Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4397604 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4397604

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Jest gdzieś mapka tego obszaru gdzie jest fort Azgan? Gdyż  tego co widze to sporo do zwiedzania tam jest i potworów w cholere a nie chce nic przegapić.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy taka postać : http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=40137  jest dobra na Returning bo mnie zaciekawiła ;d

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kartograf cóż ja ci poradzę w skryptach jak byk pisze ze 10 siły czyli nic bo tyle mam od startu gry :P

Dobra dałem sobie spokoj z tym ulepszenia pancerza :P nie doceniłem samego siebie w walce z pełzaczami zwykłe to takie słabe pi*** ze szkoda gadać, problemem są tylko wojownicy ale i tu zwoje błyskawicy okazały się przydatne tyle ze już wszystkie wykorzystałem a został mi jeszcze jeden do ubicia żeby mieć na 2 zbroje, narazie tej pierwszej nie oddaje bramowi :P

Teraz dalej jest jeden problem mam pancerz z pełzacza ale regis dalej sciaga mnie na 2 hity jak wejdą mu crity co ofc przeczy wszelkiemu prawu znanemu z gothica

Regis ma szpadę 40 obrażeń bron kłuta i 30% posługiwania się w walce
Ja mam 270 zycia i zbroje z pancerza pełzacza czyli 110 przed pociskami bo to jest istotne bron kłuta działa jak pociski wiec ta ochrona jest liczona

Wedle zasad gothica nk gdy nie jest wstanie przebić się przez mój pancerz zadaje tylko minimalne obrażenia czyli 5 a tu bajer bo zadaje gdzieś z 20
Wedle zasad crita doliczana jest wartosc siły czyli zeby przebic sie w cricie przez mój pancerz i zadać minimalna wartość potrzebuje on 70 siły, żeby ściągnąć mi 180 hp tym jednym critem ( co robi bez problemu ) potrzebuje kolejne 180 sily co daje wynik ze on musi mięć 250 siły a tyle niema wiec wtf? czy serio ruskim się pojebało coś i zmienili zasady walki w gotihcu, bo na większość npców jest ok tylko 2 narazie zauważyłem z takim odpałami ze zwierzętami wszystko jest ok działa jak ma działać wedle zasad z nk.

Up Kusznika jest dużo łatwiej zrobić w returnie niż w nk :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie chodzi mi o trudnosc zrobienia ale czy taka postac bedzie cos warta w pozniejszych rozdzialach. chociaz tak sobie mysle ze ja bym wolal zamiast kusznika zrobic lucznika i dac mu 30 1h. tylko czy pozniej bede ogarniac np smoki lub jaszczuroludzi

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Ponawiam.

Cytat: ZarzaPL
Pytanie.

Jak najszybciej nabić karmę u Beliara, wykluczając wybicie paladynów z Etlu?
Już wszystkich wybiłem, ale jako, że jestem paladynem, potrzeba aż 201 reputacji u Beliara. (mam 156).

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Wyrżnij bezimiennych farmerów i obywateli.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
Kartograf cóż ja ci poradzę w skryptach jak byk pisze ze 10 siły czyli nic bo tyle mam od startu gry

Dobra dałem sobie spokoj z tym ulepszenia pancerza nie doceniłem samego siebie w walce z pełzaczami zwykłe to takie słabe pi*** ze szkoda gadać, problemem są tylko wojownicy ale i tu zwoje błyskawicy okazały się przydatne tyle ze już wszystkie wykorzystałem a został mi jeszcze jeden do ubicia żeby mieć na 2 zbroje, narazie tej pierwszej nie oddaje bramowi

Teraz dalej jest jeden problem mam pancerz z pełzacza ale regis dalej sciaga mnie na 2 hity jak wejdą mu crity co ofc przeczy wszelkiemu prawu znanemu z gothica

Regis ma szpadę 40 obrażeń bron kłuta i 30% posługiwania się w walce
Ja mam 270 zycia i zbroje z pancerza pełzacza czyli 110 przed pociskami bo to jest istotne bron kłuta działa jak pociski wiec ta ochrona jest liczona

Wedle zasad gothica nk gdy nie jest wstanie przebić się przez mój pancerz zadaje tylko minimalne obrażenia czyli 5 a tu bajer bo zadaje gdzieś z 20
Wedle zasad crita doliczana jest wartosc siły czyli zeby przebic sie w cricie przez mój pancerz i zadać minimalna wartość potrzebuje on 70 siły, żeby ściągnąć mi 180 hp tym jednym critem ( co robi bez problemu ) potrzebuje kolejne 180 sily co daje wynik ze on musi mięć 250 siły a tyle niema wiec wtf? czy serio ruskim się pojebało coś i zmienili zasady walki w gotihcu, bo na większość npców jest ok tylko 2 narazie zauważyłem z takim odpałami ze zwierzętami wszystko jest ok działa jak ma działać wedle zasad z nk.

