Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4402373 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4402373

Odpowiedzi 14149

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Dla każdego coś innego a o gustach sie nie dyskutuje :)
To co z moimi pytaniami Panie Wyzysk11? Po ilości postów moge zaryzykowac stwierdzeniem że przeszedłeś moda nie raz tak ze był bym wdzięczny za odpowiedzi :)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
To co z moimi pytaniami Panie Wyzysk11? Po ilości postów moge zaryzykowac stwierdzeniem że przeszedłeś moda nie raz tak ze był bym wdzięczny za odpowiedzi

Pan Wyzysk, wnoszę po loginie, przeszedł moda już ...11 razy!
Pancerz z płytek robi tylko Wilk, a samoróbki, z tego co się orientuję, to nie można żadnej zrobić. Chyba że ulepszenie zaliczyć do własnoręcznej roboty...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Co do zbroi z Płytek Pełzaczy to jestem w drugim rozdziale i po oddaniu tych płytek Wilkowi nic sie nie dzieje. Przychodze następnego dnia i brak jakiejś kwestii dialogowej odnośnie zbroi. Wiec ja się pytam jak to mozliwe że wy je zdobywacie w pierwszym rozdziale? A tak poza tym to istnieja jaeszcze jakies zbroje które nie należą do żadnej gildii? Albo czy mozna sie nauczyc tworzenia wlasnej zbroi?
I co z tymi tabliczkami/książkami? Bo mam już +17 w ekwipunku ale coś mi się zdaje ze można znaleźć więcej
Tak istnieją jeszcze zbroje, które nie należą do żadnej gildi np. pancerz zabójców. Nie można nauczyć się tworzenia własnej zbroji ale można ją ulepszać. O jakie tabliczki / książki ci chodzi?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
O tej zabójców to wiem. Jest jeszcze ta haradrimów czy jakoś tak a tą z Płytek Pełzaczy to juz jest niedostępna czy istnieje jeszcze jakiś sposób żeby ja dostać w II rozdziale? To już wszystkie zbroje?
Co do książek i tabliczek to chodzi mi o te które podnosza % walki bronią 2h i ewentualnie łuk

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszedłem moda od początku do końca tylko 2 razy. Ta 11-stka to niestety musowo dodana bo czysty nick był zajęty. Zbroja Haradrima jest chyba dostępna w IV rozdziale, zas jeśli chodzi o tabliczki na luk i 2 ręke to jest ich tyle, że na oko po około 35 %  pozbierałem przez  trzy pierwsze rozdziały. po 35% na to i na to :) Dlatego napisze z doświadczenia, że inwestować w walkę do 50%, a siła na poziomie 120 jest to minimum :)

Kojarzy ktoś gdzie jest jakiś lepszy miecz dwuręczny niż taniec śmierci, który nie znajduje się u np smoków, nergala i te sprawy ? W obozie bractwa na bagnie byl miecz  1 ręczny czy 2 ręczny ?

Forcini

Forcini

Użytkownicy
posty169
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W wieży magnata masz daikatane - 2H , w wieży Xardasa zatopionej jest Gniew Demonów w sarkofagu  - 1H , nie musisz walczyć z strażnikiem sfery, góra z szkieletami i zmobie, i jest w sarkofagu w lewej odnodze.  w Wieży Kreola w kufrze gdzie on czyta - Srebrny miecz Nordmarski - 2H mocny na trupy - zwłaszcza strażników sfer. Kraść go gdy Kreol śpi! Na cmentarzu orków jest miecz 1H . Chociaż ja zawsze robiłem tak, że bieglem na chama do Lodowego Smoka, napój prędkości, i kradłem tamtejszy topór, luk, i hełm Łowcy Smoków - z helmem o tyle niebezpiecznie że dupek prawie na nim siedzi.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest jeszcze orkowa zbroja - dostaję się ją po skończeniu Doliny Cieni ;)

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
O tej zabójców to wiem. Jest jeszcze ta haradrimów czy jakoś tak a tą z Płytek Pełzaczy to juz jest niedostępna czy istnieje jeszcze jakiś sposób żeby ja dostać w II rozdziale? To już wszystkie zbroje?
Co do książek i tabliczek to chodzi mi o te które podnosza % walki bronią 2h i ewentualnie łuk

