15 stalli i 45 węgla ) 110/110/100/10/15
Ciężki Pancerz Najemnika na x5 ( koszt 45 stali 45 siarki 15 smoły ) 140/140/130/25/25

Co do łowcy smoków to w sumie najistotniejsze jest to co trzeba na najlepszy czyli 105 stali trochę czarnej rudy i magicznej oraz znowu w pizdu siarki dokładnych info jeszcze nie mam ale na pewno te matsy tylko nie wiem w jakich ilościach :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
pytanie do osob, ktore graja/graly najemnikiem. zmienila sie zasada placenia przez Onara dniowki? Moze tez, po skonczeniu nekromanta pogralbym nim, mam save'a z tym, ze moze placic 200zl lub 150zl.. Zostal naprawiony bug znany z 2 i NK zwiazany z placeniem dniowki? Jaka jest maksymalna mozliwa do zdobycia dniowka?

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra Panowie to czyli że te 140 zręczności to absolutne minimum by móc założyć każdy łuk czy miecz wymagajacy zręczności? Zrobiłem małe zestawienie tego co mam i sprawa wyglada tak:
62 wyuczone
39 z eliksirów
26 z tabliczek
8 z pierscieni
Czyli brakuje jeszcze 5 które na bank zdobędę z biżuterii czy z Goblinich Jagód
Kolejna sprawa. Ulu-Mulu mozna zrobić w drugim rozdziale? Bo gadałem z Uhr-Shakiem ale nic nie mówił o tym. Chyba że jeszcze pogadam z Xardasem
Aha i pytanie odnośnie Gildii Myśliwych. Ich zadania koniecznie trzeba wykonać w pierwszym rozdziale? Pytam bo z pozostałymi Gildiami nie mom problemow tylko z nimi. Miałem przygotowac dla Wilka Nixa jakaś miksturke. Gada z Sagitą. Dostaje wpis do dziennika o potrzebnych składnikach i brak dalszych dialogów. Gadam z Nixem i to samo. A najlepsze jest to że ten Wilk po rozmowie z Sagitą znika...
musisz najpierw sie kopsnac do miasta orkow i podejsc do wejscia do swiatyni zeby sie pojawil wpis i wtedy o te ulu mulu... wilk... za dlugo odwlekales misje dlatego zdechl..a tak w 1 rozdziale musisz z nimi pogadac a przywodca tych mysliwych tak jak ja mozesz zostac w 3.

Delth

Delth

Użytkownicy
posty195
Propsy48
  • Użytkownicy
Hmm... Mam pytanie co do bycia strażnikiem świątynnym. Jakie powinienem zdobyć endgamowe przedmioty na przejście 6 rozdziału? W bibliotece książka mówi to samo co mówiłaby łowcy smoków, ale nie może się to zgadzać, bo nikt mnie nie nauczył wykuwać mieczy ani pancerza, łzy innosa też wydają się nie mieć żadnego zastosowania...I na dodatek nie chcą mi sprzedać ciężkiego pancerza strażnika (choć średni się udało dostać), ale to jest najmniejszy problem dzięki pancerzowi haradrima.

To nie jest tak że sobie nie poradzę, ale fajnie by było wiedzieć czy naprawdę nie powinienem niczego innego zdobyć.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A propos Straznika SW, jak tam wyglada ulepszanie pancerzy?  ile wynosi koszt ulepszenia ciezkiego pancerza? Zmienia sie przy tym wyglad?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zmienił się system dniówki i serio onar płaci, maksymalna stawka to aż 250 złota dziennie bo tyle mi właśnie płaci sek w tym ze trzeba wiedzieć jak zrobić to żeby płacił 250 złota: P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
to mozesz powiedziec jak zrobic, zeby placil 250? myslalem, ze 200 to maksymalna stawka, myslalem przy tym, ze wplyw na to ma m.in. wybicie jak najwiekszej ilosci potworow w okolicach farmy onara (m.in. jego pola z polnych bestii, niedaleko krypty szkielety, las w ktorym znajduja sie zlodzieje i jaskinia Sagitty) chyba, ze ma na to wplyw wykonanych zadan (przy 200zl nie mial zadnych pretensji, ze jakas owca mu zginela)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Żeby dostać 100 musisz dołączyć czysto do najemników czyli żadnych burd skrg itp i zrobić wszystkie questy fakt nie wszystkie są wymagane ale robisz wszystkie dla świętego spokoju w tym oczywiście tez wpierdol bullkowi  ( dobrze jako próba wybrać to ze strażnikami z farmy bengara bo to kolejny quest z balthasarem odblokowuje )

