Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4421283 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4421283

Odpowiedzi 14149

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Jakie runy ma nekromanta?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakie runy ma nekromanta?

I krąg:
- strzała ciemności, przyzwanie szkieletu-goblina
II krąg:
- kradzież energii (chyba)
III krąg:
- włócznia ciemności
IV krąg:
-przyzwanie szkieletu
-przyzwanie demona
V krąg:
- Śmiertelna kula (coś w tym stylu)
VI krąg:
- Masowe zniszczenie
- Krzyk umarłych

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Czy runa fala śmierci uriziela jest tylko dla nekromanty czy mag ognia tez może ja stworzyć?

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wyzysk już sobie poradziłem nie miałem opcji wystarczyło przeczytać pulpit w jaskini z krwią demona.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Czy runa fala śmierci uriziela jest tylko dla nekromanty czy mag ognia tez może ja stworzyć?

Fala śmierci uriziela jest dostępna dla wszystkich gildii magów.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
A jak to jest z tymi kręgami? Szczerze mówiąc nigdy nie grałem magiem w Gothicu dalej niż do 2 rozdziału (dalej mi się nie chciało) pozatym nie pamiętam tego już. W każdym rozdziale mogę się uczyć 1 kręgu? Jeżeli tak - to kto uczy w 6 rozdziale?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Vatras albo milten

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Ja osobiście przeszedłem moda grając w bractwie w wersji 1.0
Otóż, w wersji 2.1 i S#msg1094268n#msg1094268C kompletnie "zepsuli" ciężką zbroje strażnika świątynnego, tym że dali mu obrzydliwą texturę (taka złotawa, zupełnie do bractwa nie pasująca)
Tak więc, najwększy klimat to uzyskasz w wersji 1.0, lecz jeszcze chcesz nowe rzeczy związane z 2.1 i wyżej, to będziesz musisał na nich grać.
Tak samo w wersji 2.1 i wyżej masz dostępny poziom trudności "Bardzo łatwy", ale jak się postarasz to w wersji 1.0 możesz spokojnie prześć moda na "łatwym".
Zdecydowałem że zagram sobie na reb2.1, na poziomie normalnym gdyż chcę jakiegoś wyzwania bo myślę że wyższy poziom niż normalny to za wysoko jak na pierwszy raz. A jak będę miał grać drugi raz to na SnC i wyższym poziomie, ale nad gildią to się jeszcze zastanowie, może mag wody :-) kiedyś był bug podobno że nie można było magiem wody zostać, naprawili to ?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mozna zostac magiem wody. Jak gralem nic w 1,0 to bylo calkiem spoko :)

greex

greex

Użytkownicy
posty96
Propsy14
  • Użytkownicy
Czy mając inną gildię niż paladyn będę mógł wejść do Fortu Azgan? I jaką rolę pełni ten fort? Będzie tylko w 7 rozdziale czy przedtem tez?

Czy jest jakiś nekromanta oprócz Xardasa?

I jeszcze jedno pytanie - zabiłem Luciana i przed wejściem do jaskini jest jakiś typek w czerwonej zbroji. Nie mam jednak z nim żadnej opcji dialogowej - bug czy tak ma być>?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jakim cudem go zabiles  ?!( haxy?)  zasadniczo to ten typk go zabijal. Jest jeszcze nekromanta Kreol oraz bedziesz mogl wejsc do fortu, bedzie tam zadanie od gildii kupcow :)

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy mając inną gildię niż paladyn będę mógł wejść do Fortu Azgan? I jaką rolę pełni ten fort? Będzie tylko w 7 rozdziale czy przedtem tez?

Czy jest jakiś nekromanta oprócz Xardasa?

I jeszcze jedno pytanie - zabiłem Luciana i przed wejściem do jaskini jest jakiś typek w czerwonej zbroji. Nie mam jednak z nim żadnej opcji dialogowej - bug czy tak ma być>?

Lol. Musisz mieć założony jakiś amulet od dagotha i wtedy ten ziomek rozwala lucka.

