Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4164015 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4164015

Odpowiedzi 14149

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie:

Jeśli w skrzyni jest pułapka to już w żaden sposób nie da się jej otworzyć?

LET'S ROCK!

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
W nekropolis tam gdzie dozownik, przeszukj wszystko :)
No, szukałem i nic. We wszystkich skrzyniach jakie tam są. Jeśli chodzi o pociski, to znalazłem tylko niezwykłe strzały. Jakieś konsekrowane, pulpit jak je robić i jakieś aktorskie strzały, chyba potrzebne do tego ambasadorskiego łuku.

Ale magicznych bełtów ani widu ani słychu! Gdzie one są? Dokładnie, proszę.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Da się otworzyć, ktoś tam kiedyś wspominał jak. Przeczytaj se poprzednie strony.

Martell

Martell

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może mi ktoś powiedzieć gdzie w 1 rozdziale dostać zaklęcie strach? Ewentualnie 2 zwoje snu od handlarza innego niż Zuris.

Ponawiam.

glock_95

glock_95

Użytkownicy
posty15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno drobne pytanie: przy atakowaniu Szponem Beliara zauważyłem, że nie zadaje on obrażeń od błyskawicy. Owszem, błysk uderza, ale przeciwnikowi nie uchodzi życie. Jest to błąd, czy trzeba naładować duszą S'enyaka?

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
W nekropolis tam gdzie dozownik, przeszukj wszystko :)
No, szukałem i nic. We wszystkich skrzyniach jakie tam są. Jeśli chodzi o pociski, to znalazłem tylko niezwykłe strzały. Jakieś konsekrowane, pulpit jak je robić i jakieś aktorskie strzały, chyba potrzebne do tego ambasadorskiego łuku.

Ale magicznych bełtów ani widu ani słychu! Gdzie one są? Dokładnie, proszę.

I chciałbym dodać, że w pomieszczeniu (w Mieście Nieumarłych) gdzie jest przełącznik, otwierający pierwsze prawe wrota jak się wchodzi do miasta - też nic nie znalazłem!
Proszę, nawet pokaże Wam dokładnie moment, kiedy WardMistrz otwiera skrzynie w tym pomieszczeniu i znajduje te bełty do dozownika, przewińcie dokładnie na 41:30 - http://www.youtube.com/watch?v=77LuG1_31H0
Ja też otwierałem te skrzynie, ale bełtów w nich nie było!

Proszę, powiedzcie mi skąd mogę dostać te bełty? Może kodem? :/

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Zauważ, że on grał na Reb v1, a od tamtej wersji wiele się pozmieniało.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
a jakie masz rodzaje bełtów przy sobie jeśli masz aktorskie to masz odpowiednie do dozownika

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Powiedziałem już, że mam różne rodzaje strzał ale bełtów ŻADNYCH, nawet normalnych (kusz nie używam)!
Po prostu zamiast bełtów dozownika znalazłem jakieś śmieszne AKTORSKIE STRZAŁY, ale nie bełty! Dlaczego? :huh:

Gram w Rebalance V.2.1

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Owe aktorskie strzały to właśnie te bełty :P spróbuj to sie przekonasz(grałem w to chwile temu juz wiec nie jestem 100% pewien, ale tez sie zastanawialem czym mam niby strzelac, a tu prosze)

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno drobne pytanie: przy atakowaniu Szponem Beliara zauważyłem, że nie zadaje on obrażeń od błyskawicy. Owszem, błysk uderza, ale przeciwnikowi nie uchodzi życie. Jest to błąd, czy trzeba naładować duszą S'enyaka?

