Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4405586 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4405586

Odpowiedzi 14149

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: ja1312777
Dzięki za odpowiedz ale i tak jest problem z zadaniem "DO DNA" bo jak chce podmienić te przedmioty to mnie bija
i to mnie denerwuje. "W gothic jak nie można kraść to tak jak jeść kanapkę z chlebem"
Okradanie skrzyń tak jak kilka innych aspektów, które były dobrze zrobione zostało zjebane w tym modzie, pogódź się z tym.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: ja1312777
Dzięki za odpowiedz ale i tak jest problem z zadaniem "DO DNA" bo jak chce podmienić te przedmioty to mnie bija
i to mnie denerwuje. "W gothic jak nie można kraść to tak jak jeść kanapkę z chlebem" 
Ja w tym zadaniu podmieniłem nocą - nikt się na mnie nie rzucił. Tak samo pierścień Constantina - nocą ( tyle że tu się skradałem). 
Trzeba po prostu kombinować a nie, raz się nie udaje i zrzucać że "mod zjeb**ł" .

Tutaj małe porady co do kradzieży w niektórych sytuacjach
http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fforum.worldofplayers.ru%2Fforumdisplay.php%3Fs%3D2eb2971c7ca67df908f5f0e41aad958b%26f%3D478

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: BeziJuve
Cytat: ja1312777Dzięki za odpowiedz ale i tak jest problem z zadaniem "DO DNA" bo jak chce podmienić te przedmioty to mnie bija
i to mnie denerwuje. "W gothic jak nie można kraść to tak jak jeść kanapkę z chlebem" Ja w tym zadaniu podmieniłem nocą - nikt się na mnie nie rzucił. Tak samo pierścień Constantina - nocą ( tyle że tu się skradałem). 
Trzeba po prostu kombinować a nie, raz się nie udaje i zrzucać że "mod zjeb**ł" .

Tutaj małe porady co do kradzieży w niektórych sytuacjach
http://translate.google.com/translate?hl=pl&sl=ru&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fforum.worldofplayers.ru%2Fforumdisplay.php%3Fs%3D2eb2971c7ca67df908f5f0e41aad958b%26f%3D478
Mam 140 zręczności i to czy uda mi się kradzież kieszonkowa zależy tylko od szczęścia - metoda save i load. Tak to ma wygladać?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiecie moze do jakiego kregu uczy galahad?? i jakie sa zaklecia powyzej 3?? gram straznikiem swiatynnym i nie wiem czy mi sie oplaca czy isc po prostu tylko w magie straznikow.. a moze jakies ciekawe runy do znalezienia sa oprocz tego stworzenia kamiennego straznika?

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pytanko Mam 30% w 1h z mieczem 34% i cord twierdzi ze to za mało aby dostać jego głos so wtf ? :P
Musisz miec 40 sily chyba.

Jak sie dostac na zapomniana wyspe ? Pytam bo bylem w  5 rozdziale i balem sie ze omine ten watek.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: kudlaty02
Wiecie moze do jakiego kregu uczy galahad?? i jakie sa zaklecia powyzej 3?? gram straznikiem swiatynnym i nie wiem czy mi sie oplaca czy isc po prostu tylko w magie straznikow.. a moze jakies ciekawe runy do znalezienia sa oprocz tego stworzenia kamiennego straznika?
Uczy on do 3 kręgu, jego ciekawa runa to zmniejszenie potwora i zniszczenie ożywienća. Jak straznik moze miec 4 krag to bedziesz mogl miec rune z uriziela.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar

Pytanko Mam 30% w 1h z mieczem 34% i cord twierdzi ze to za mało aby dostać jego głos so wtf ?
Najlepiej jest to zrobić w ten sposób ze mówimy mu ze wiemy ze jest z wodnego kręgu, i chcemy żeby nam pomógł zostać najemnikiem, wówczas robimy sobie test Torlofa wiec exp z testu i tak czy siak będzie, i dodatkowo dostaniesz expa za zadanie Corda i jego głos.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
Cytat: MagnuMr1p
 Musisz miec 40 sily chyba.

Jak sie dostac na zapomniana wyspe ? Pytam bo bylem w  5 rozdziale i balem sie ze omine ten watek.

jest ona dopiero po dworze irdorath  wiec jej nie ominiesz

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Rownie dobrze możesz to zrobić w innym rozdziale, poza 1 rzecz jasna.