Nie może być żadnej skargi ze jakaś kradziez czy coś musi być czysto

Kolejna 100 więcej jest za quest z ochrona marii i eleny podczas całego questa nic ich nie może dotknąć czyli trzeba uwcześnienie wyczyścić okolic z polnych besti i krwiopijców  ( ofc trzeba się stawić na czas u onara i u marii :P

Żeby dostać bonusowa 50 trzeba wykonać niepisanego questa z ślubnym talerzem marii ona nam powiem ze straż go ukradła idziemy do koszar i wyciągamy ze skrzyni jej talerz  i jej oddajemy jako nagrodę mówimy ze jesteśmy najemnikiem to pośle nas do onara z prośba o podwyżkę którą onar nam da mówi ze 10 zlota więcej ale daje 50

Onar ma spierdolony teksty i mowie co innego a co innego pisze ale 250 płacić będzie ofc za dzień w którym cos robimy a nie za dzien którym śpimy rzecz jasna :P

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.dlaczego nie mam opcji dialogowej z Saggita na temat mikstury dla "Kła" (psa myśliwego), a mam 3 szczawie królewskie, 6 korzeni leczniczych, 4 leśne jagody i 41 łodyg bagiennego ziela (już zaakceptowałem misję)
2.nie mogłem znaleźć drugiego opiekuna więc wyczytałem w necie gdzie on jest. przeczytałem też przy okazji na czym polega misja i pytanko: skoro jestem magiem ognia jest inny sposób na ukradnięcie tej książki żebym ten Talomon (czy jak mu tam) nie miał do mnie potem żalu?

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
1. Miałem to samo. Pobiegłem do GD poexpiłem troche wracam ze Słonecznym Aloesem a tu Sagita ma dla mnie miksturke dla Kła. Myślę ze jak się prześpisz i przyjdziesz następnego dnia to też powinna być gotowa.
2. Uśpić się go chyba nie da więc spróbuj Przemiany w Chrząszcza lub ewentualnie Zapomnienie

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mam uzyskać przebaczenie upiorów kopaczy dla Gomeza? Jeżeli zaatakuję stojącego obok nich zombiaka czy szkieleta, to nie mogę później z nimi rozmawiać. A strażników z kuszami zwyczajnie nie da się wywabić w ustronne miejsce. Udało mi się pogadać z ośmioma, chociaż przy tym też był jakiś bug. Załatwiłem sprawę z pierwszym napotkanym, później wyszedłem na chwilę z kopalni, a gdy wróciłem, pokazał się komunikat, że zabiłem dwóch :blink: Od ilu trzeba uzyskać przebaczenie? Od wszystkich?

Zaczek13

Zaczek13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3 pytania:
1. Gdzie nauczę się tworzyć Eliksir Siły i za ile PN ? U Constantina, Sagitty i Ignaza nie moge ;/
2. Baal Orun nie chce ze mną mówić, mimo że mam na sobie opaskę nowicjusza... ?
3. Co zrobić ze Szponem ? Od razu mówię że idę w 1-rękę.
Z góry dzięki za odp.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Zaczek13
1. Uczy go Constantino w drugim rozdziale. Jest jakiś błąd w nazwie. Wybierasz naukę eliksiru tego za 20PN
3. Żeby się nim posługiwać musisz mieć odpowiednio wysoką Karmę u Beliara. Jak chcesz dostać dodatkowe doświadczenie to oddaj go Saturasowi potem pogadaj z tym Złotym Smokiem. Wróć do Saturasa a on odda Ci Szpon

