Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4400727 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4400727

Odpowiedzi 14149

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
hubert231 oczywiscie że Mag Ognia. Ja tak gram i na początku dzięki Ognistej Strzale wszystko poniżej Dzika czy Zębacza pada zanim do Ciebie dobiegnie. Ja mam zamiar zaraz pakować w siłę i 2h a dzięki dobremu łukowi bedzie to banalnie proste
Ok dzięki

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: hubert231
tak sobie mysle czy mag ognia nie jest czasem lepszy niz guru dla lucznika?
Napewno mag ognia jest lepszy natomiast ja wziąłem guru gdyż jest to po prostu nowa klasa i chciałem ją wypróbować. W returningu dodane zostały do czarów ognia obrażenia od podpalenia co powoduje, że ta klasa tej totalnie niezbalansowana i nikt nie może się z nią równać. Juz ognista strzała z pierwszego kręgu niszczy wszystkie słabe i średnie potwory. Małą ognistą burzą z 3 kręgu można już masowo wybijać orków.

Cytat: mateuszzxcv
hubert231 oczywiscie że Mag Ognia. Ja tak gram i na początku dzięki Ognistej Strzale wszystko poniżej Dzika czy Zębacza pada zanim do Ciebie dobiegnie. Ja mam zamiar zaraz pakować w siłę i 2h a dzięki dobremu łukowi bedzie to banalnie proste
Ok dzięki
Jak idziesz w zręczność to nie ucz się siły gdyż nie dasz rady rozwinać obu cech na bardzo wysoki poziom.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Maciuś nie mozna ulepszac zadnej ze zbroi magow. Dostaniesz na pewno lepszą zbroję, albo w 4 rozdziale (grajac Nekromanta najlepsza zbroje dostalem majac 4 rozdzial, podczas nauki 4 kregu), zerkalem kiedys na Guru dostaniesz albo w 4 rozdziale, albo w 6(niestety bardziej mysle o tej opcji). Niestety porownujac zbroje na tym etapie Guru wypada najgorzej.
Guru - 115/100/100/100
MW.. -  120/100/100/125
Nekro - 130/85/80/150
MO.. -   120/150/150/100 (wg wyczytania na temat stat to jest do zdobycia jeszcze zbroja 150/130/190/130 ale nie wiem na jakim etapie)

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Ostatnio na nauczyłem się chyba 70 siły i w czwartym rozdziale biegałem z Urizielem bo reszte dobiłem na miksturach i tabliczkach tak ze spoko luz :)
Czy zręczność dodaje się do obrażeń z łuku? Mam ten najlepszy i Zębacz i Warg pada niemal na hita i ile dobrze miec % w strzelaniu tak by grało się komfortowo żeby ogarnąć małe stadko zanim do mnie dobiegnie np Zębaczy. Aktualnie mam 42%

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ostatnio na nauczyłem się chyba 70 siły i w czwartym rozdziale biegałem z Urizielem bo reszte dobiłem na miksturach i tabliczkach tak ze spoko luz
Czy zręczność dodaje się do obrażeń z łuku? Mam ten najlepszy i Zębacz i Warg pada niemal na hita i ile dobrze miec % w strzelaniu tak by grało się komfortowo żeby ogarnąć małe stadko zanim do mnie dobiegnie np Zębaczy. Aktualnie mam 42%

Tak zręczność dodaje obrażeź do łuku. Ciężko napisać ile % musisz mieć aby grało się komfortowo w moim przypadku to nawet gdybym miał z 75 % to i tak trafiałbym rzadziej niż częściej. Wszystko zależy od szczęścia najlepiej mieć 100 % i po problemie - zawsze trafisz.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
100% toż to masa PN a w drugim rozdziale to może być problem ale coś będę kombinować bo potem wbijanie leveli bedzie czystą przyjemnością :) Z tabliczek mam już +10% może poszukam książek...
Jak wyglada stosunek łuku do Orków? Bo wojownicy podają po dwóch Ognistych Strzałach. Widzę że łuk na 100% to broń masowej zagłady bo na Smoczego Zębacza wystarczy 3 strzały z łuku.
Czystym Magiem Ognia gra się za łatwo dlatego wolę zrobić taką hybryde na kształt Paladyna czyli magia jako dodatek :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Gdzie w khorinis znajdę jeszcze pełzacze lub wojowników bo brakuje mi 1 płytki do 2 zbroi wybiłem pełzacza wojownika z kopalni pod słonecznym kręgiem ,wszystkie pełzacze z kopalni w obozie dextera wybite oraz 2 pełzacze w jaskini obok  piramid

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
100% toż to masa PN a w drugim rozdziale to może być problem ale coś będę kombinować bo potem wbijanie leveli bedzie czystą przyjemnością Z tabliczek mam już +10% może poszukam książek...
Jak wyglada stosunek łuku do Orków? Bo wojownicy podają po dwóch Ognistych Strzałach. Widzę że łuk na 100% to broń masowej zagłady bo na Smoczego Zębacza wystarczy 3 strzały z łuku.
Czystym Magiem Ognia gra się za łatwo dlatego wolę zrobić taką hybryde na kształt Paladyna czyli magia jako dodatek
Ja smoczego zębacza mam obecnie na 2 strzały. Pamiętaj, że myśliwy Raffa uczy 5 % łucznictwa za przyniesienie mu łuku kompozytowego - warto z tym poczekać aż bedzie trzeba płacić 20 pn za 5 %.