Ktos ma jakies info na teamt tych tablic na wytrzymałość co pytałem sie strone wczesniej czy tylko kazdy wie ze są 3 łatwo dostępne ale nikt nie wie gdzie :P

1. Jaskinia Grega (wchodzac do jaskini od razu idziemy ścieżką w prawo)
2. W "Świątyni Adanosa" jeśli idziesz do Nefariusa i innych magow wody to jest w pomieszczeniu wcześniej zeskocz w dół tam znajduje sie jedna tablica (w NK znajdowala sie tam stara kamienna tablica. Jesli teleportujesz sie z miejsca niedaleko gospody Orlana, to ta tabliczke bedziesz mial naprzeciwko siebie
3. Znajduje się w jaskini z tym golemem i bronią, którą musimy zdobyć żeby dołączyć do strażników świątynnych.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jeden pieron, co ma piernik do wiatraka

Wedle skryptów cord da mi zgode jesli mam powyzej 10% w 1h lub 2h wedle poradnika powinien mieć powyżej 30%

Sytuacja z nim wyglada tak ofc wziołem od laresa questa na ułatwione przyjecie do najemników bo to odblokowuje dodatkowego questa z patrcikiem wziołem tez prube torlofa na zabicie strażników. I tak z cordem pogadałem ze wiem ze jest w wodnym kregu i standardowo wiozłem opcji ucz mnie walki i pomóż w dostaniu się do najemników

Cord powiedział ze próba zostanie na następny dzień zaliczona ale mam iść po info o patrciku do dextera tu standard sprawa załatwiona przy okazji zanim miną dzień zabiłem strazników na farmei bengara żeby moc wykonać zadanie od balthasara tylko wtedy można je wykonać w innym wypadku zadanie jest nie wykonalne :P

I idę do torlofa próba zaliczona idę do corda mówi ze sprawa się zajął, torlof wspomina o jego pomocy ale to ma zerowe znaczenie, daje cordowi info i tu gitara a gdy chce żeby mnie poparł to ten dalej nic bo za mało umiem w broni zakładam ze mam po prostu 30% a miecza mi nie dolicza w przypadku tego zadania i muszę przebić do 31% normalnie za naukę albo wyalic do 31 w 2H bo w przypadku gdy umiem 2h nigdy nie było problemów z jego zgoda :P

Siła niema nic do rzeczy mam ledwo 9 lvl a juz mam 70 i biegam z dobrym mieczem z wiezy w khorinis klucz ma ruga ( 70 sila 80 dmg )

Up dzieki za info ale one nie są wcale łatwo dostępne jak to ktoś sprytnie zareklamował sam znalazłem 3 które są łatwiej dostępne ale tez nie łatwo

1. Za krata w kanałach
2. W wiezy obok obozu dextera
3. Koło piramid przed cieniostworem

Co do zadania do dna wywal złoto z equ przed karczma i idziesz podmienić  na wode w skrzyni zobaczysz magie mając 0 golda npc cie oleja :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam pytanka:
co zrobić z tą misą magnata-tj gdzie jest ten klucz, co i jak z tą misą bo zaakceptowałem zadanie już bardzo dawno, teraz poszedłem do Górniczej Doliny, pogadałem z jakimś gościem i nie wiem co dalej
+jak ubić orków pod taranem skoro mogą wchodzić na niego i strzelają z kusz (poza deszczem ognia), chciałbym ich brać pojedyńczo (bo mam tylko 98 siły i 59% dwuręczne-mam 11 pkt nauki a potrzebuję 15 bo chce od razu wziąć 64%)

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: hubert231
mam pytanka:
co zrobić z tą misą magnata-tj gdzie jest ten klucz, co i jak z tą misą bo zaakceptowałem zadanie już bardzo dawno, teraz poszedłem do Górniczej Doliny, pogadałem z jakimś gościem i nie wiem co dalej
+jak ubić orków pod taranem skoro mogą wchodzić na niego i strzelają z kusz (poza deszczem ognia), chciałbym ich brać pojedyńczo (bo mam tylko 98 siły i 59% dwuręczne-mam 11 pkt nauki a potrzebuję 15 bo chce od razu wziąć 64%)
Rozmawiasz z kopaczem ktory gotuje zupe w zamku, prosi on o pomoc w ucieczce z zamku, trzeba mu załatwić pancerz który nie zbudzi podejrzeń, ten da ci klucz do skrzyni ktora znajduje sie w najwyzszej wiezy w zamku, pierwszy klucz jest na dachu nad glownym wejsciem do obozu z g1, drugi klucz do drugich drzwi ma parcival *kradziez kieszonkowa, trzeba ci ich zeby otworzyc oboje drzwi w do wiezy.