Up Kusznika jest dużo łatwiej zrobić w returnie niż w nk
Należy pamiętać, że w returningu aby założyć kusze potrzeba również zręczności np. kusza łowcy smoków wymaga 150 siły i 75 zręczności. Więc nie jest to takie hop siup.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Mam pytanie odnośnie kusz i łuków. Jaki atrybut daje do nich bonus ? Do łuków zręczność, a do kusz zręczność i siła ?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: hubert231
nie chodzi mi o trudnosc zrobienia ale czy taka postac bedzie cos warta w pozniejszych rozdzialach. chociaz tak sobie mysle ze ja bym wolal zamiast kusznika zrobic lucznika i dac mu 30 1h. tylko czy pozniej bede ogarniac np smoki lub jaszczuroludzi
Obecnie gram łucznikiem i będe później szedł własnie w broń jednoręczną którą to będzie betty wymagająca 110 zręczności a zadająca 140 dmg. Mam nadzieje, że obrażenia tej broni będą zależeć od zręczności - jeżeli tak smoki czy też wszystko inne nie będzie stanowiło problemu. A co do jaszczuroczłeków to oni są przecież słabi...Niestety nie da się przejść gry idąc tylko w łuk lub kusze.
Kurwa, czemu tu edytowanie postów jest tak zjebane?

Psalm 19

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obecnie gram łucznikiem i będe później szedł własnie w broń jednoręczną którą to będzie betty wymagająca 110 zręczności a zadająca 140 dmg. Mam nadzieje, że obrażenia tej broni będą zależeć od zręczności - jeżeli tak smoki czy też wszystko inne nie będzie stanowiło problemu. A co do jaszczuroczłeków to oni są przecież słabi...Niestety nie da się przejść gry idąc tylko w łuk lub kusze.
Kurwa, czemu tu edytowanie postów jest tak zjebane?

mógłbyś mi napisać na jakim etapie gry jesteś i jakie masz statystyki
+jaka gildia?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
3 rozdział, gram jako guru, 32 lvl, 160 zręczności, 35 siły, 93 many, 20 wytrzymałości, 273 hp, 27 % w łucznictwie, 55 inteligencji, 42 punkty nauki do wydania. Nie piłem jeszcze żadnych mikstur do zręczności ani nie czytałem kamiennych tabliczek, nie tworzyłem mikstur do hp, many itp. Teraz będe inwestował w łucznictwo i nauke czytania kamiennych tabliczek oraz tworzenia mikstur zręczności. Jeszcze krąg 0 :)

Psalm 19

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3 rozdział, gram jako guru, 32 lvl, 160 zręczności, 35 siły, 93 many, 20 wytrzymałości, 273 hp, 27 % w łucznictwie, 55 inteligencji, 42 punkty nauki do wydania. Nie piłem jeszcze żadnych mikstur do zręczności ani nie czytałem kamiennych tabliczek, nie tworzyłem mikstur do hp, many itp. Teraz będe inwestował w łucznictwo i nauke czytania kamiennych tabliczek oraz tworzenia mikstur zręczności.

zbroje Guru nie wymagają siły?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś w Dzisiaj o 19:053 rozdział, gram jako guru, 32 lvl, 160 zręczności, 35 siły, 93 many, 20 wytrzymałości, 273 hp, 27 % w łucznictwie, 55 inteligencji, 42 punkty nauki do wydania. Nie piłem jeszcze żadnych mikstur do zręczności ani nie czytałem kamiennych tabliczek, nie tworzyłem mikstur do hp, many itp. Teraz będe inwestował w łucznictwo i nauke czytania kamiennych tabliczek oraz tworzenia mikstur zręczności.
zbroje Guru nie wymagają siły?
Nie nie wymagają siły niemniej szata guru jest słabiutka - 60 przed bronią, 30 przed strzałami, 50 przed ogniem i magią, Nie wiem cz dostane później lepszą lub czy można ją ulepszyć. Dla łucznika zbroja na całe szczęście nie jest tak potrzebna gdyż wystrarczy wejść na jakiąś skałe, chate, wzniesienie i można wybijać bez straty hp. W przypadku łucznika bardzo często wystepuje bugowanie się wytrzymałości, która to nie spada podczas strzelania co mi bardzo pasuje. Można zbugować wytrzymałość również samemu poprzez niezawodną opcje save/ load.

