Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4422481 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4422481

Odpowiedzi 14149

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Kiedy oddałem rozkazy dextera dla Saturasa nic się nie wydarzyło, znaczy żadnego wpisu do dzienniczka, 400 expa dostałem. To tak ma być czy to bug?

A tego nie trzeba oddać Vatrasowi?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dużo pisano i czarach Nekromanty - że IV krąg jest zbyt słaby, żeby ubijać orków. Także lepiej dołączyć do Magów Ognia ze względu na ogniste czary (oraz spalanie)? Magowie Wody mają w ogóle jakieś dobre czary? Bo chcę magiem zagrać, a nie chcę, żeby się okazało, że w IV rozdziale będę musiał grać od nowa :)  Wrócę jeszcze do czarów Nekromanty, u góry ktoś napisał:

"V krąg:
- Śmiertelna kula (coś w tym stylu)"

O ile pamiętam, to Śmiertelna Kula miała animkę ognistą - czy zadaje obrażenia od ognia?
I ostatnie pytanko - regeneracja many od 3 kręgu magii? Opcja dialogowa pojawia się po osiągnięciu 3 kręgu? Bo zagrałem chwilkę na SnC, zostałem Nekromantą i Xardas nie miał opcji dialogowej dotyczącej Regeneracji Many.

Śmiertelna kula to coś w rodzaju krzyku umarłych. Jest to czaszka otoczona jakby ognistym dymem ale rani tylko 1 osobę. Nie zadaje obrażeń od ognia. Podobno tylko vatras może nas nauczyć regeneracji many ale nie jestem pewien.

A tego nie trzeba oddać Vatrasowi?

:ok:

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Smiertelna kula rani wszystkie osoby ktore bedą w zasięgu opar od czaszki :)

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Smiertelna kula rani wszystkie osoby ktore bedą w zasięgu opar od czaszki :)

Śmiertelna kula rani tylko 1 osobę przynajmniej tak miałem ja jak grałem w returning 1.0
Krzyk umarłych rani więcej osób.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Śmiertelną Kulę mamy już załatwioną :P Ma ktoś info co do tej Reg. Many? Potrzeba 3 krąg magii?

Harad

Harad

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Cześć, właśnie zacząłem swoją przygodę z rb v2.1. Gram dopiero 13h na łatwym i dotarłem do momentu gdzie muszę dołączyć do którejś z gildii. Preferuję maga wody lub najemnika (z czego ten 1 bardziej odpowiada mi fabularnie), dodam że mam 8 lvl, 40 str, 20 many, 30% w 2h i znam podstawy kowalstwa (w końcu Harad, nie? :) ). Tu pada pytanie do bardziej doświadczonych graczy: co wybrać lepiej? Jakie są plusy i minusy klas? Nie wiem też za bardzo jak rozbudować postać by nie skończyć na 4 rozdziale.
Proszę o jakieś rady. Z góry dzięki ;)

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Naucz się u sergio 2% broni dwuręcznej, kiedy będziesz miał 73% walki bronią, potem książka od lutero, a następnie dobijasz do 100% kamiennymi tabliczkami. Jeśli ktoś zna więcej bonusów na dwureczną to niech mnie poprawi. Najemnik będzie dużo prostszy i wygodniejszy.
PS. W modzie tabliczki zostały poprzestawiane, ale jest ich więcej czy tyle samo?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czy wiecej, to nie wiem, ale zanim nauczylem sie jezyka (pierwszy rozdział) to juz mialem ich około 10 -,-

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy wiecej, to nie wiem, ale zanim nauczylem sie jezyka (pierwszy rozdział) to juz mialem ich około 10 -,-

Tak mało?
Ja jestem w 1 rozdziale i ok. 25 tabliczek  ;p  
Jest więcej tabliczek. Zauważyłem że więcej jest tabliczek łuczników, zręczności i siły.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja ich nie szukalem ani nie eksplorowalem zadnych miejsc specjalnie xD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Harad

Harad

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Magowie wody mają jakieś runy na przemianę w zwierzęta ?