a probowales zdobyc ta zbroje starym sposobem z NK? Tzn. pojsc do GD, pogadac z Gestathem i podczas rozmowy z nim zapytac sie o jego zbroje itd. wracasz na farme i raczej zbroje powinienes zdobyc. daj znac czy ten sposob dziala, bo w returningu nie probowalem jego.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Nie wim czy coś to da bo rozmawiałem z Wilkiem i powiedziałem mu że wiem o tej zbroi od tego myśliwego zapisałem grę i oddałem płytki. Tak sie składa że wróciłem do GD tak że sprawdzę czy coś to da.
Fakt o tej Orkowej Zbroi zapomniałem a miałem ja jak grałem poprzednim razem. Czyli w temacie zbroi to by było na tyle?
Posiedze jeszcze w II rozdziale żeby przypakować bo jak się pojawią Poszukiwacze to ciężko bedzie expić a lepsza zbroja bardzo mi sie przyda bo jeden Smoczy Zębacz stanowi dla mnie barierę niemal nie do przebicia.
Mam 62 zręczności wyuczonej + 30 w eliksirach i 18 z tabliczek co łącznie daj mi 110. Pierściąków ani amuletów nie noszę bo większość dodaje także do siły a gra widzi to tak jak bym sie tej siły wyuczył co nie potrzebnie podnosi mi próg punktowy u nauczycieli. Do najlepszego łuku brakuje tylko lub aż 30 i mam takie pytanie: czy jak dobrze poszukam w GD to znajde odpowiednia ilosc eliksirów tabliczek czy Goblinich Jagód żeby dobić te 30pkt? Ten eliksir nad wejsciem do kopalni koło Trolla już mam.
Aha i odnośnie tej zbroi haradrimów. Ile wymaga siły w wersji podstawowej i ulepszonej na max i czy daje ona lepszą obronę niz ta najlepsza Magów Ognia?
Wiem że dużo pytan zadaje i ciągle zawracam wam dupe ale wole zapytać niż coś spieprzyć.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Jak sciągniesz biżuterię to nauka będzie wymagała mniej punktów nauki. Jeśli chodzi o zbroję to nie zapominaj o zbrojach piratów i bandytów z podstawki. Zbroja haradrimów daje lepszą ochronę, ale nie pamiętam ile siły wymaga. Zręcznosci da się nabić więcej 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
odwiedziłem wszystkie kopalnie, otrzymałem list od Garonda i teraz nie wiem czy wychodzić z Doliny czy nie
mam jeszcze questy:
-Ur Shak (tam coś jest o Hosh-paku a niezbyt czuję się na siłach żeby odwiedzić hosh paka z kumplami)-mogę to zrobić w 4 rozdziale?
-przysługa dla jory (nie ogarniam wgl szkieletów ;/ mogę zrobić to w 4 czy musze w 2?)
-misa magnata (nie weim wgl jak się do tego zabrać-mogę w 4 rozdziale lub powiedźcie co zrobić to może jeszcze teraz ogarnę lub podajcie jaka nagroda za to bo nie weim czy się opłaca teraz biegać)
-torba pena rudy (to samo co z misą magnata)

(wiem, że odpowiedzi na moje pytania mogą trochę popsuć mi "ciekawość gry" ale chce już wyjść z Doliny a nie wiem czy się opłaca już zaczynać 3 rozdział)

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Informacje o misiek magnata, jak i torbie pełnej rudy znajdziesz tutaj w poradniku:
http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fforum.worldofplayers.ru%2Fforumdisplay.php%3Fs%3D2eb2971c7ca67df908f5f0e41aad958b%26f%3D478

Jeśli zaś chodzi czy możesz w 4 rozdziale - pamiętaj, że możesz swobodnie poruszać się między Doliną a Khorinis w III rozdziale. Sam latałem w sumie w II rozdziale Khorinis->Dolina->Khorinis->Jarek->znowu Khorinis i tak by questy powypełniać.

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Co do Jory to ja niczego nie rozwalałem tylko na szybkiego zabrałem eliksir i uciekłem z kopalni. Łatwizna
Jeżeli chodzi o Torbe Pełną Rudy to musisz iść do jaskini koło starej chaty Cavalorna zabrać kość szkieletu i pogadać z Xardasem. Wracasz do szkieletu przywołujesz duch i jak z nim pogadasz to koło mostu którego pilnują Orkowie (pierwszy most po wejściu do GD) jest wejście do podwodnej jaskini. Tam jest ruda

Problem w tym że ostatnio jak grałem to z pierscieniami miałem 60 siły. Pościągałem i zostało 40. Gra zapamiętała 60 i tak za kolejne +5 płaciłem 15 PN tak że wolę poczekać z zakładaniem czego kolwiek do momentu aż zacznę pić eliksiry.
To że da się osiągnąć o wiele więcej zręczności to ja wiem ale czy jest to realne już w II rozdziale.
Nie wiem czy nie ustawie sobie poprzeczki za wysoko ale postaram sie dorwac Uriziela jeszcze w II rozdziale. Z tym pancerzem może być ciężko no ale zobaczymy. Aha i co jest potrzebne do ulepszania Pancerza z Płytek Pełzaczy? Bo jak są potrzebne płytki to ulepszanie jest już raczej nierealne...