Psalm 19

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Zbroje magów nie wymagają siły.

Janusz Korwin-Mikke,

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Dobra Panowie to czyli że te 140 zręczności to absolutne minimum by móc założyć każdy łuk czy miecz wymagajacy zręczności? Zrobiłem małe zestawienie tego co mam i sprawa wyglada tak:
62 wyuczone
39 z eliksirów
26 z tabliczek
8 z pierscieni
Czyli brakuje jeszcze 5 które na bank zdobędę z biżuterii czy z Goblinich Jagód
Kolejna sprawa. Ulu-Mulu mozna zrobić w drugim rozdziale? Bo gadałem z Uhr-Shakiem ale nic nie mówił o tym. Chyba że jeszcze pogadam z Xardasem
Aha i pytanie odnośnie Gildii Myśliwych. Ich zadania koniecznie trzeba wykonać w pierwszym rozdziale? Pytam bo z pozostałymi Gildiami nie mom problemow tylko z nimi. Miałem przygotowac dla Wilka Nixa jakaś miksturke. Gada z Sagitą. Dostaje wpis do dziennika o potrzebnych składnikach i brak dalszych dialogów. Gadam z Nixem i to samo. A najlepsze jest to że ten Wilk po rozmowie z Sagitą znika...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem w forcie azgan z pomocnikiem dla Rane'a - jak to wykonać? Gadałem z npcami z imieniami, bez imion, podszełem do dowódcy tego fortu i żadnej opcji nie mam...

Psalm 19

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tak sobie mysle czy mag ognia nie jest czasem lepszy niz guru dla lucznika?

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
Mam problem z zadaniem w forcie azgan z pomocnikiem dla Rane'a - jak to wykonać? Gadałem z npcami z imieniami, bez imion, podszełem do dowódcy tego fortu i żadnej opcji nie mam...
musisz zagadac z wieksza iloscia, na pewno zadziala.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ulu Mulu - idziesz do wejścia świątyni śniącego pojawia się wpis w dzienniku ->xardas->ur-shak->Tarrok->ur-shak->tarrok i masz ulu-mulu

Pomocnik dla Rane. Gadasz z paladynami bez imienia, pytasz każdego co możesz -> w pewnym momencie pojawia się wpis w dzienniku-> idziesz do przywódcy paladynów z fortu -> on wysyła pomocnika.

Wilk Nixa - musisz zdobyć składniki jak najszybciej ( jak masz wszystkie Saggita robi eliksir) - jeśli się nie pospieszysz wilk umiera.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
Dobra Panowie to czyli że te 140 zręczności to absolutne minimum by móc założyć każdy łuk czy miecz wymagajacy zręczności? Zrobiłem małe zestawienie tego co mam i sprawa wyglada tak:
62 wyuczone
39 z eliksirów
26 z tabliczek
8 z pierscieni
Czyli brakuje jeszcze 5 które na bank zdobędę z biżuterii czy z Goblinich Jagód
Kolejna sprawa. Ulu-Mulu mozna zrobić w drugim rozdziale? Bo gadałem z Uhr-Shakiem ale nic nie mówił o tym. Chyba że jeszcze pogadam z Xardasem
Aha i pytanie odnośnie Gildii Myśliwych. Ich zadania koniecznie trzeba wykonać w pierwszym rozdziale? Pytam bo z pozostałymi Gildiami nie mom problemow tylko z nimi. Miałem przygotowac dla Wilka Nixa jakaś miksturke. Gada z Sagitą. Dostaje wpis do dziennika o potrzebnych składnikach i brak dalszych dialogów. Gadam z Nixem i to samo. A najlepsze jest to że ten Wilk po rozmowie z Sagitą znika...
140 zręczności jest wymagane aby założyć najlepszy łuk w grze oraz najlepszy mieczyk jednoręczny wymagający zręczności. Ja mam obecnie 160 zręczności - 125 wyuczone i 35 z biżuteri. W sumie z samych eliksirów będzie koło 100 zręczności, z tabliczek 50, nie wiem natomiast ile wyjdzie z serc jaszczuroludzi. Myśle, że osiągnięcie 300 zręczności nie będzie żadnym problemem. Zadania gildi myśliwych nie musisz wykonywać w pierwszym rozdziale. A co do tego wilka u myśliwych to kiedy grałem pierwszy raz to mi on po prostu znikł i nie miałem tej misji.

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry