Kartograf cóż ja ci poradzę w skryptach jak byk pisze ze 10 siły czyli nic bo tyle mam od startu gry

Dobra dałem sobie spokoj z tym ulepszenia pancerza

nie doceniłem samego siebie w walce z pełzaczami zwykłe to takie słabe pi*** ze szkoda gadać, problemem są tylko wojownicy ale i tu zwoje błyskawicy okazały się przydatne tyle ze już wszystkie wykorzystałem a został mi jeszcze jeden do ubicia żeby mieć na 2 zbroje, narazie tej pierwszej nie oddaje bramowi

Teraz dalej jest jeden problem mam pancerz z pełzacza ale regis dalej sciaga mnie na 2 hity jak wejdą mu crity co ofc przeczy wszelkiemu prawu znanemu z gothica
Regis ma szpadę 40 obrażeń bron kłuta i 30% posługiwania się w walce
Ja mam 270 zycia i zbroje z pancerza pełzacza czyli 110 przed pociskami bo to jest istotne bron kłuta działa jak pociski wiec ta ochrona jest liczona
Wedle zasad gothica nk gdy nie jest wstanie przebić się przez mój pancerz zadaje tylko minimalne obrażenia czyli 5 a tu bajer bo zadaje gdzieś z 20
Wedle zasad crita doliczana jest wartosc siły czyli zeby przebic sie w cricie przez mój pancerz i zadać minimalna wartość potrzebuje on 70 siły, żeby ściągnąć mi 180 hp tym jednym critem ( co robi bez problemu ) potrzebuje kolejne 180 sily co daje wynik ze on musi mięć 250 siły a tyle niema wiec wtf? czy serio ruskim się pojebało coś i zmienili zasady walki w gotihcu, bo na większość npców jest ok tylko 2 narazie zauważyłem z takim odpałami ze zwierzętami wszystko jest ok działa jak ma działać wedle zasad z nk.
Up Kusznika jest dużo łatwiej zrobić w returnie niż w nk