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Co do Jory to ja niczego nie rozwalałem tylko na szybkiego zabrałem eliksir i uciekłem z kopalni. Łatwizna
Jeżeli chodzi o Torbe Pełną Rudy to musisz iść do jaskini koło starej chaty Cavalorna zabrać kość szkieletu i pogadać z Xardasem. Wracasz do szkieletu przywołujesz duch i jak z nim pogadasz to koło mostu którego pilnują Orkowie (pierwszy most po wejściu do GD) jest wejście do podwodnej jaskini. Tam jest ruda

Problem w tym że ostatnio jak grałem to z pierscieniami miałem 60 siły. Pościągałem i zostało 40. Gra zapamiętała 60 i tak za kolejne +5 płaciłem 15 PN tak że wolę poczekać z zakładaniem czego kolwiek do momentu aż zacznę pić eliksiry.
To że da się osiągnąć o wiele więcej zręczności to ja wiem ale czy jest to realne już w II rozdziale.
Nie wiem czy nie ustawie sobie poprzeczki za wysoko ale postaram sie dorwac Uriziela jeszcze w II rozdziale. Z tym pancerzem może być ciężko no ale zobaczymy. Aha i co jest potrzebne do ulepszania Pancerza z Płytek Pełzaczy? Bo jak są potrzebne płytki to ulepszanie jest już raczej nierealne...
Nie da się ulepszać pancerza z płytek pełacza ale jest pas do kompletu.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Informacje o misiek magnata, jak i torbie pełnej rudy znajdziesz tutaj w poradniku:
http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fforum.worldofplayers.ru%2Fforumdisplay.php%3Fs%3D2eb2971c7ca67df908f5f0e41aad958b%26f%3D478

Jeśli zaś chodzi czy możesz w 4 rozdziale - pamiętaj, że możesz swobodnie poruszać się między Doliną a Khorinis w III rozdziale. Sam latałem w sumie w II rozdziale Khorinis->Dolina->Khorinis->Jarek->znowu Khorinis i tak by questy powypełniać.

wiem ale ja w 3 nigdy nie latam do doliny. wiec nic się nei stanie jak w 4 wszystko zrobie?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
A ja mam takie pytanie:

Od ilu reputacji u Beliara można ulepszyć szpon jako PALADYN?

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do Jory to ja niczego nie rozwalałem tylko na szybkiego zabrałem eliksir i uciekłem z kopalni.

jakim cudem? 0_o próbowałem kilka razy i mnie zabijali
użyłem kodów żeby sprawdzić gdzie to leży i uznałem za niemożliwe w drugim rozdziale (przynajmniej dla mojej postaci) wybić tam wszystkich lub ich ominąć i wziąć eliksir
+czemu za szkielety tam malo expa jest? (zabiłem demonicznego szkieleta wojownika zwojem zniszczenia ożywieńca i mniej expa niż za pełzacza...

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Jak zabijasz zniszczeniem ożywieńca to dostajesz połowę doświadczenia. Dlatego nie opłaca się go używać.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
To tak wchodzisz do kopalni. Rozwalasz dwa Pełzacze i masz dwa tunele. Jeden zbiega w dół a drugi biegnie w górę. Wybierasz ten dolny i po drodze jest chyba ze trzy groźniejsze Szkielety. Nie rusz ich tylko postaraj się wskoczyć do wogu. Podwodnym tunelem przepływasz do drugiej części kopalni. Rozwalasz chyba trzy Pełzacze i trzy Szkielety Kopaczy. Wchodzisz po drabinie i masz jednego Zombiaka i jednego Szkieleta. Zombiak sam spadnie no dół a Szkieleta zaczepiasz chociażby strzałą i wchodzisz na drabine. Szkielet spada a Ty mozesz spokojnie zabrać eliksir. Schody to sie dopiero teraz zaczną. Wracasz do miejsca gdzie wskoczyłeś do wody i wchodzisz na pomost. Pijesz miksturke przyśpieszenia i teraz najtrudniejsze. Trzeba wdrapać się na ten schodek dlatego staraj sie jakoś biec po łuku to da Ci przewage.
Co do Umarlakówto fakt magia daje połowę doswiadczenia. Ja zrobiłem ten błąd w Światyni Śniacego i wszystko wypiłem runa...
Mozesz iść do Wierzy Mgieł po miecz który dobrze na nich dziala ale dotrzeć do niego to juz poziom hardcore jak ma sie słabą postać albo nie ma sie runy na Zombiaki bo jest ich tam w ch*j i jeszcze troszke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
To samo jest ze zmniejszenie potwora

Dobra zgłębiam tajemnica ulepszania armora dalej bo tu prawie nikt niema bladego pojęcia jak ten skill działa i teraz next pytania ( kwarcyt  siarka skała krystaliczna itp itd wiadomo o jakie bajery biega wszelkie tego typu minerały  w ilościach hurtowych 50+ potrzebuje miei w 1 rozdziale żeby ulepszyć jakiś pancerz ) wiec gdzie tego szukać

Zeby ulepczyc Zbroje wodnego kregu na x5 trzeba 60 stali ( obleciałem większość waznych kufrów i kupców i mam 30 )
Zeby ulepszyc Leki Pancerz najemnika na x5 trzeba 15 stali i 45 kwarcytu :P ( również kupców i skrzynki orobałem i mam 15 kwarcytu )

Skąd wiem ile trzeba na next ulepszenie skoro nie pisze to w dzienniku istnieje na to prosty wzór bazowa wartość razy ulepszenie

A i jeszcze jedno da się zdobyć 2 skore czarnego trolla bo jedna oddałem falkowi a drugą muszę dać raoulowi sek w tym ze jak dam pierwsza raoulowi to jej nie odzyskam po obiciu go ona mu znika

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

0 użytkowników
Do góry