Cytat: Tizgar
Gdzie w khorinis znajdę jeszcze pełzacze lub wojowników bo brakuje mi 1 płytki do 2 zbroi wybiłem pełzacza wojownika z kopalni pod słonecznym kręgiem ,wszystkie pełzacze z kopalni w obozie dextera wybite oraz 2 pełzacze w jaskini obok  piramid
Jeszcze masz jaskinie z pełzaczami niedaleko czarnego trola w kotlince związaną z misją poszukiwania jaja pełzacza oraz runy aby zostać magiem ognia. Są to w sumie cztery jaskinie w których mozna spotkać pełzacze w Khorinis, więcej nie ma.

Cytat: Robertinho
Maciuś nie mozna ulepszac zadnej ze zbroi magow. Dostaniesz na pewno lepszą zbroję, albo w 4 rozdziale (grajac Nekromanta najlepsza zbroje dostalem majac 4 rozdzial, podczas nauki 4 kregu), zerkalem kiedys na Guru dostaniesz albo w 4 rozdziale, albo w 6(niestety bardziej mysle o tej opcji). Niestety porownujac zbroje na tym etapie Guru wypada najgorzej.
Guru - 115/100/100/100
MW.. -  120/100/100/125
Nekro - 130/85/80/150
MO.. -   120/150/150/100 (wg wyczytania na temat stat to jest do zdobycia jeszcze zbroja 150/130/190/130 ale nie wiem na jakim etapie)
Mag ognia po raz kolejny deklasuje innych nawet pod względem szaty...

Psalm 19

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Tizgar - jak jeszcze nie byłeś u Lutero to ma dla Ciebie jedną. Jest jaskinia przy Obozie Zbieraczy Bagiennego Ziela właśnie nie daleko Czarnego Trolla. Chyba że to ta o której pisał Maciuś. Nie dam sobie głowy obciąć ale sprawdzić warto
I szybkie pytanko. Leśne Gobliny mają Goblinie Jagody, Bersereckie mają Smocze Korzenie a kto ma Szczawie Królewskie? Bo zostało mi ich już tylko 7...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tizgar - jak jeszcze nie byłeś u Lutero to ma dla Ciebie jedną. Jest jaskinia przy Obozie Zbieraczy Bagiennego Ziela właśnie nie daleko Czarnego Trolla. Chyba że to ta o której pisał Maciuś. Nie dam sobie głowy obciąć ale sprawdzić warto
I szybkie pytanko. Leśne Gobliny mają Goblinie Jagody, Bersereckie mają Smocze Korzenie a kto ma Szczawie Królewskie? Bo zostało mi ich już tylko 7...
W tej jaskini przy zbieraczach nie ma pełzaczy... Tam są tylko gobliny z tego co pamiętam. Szczawiów królewskich nie posiada żaden potwór w swoim ekwipunku niestety. Jeszcze Bosper ma do sprzedania księge trofea myśliwskie, która zwiększa łucznictwo o kolejne 5 %.

Psalm 19

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie, jest jakiś sposób żeby dostać ciężki pancerz najemnika w 2 rozdziale? wiem ze w nk nie dało rady ale może w returningu jakoś to zmienili? Bo to nie ma zupełnie sensu w 3 rozdziale gdy już mamy lekki pancerz łowcy smoków.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Chyba można dostać od Gorna, ale to dopiero w GD.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Akurat to jaskinie z jajem pełzacza tez wyplewiłem i  tak jak mowie po zrobieniu jednej zbroi zostało mi właśnie 9 płytek jednej mi brakuje, a muszę to zrobić w 1 rozdziale bo inaczej opcja przepadnie

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A byles w przejsciu do golema bossa?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy najlepsze receptury do punktów trafień to przepis z dzikich / polnych jagód do kupienia u Lutero oraz do many to przepis z grzybów do kupienia u Constantino?

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kuken rozwiń o co dokładniej chodzi bo jak oto jaskinie koło piramid gdzie były gobliny i 2 pełzacze to ja zaliczyłem nie licząc drugiej części bo jest zablokowana kamieniem

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Kuken rozwiń o co dokładniej chodzi bo jak oto jaskinie koło piramid gdzie były gobliny i 2 pełzacze to ja zaliczyłem nie licząc drugiej części bo jest zablokowana kamieniem
W małej piramidzie masz taki kamienny słupek (schowany za krzakiem aby ciężej było znaleźć) który należy przekręcić wtedy odblokowuje się druga część tej jaskini gdzie jest jeden pełzacz wojownik i bodaj dwa zwykłe. Myślałem, że o tym wiesz...

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A tego nie wiedziałem dzięki za info leci ofc props

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W tej jaskini jak się dobrze rozegra sprawe to mozna nieźle przyexpić. Dwa boosy bardzo blisko siebie - można to wykorzystać nasyłając jednego na drugiego, dobijając last hitami aby zgarnąc expa + punkty nauki.

Psalm 19

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No myślałem ze będziesz wiedział o tym, no nic, ktoś inny już rozwinął myśl, wie ktoś może na 100 procent o ten ciężki pancerz najemnika?

0 użytkowników
Do góry