misthplays

misthplays

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Otóż mam pewien problem mianowicie dołączyłem do bractwa (rozdział 1) wykonałem questy dla magów wody tj. odnalazłem ornamenty i złączyłem w jedną całość, znalazłem handlarza bronią, Dexter też nie żyje(list oddałem Vatrasowi) i problem jest taki, iż Vatras nie chce dać mi listu dla Saturasa bo nie pogadałem z Hagenem. A aby pogadać z Hagenem muszę być strażnikiem świątynnym lub guru co w 1 rozdziale możliwe raczej nie jest. I tutaj moje pytanie bug? czy też tak ma być ? Jeśli wszystko jest tak jak powinno to proszę o info jak zostać strażnikiem w 1 rozdziale.

kudlaty02

kudlaty02

Użytkownicy
posty34
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Otóż mam pewien problem mianowicie dołączyłem do bractwa (rozdział 1) wykonałem questy dla magów wody tj. odnalazłem ornamenty i złączyłem w jedną całość, znalazłem handlarza bronią, Dexter też nie żyje(list oddałem Vatrasowi) i problem jest taki, iż Vatras nie chce dać mi listu dla Saturasa bo nie pogadałem z Hagenem. A aby pogadać z Hagenem muszę być strażnikiem świątynnym lub guru co w 1 rozdziale możliwe raczej nie jest. I tutaj moje pytanie bug? czy też tak ma być ? Jeśli wszystko jest tak jak powinno to proszę o info jak zostać strażnikiem w 1 rozdziale.

Musisz zdobyć młot Tarkota (czy coś w ten deseń) i oddać go kolesiowi, co szkoli strażników w obozie. Wtedy zostajesz strażnikiem światynnym., Orun da Ci po rozmowie z nim możliwość wejścia do Hagena. Potem Jarkendar i GD.

hubert231

hubert231

Użytkownicy
posty91
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up jakby wypełnił wszystkie questy to chyba nie musiał by przynosić młotu jeśli chciałby zostać guru (przynajmniej ja tak maiłem) tylko na strażnika potrzebujesz młot
pewnie jakiegoś questa pominął

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W misji opętanie na prawde trzeba kupić aż 20 butelek? Skoro jedna kosztuje 300 to wyjdzie 6000 sztuk złota przecież to przesada jak skurwysyn. Które trofea myśliwskie będą potrzebne do ukończenia jakichś misji, do stworzenia run, mikstur itp.? Brakuje mi kaski i posprzedawałbym coś...

Psalm 19

misthplays

misthplays

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Musisz zdobyć młot Tarkota (czy coś w ten deseń) i oddać go kolesiowi, co szkoli strażników w obozie. Wtedy zostajesz strażnikiem światynnym., Orun da Ci po rozmowie z nim możliwość wejścia do Hagena. Potem Jarkendar i GD.

Widzę, że kogoś z rusków poniosła fantazja, jak do świętej anieli mam rozwalić golemy w 1 rozdziale na poziomie 15? trochę przesada.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: misthplays
Cytat: kudlaty02 w Dzisiaj o 20:26Cytat: misthplays w Dzisiaj o 20:19Witam,

Widzę, że kogoś z rusków poniosła fantazja, jak do świętej anieli mam rozwalić golemy w 1 rozdziale na poziomie 15? trochę przesada.
Sam przemieniasz się w golema.

Psalm 19

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie musisz tego robic w pierwszym rozdziale, ktoś Ci kaze? Raczej nie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

misthplays

misthplays

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie musisz tego robic w pierwszym rozdziale, ktoś Ci kaze? Raczej nie.

To może wyjaśnisz mi w jaki inny sposób mogę posunąć fabułę do przodu, jak chcę zostać strażnikiem świątynnym?
A 2 rozdział jest po rozmowie z Hagenem, której odbyć nie mogę, bo nie jestem strażnikiem.

Edit. Dobra już wszystko wiem, dzięki za pomoc Panowie.

0 użytkowników
Do góry