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Ehh pomilili mi się magowie, oczywiście chodziło mi o Vatrasa ... Mógłby mi ktoś opisać dojście do kręgu?
Dodam, że mam zrobione zadanie gdzie trzeba przechwycić list dextera oraz z bronią dla bandytów.

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nagromadziło mi się mnóstwo punktów nauki i nie mam jak je wydać. Pytanie brzmi więc: skąd brać kasę?

Oprócz tego, czy myślistwo opłaca się bardziej niż kowalstwo? Jako kowal jestem takim biedakiem...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nagromadziło mi się mnóstwo punktów nauki i nie mam jak je wydać. Pytanie brzmi więc: skąd brać kasę?

Oprócz tego, czy myślistwo opłaca się bardziej niż kowalstwo? Jako kowal jestem takim biedakiem...

Widocznie nie umiesz dobrze rozporządzać kowalstwem, bo jesli chodzi o miasto to jest to najbardziej oplacalne zajecie, i ja od razu praktycznie kupowalem i zbieralem stalowe prety aby tylko wykuc i sprzedać.

Jesli chodzi o myslistwo - jak najszybciej naucz sie wszystkich umiejetnosci mysliwskich i zbieraj wszystko. W obozie mysliwych Alfred skupuje wszystkie (wiekszosc przynajmniej) trofeów zwierzecych, i placi za to nie mało.

KOMPUTER:
Spoiler

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Dołącz do obozu myśliwych tam zdobędziesz DUŻO złota. Ale najpierw naucz się u grimbalda patroszenia zwierząt.
Ps. jak będziesz grac od nowa to zostań czeladnikiem u constatina u niego zdobędziesz więcej kasy niż u harada.

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli bycie czeladnikiem Bospera jest bezużyteczne, bo i tak możemy opchnąć każdą skórę myśliwym? To ci dopiero kompetencja...

Cytat: Werewolf#msgli bycie czeladnikiem Bospera jest bezużyteczne, bo i tak możemy opchnąć każdą skórę myśliwym? To ci dopiero kompetencja...

[quote author=Werewolf
Widocznie nie umiesz dobrze rozporządzać kowalstwem, bo jesli chodzi o miasto to jest to najbardziej oplacalne zajecie, i ja od razu praktycznie kupowalem i zbieralem stalowe prety aby tylko wykuc i sprzedać.
To ciekawe, nawet gdybym miał 50 prętów to i tak kasa z nich - 3000 sztuk złota - rozpłynęłaby się w czasie jednej wizyty w... gdziekolwiek.

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Istnieje bug na kowalstwo. W momencie kiedy wykuwasz broń wyciągnij miecz klawiszem 1. Wtedy rozgrzany pręt nie spala się ale dostajemy dodatkowy :p

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale to są cheaty... W grze trzeba być miłym i nie eksploitować bugów, które przypadkiem pojawiły się autorom. Po drugie, w The Returning i rozgrzewanie stali, i kucie na kowadle rozgrywa się w oknie dialogowym, więc wątpię, żeby to zadziałało. A po trzecie, kowalstwo jest już wystarczająco żmudne.

No dobra, w takim wypadku zostanę alchemikiem. I tak usunąłem wszystkie zapisy razem z całą grą, bo zepsułem ją podczas zabawy w modowanie.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Jakieś rady co do szybkiego zarobku i zwiększenia siły lub zręczności na początku gry (I-II Rozdział) ?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jakieś rady co do szybkiego zarobku i zwiększenia siły lub zręczności na początku gry (I-II Rozdział) ?

Na pewno nie używaj eliksirów siły oraz kamennych tabliczek co do szybkiego exp to jak wyjdiesz z bartokiem to powinieneś przejść się po całym lesie,polecam eksplorować lasy wokół khorinis na pewno trochę PN wpadnie co do zarobków najlepiej zostać czeladnikiem bospera nauczyć się umiejętności myśliwskich i naprawdę szybko zarobisz jeżeli nie pracujesz dla bospera możesz i tak sprzedawać wszystkie inne trofea w obozie myśliwych tam też zdobędziesz kasę.

Jak zdobyć błogosławione strzały do świętego ambasadora????

0 użytkowników
Do góry