Witcherr

Witcherr

Użytkownicy
posty94
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam problem. Nie wiem czy ja mam jakiś błąd czy to jest błąd gry. Zostałem guru w bractwie i mam problem z czarem oraz jednorecznym kosturem. Gdy użyje kosturu albo pięści wichru to po jednym uderzeniu czasami dwóch człowiek/zwierze leci do tyłu i albo wraca na swoje miejsce ( zwierze ) albo pije miksture i robi dalej to co robił np. Gdy atakuje bandyte pięścią wichru to go odrzuca a ten zamiast mnie atakować to pije miksture i siada na ziemie albo coś je itp (wtf?). O co z tym chodzi i czy da się to jakoś naprawić bo jest to naprawde denerwujące i bardzo utrudnia gre. Z góry dziękuję za pomoc

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mają na cb wyjebane xd

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Zdecydowałem że zagram sobie na reb2.1, na poziomie normalnym gdyż chcę jakiegoś wyzwania bo myślę że wyższy poziom niż normalny to za wysoko jak na pierwszy raz. A jak będę miał grać drugi raz to na SnC i wyższym poziomie, ale nad gildią to się jeszcze zastanowie, może mag wody :-) kiedyś był bug podobno że nie można było magiem wody zostać, naprawili to ?
Zdecydowanie ci odradzam. Jak się gra pierwszy raz to powinno się go przechodzić na łatwym (ten mod jest NAPRAWDĘ trudny)
Mam problem. Nie wiem czy ja mam jakiś błąd czy to jest błąd gry. Zostałem guru w bractwie i mam problem z czarem oraz jednorecznym kosturem. Gdy użyje kosturu albo pięści wichru to po jednym uderzeniu czasami dwóch człowiek/zwierze leci do tyłu i albo wraca na swoje miejsce ( zwierze ) albo pije miksture i robi dalej to co robił np. Gdy atakuje bandyte pięścią wichru to go odrzuca a ten zamiast mnie atakować to pije miksture i siada na ziemie albo coś je itp (wtf?). O co z tym chodzi i czy da się to jakoś naprawić bo jest to naprawde denerwujące i bardzo utrudnia gre. Z góry dziękuję za pomoc
Tak już było w zwykłym Gothic#msg1094315u 2. Musisz sobie z tym poradzić, choć według mnie to jest jakiegoś rodzaju ułatwienie, bo możesz przeciwnikowi sadzić combo#msg1094315sy, a on nic ci nie zrobi.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Pytania odnośnie zadań i rozgrywki
#195 2013-07-29, 01:02(Ostatnia zmiana: 2013-07-29, 01:03)
Zdecydowanie ci odradzam. Jak się gra pierwszy raz to powinno się go przechodzić na łatwym (ten mod jest NAPRAWDĘ trudny)
Niestety albo i stety muszę to potwierdzić. Nagle utknąłem w miejscu, może i z mnóstwem kasy ale brakiem PN. Ale ma to też swoje dobre strony, takie kombinowanie zwiększa satysfakcję. No i nie można się załamywać, bo jak to mówią pozytywne myślenie wydłuża przyrodzenie.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak zrobić strzały do świętego Ambasadora?Przeczytałem o tym na pulpicie ale zapomniałem gdzie to się robiło :pokerface:

Zardas

Zardas

Użytkownicy
posty31
Propsy1
  • Użytkownicy
Kiedy oddałem rozkazy dextera dla Saturasa nic się nie wydarzyło, znaczy żadnego wpisu do dzienniczka, 400 expa dostałem. To tak ma być czy to bug?

Connor

Connor

Użytkownicy
posty188
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za rady ale jednak spróbuję zagrać na normalnym jak będzie za trudno to zaczne od nowa :-)
?

Welcome to a world where dreams become nightmares!
Undead Army

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Dużo pisano i czarach Nekromanty - że IV krąg jest zbyt słaby, żeby ubijać orków. Także lepiej dołączyć do Magów Ognia ze względu na ogniste czary (oraz spalanie)? Magowie Wody mają w ogóle jakieś dobre czary? Bo chcę magiem zagrać, a nie chcę, żeby się okazało, że w IV rozdziale będę musiał grać od nowa :)  Wrócę jeszcze do czarów Nekromanty, u góry ktoś napisał:

"V krąg:
- Śmiertelna kula (coś w tym stylu)"

O ile pamiętam, to Śmiertelna Kula miała animkę ognistą - czy zadaje obrażenia od ognia?
I ostatnie pytanko - regeneracja many od 3 kręgu magii? Opcja dialogowa pojawia się po osiągnięciu 3 kręgu? Bo zagrałem chwilkę na SnC, zostałem Nekromantą i Xardas nie miał opcji dialogowej dotyczącej Regeneracji Many.

0 użytkowników
Do góry