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Grałeś ty w nk ? bo to to się tyczy sprawy z nk constaino uczy ale musisz umieć coś z alchemii ( poza tym nie jestem pewien ale eliksir siły ma wpisana błędną nazwę przy nauce )
Dwie opcje albo masz buga bo cos tam albo jestes juz w jakies gildii tylko w ten sposoób mozna spowodowac brak rozmowy
Szpon beliara to najlepsza bron jednoręczna wiec ta wiedza wystarczy ci za odpowiedz co masz z nim zrobić

Hubert
1. Tego questa robi się odrazu niema ze na potem, pierw musisz miec matsy na potka potem idzesz do nixa po questa i odrazu długa do sagitty ona powie swoje odrazu dasz matsy i masz potka i długa do nixa po 3 dniach się pytasz i kieł zdorwy quest done ( będziesz zwlekał będzie fial quest )
2. Przejdź może grę, znowu nowa gra teraz magiem ? a do czego ci on potrzebny do niczego weź użyj potka na speeda albo ziela i gotowe na niego nie działają czary kontroli umysłu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: Tizgar
Grałeś ty w nk ? bo to to się tyczy sprawy z nk constaino uczy ale musisz umieć coś z alchemii ( poza tym nie jestem pewien ale eliksir siły ma wpisana błędną nazwę przy nauce )
Dwie opcje albo masz buga bo cos tam albo jestes juz w jakies gildii tylko w ten sposoób mozna spowodowac brak rozmowy
Szpon beliara to najlepsza bron jednoręczna wiec ta wiedza wystarczy ci za odpowiedz co masz z nim zrobić

Hubert
1. Tego questa robi się odrazu niema ze na potem, pierw musisz miec matsy na potka potem idzesz do nixa po questa i odrazu długa do sagitty ona powie swoje odrazu dasz matsy i masz potka i długa do nixa po 3 dniach się pytasz i kieł zdorwy quest done ( będziesz zwlekał będzie fial quest )
2. Przejdź może grę, znowu nowa gra teraz magiem ? a do czego ci on potrzebny do niczego weź użyj potka na speeda albo ziela i gotowe na niego nie działają czary kontroli umysłu
2. Mi mikstura szybkości nic nie dawała gdyż nawet jak wyminąłem już Talomona to i tak bezi sam wracał przed niego.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlatego dałem dwie opcje albo potion albo zębate ziele u mnie akurat to drugie zadziałało bez problemu

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja walłem ognistą strzałą w Talomona, który zaczął mnie gonić, wyminąłem go wziąłem książke po czym normalnie wyszedłem i nikt nie miał o nic pretensji...

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ewentualnie przywołać sobie choćby szkieleta goblina, oczywiście trzeba mieć drugi zwój na powrót. 

Jak mam uzyskać przebaczenie upiorów kopaczy dla Gomeza? Jeżeli zaatakuję stojącego obok nich zombiaka czy szkieleta, to nie mogę później z nimi rozmawiać. A strażników z kuszami zwyczajnie nie da się wywabić w ustronne miejsce. Udało mi się pogadać z ośmioma, chociaż przy tym też był jakiś bug. Załatwiłem sprawę z pierwszym napotkanym, później wyszedłem na chwilę z kopalni, a gdy wróciłem, pokazał się komunikat, że zabiłem dwóch  Od ilu trzeba uzyskać przebaczenie? Od wszystkich?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przywołane potwory nic nie dają gdyż npce ich nie atakują i odwrotnie.

Psalm 19

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Talmon atakował mojego przywołanego goblina. Być może dlatego, że miałem niską karmę u Beliara i goblin mnie zaatakował?

0 użytkowników
Do góry