Nawet po naładowaniu tą duszą błyskawice nie zadają obrażeń. Przynajmniej u mnie tak było. Mozliwe ze błyskawica to tylko taka animacja, a obrazenia magiczne są dodawane z każdym atakiem jak w przypadku Uriziela. Chociaż on chyba tez podpala na chwile. Ale URIZIEL VS SZPON (dwureczne - oba po 200obr+te magiczne) wygrywał chyba uriziel. Takie miałem odczucie

Robertinho

Robertinho

Użytkownicy
posty145
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do szpona beliara ja odniosłem inne wrażenie - błyskawica zadaje obrażenia. Owa broń jest słaba na wszelką postać która posiada broń np. "upadli paladyni", orkowie, jaszczuroludzie. gdy obronią nasz cios (zblokują mieczem nasz cios) "błyskawica" uderza w postać, ale nie zadaje obrażen. Co innego z innymi potworami (nie przychodzi mi póki co nic na myśl, bo ową bronią wilka, zębacza ubijesz chyba 1 ciosem) błyskawica zadaje obrażenia.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Spoko strzelec, zawsze dobrze pomóc :)

A jeśli chodzi o szpon... nie wiem jak u was, ale u mnie on zadawał obrażenia od błyskawic przy uderzeniu tychże, a jedyna sprawa była taka, że te obrażenia były rzędem 5-15 co sprawia, że prawie nie było widać ubytku życia.

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

uniden

uniden

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Kiedy "stajemy się odpowiednio doświadczeni" by nosić Ciężką zbroję strażnika świątynnego?
Właśnie rozpocząłem 3akt, odnalazłem Cor Angara, Zrobiłem mijsce dla bal oruna na temat informacji w sprawie paladynów, znalazłem przepis Cor Caloma.Czy może ta zbroja dopiero od 4rodziału jest dostępna ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Fortuno, Cor Angar, Młot Tarakota, Misja z paladynami, wszystkie inne zadania aktywne od Guru i w bractwie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

uniden

uniden

Użytkownicy
posty2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To źle ;/ Chyba mogę się pożegnać z Cieżką zbroją bo nie mam jak zrobić zadania ze zdobyciem tej receptury z klasztoru ;/

elathir

elathir

Użytkownicy
posty174
Propsy31
  • Użytkownicy
A co w tym trudnego, no chyba, że nie masz kradzieży kieszonkowej. Ale w tym modzie to jest niezwykle przydatna umiejętność.

A co do wytopu rudy, odpowiem 40 raz na to pytanie, w dowolnej dymarce, każdy piecyk koło każdego kowala umożliwia wytwarzanie stalowych prętów i ostrzy.

No i zanim ktoś się właduje w ostrza, powyżej 75 punktów w ostrzeniu nie ma co na siłę podnosić, bo i tak już do setki pozostają te same bronie (rubinowe ostrze, miecz dwuręczny i lekki topór 2h)

strzelec

strzelec

Użytkownicy
posty78
Propsy3
  • Użytkownicy
Tym razem utknąłem na zadaniu "Rytuał Ognia". Rozumiem, że na Wyspie Wulkanicznej są 4 duchy ognia (bo znalazłem 4, nazwijmy to, ścieżki przez kamienie, prowadzące do tego kryształu czy jak to nazwać.

Problem w tym, że włączeniu drugiego kryształu i co za tym idzie zabiciu drugiego potworka, kiedy lecę do trzeciego albo czwartego kryształu i chcę go włączyć, to pokauje mi się tylko "To za daleko", chociaż nie jestem daleko, jestem w idealnej odległości do włączenia kryształu, tak jak wcześniej.
Czy robię coś źle, czy jak to zrobić? W solucji Ward tego nie opisał w ogóle... :wstyd:

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Eremita nie uczy języka kapłanów! Właśnie to sprawdziłem. A z Myxirem nie da sie gadać. Zaklecie zapomnienia, pobicie nic nie działa! Mam prosbe mogłby  ktos podac mi kod na przywołanie Myxira, ale koniecznie z II rozdziału gdy jest jeszcze w Jarkendarze? Cholera. Ciul wie co się stało

Delth

Delth

Użytkownicy
posty194
Propsy48
  • Użytkownicy
To chyba bardziej ogólny bug (może nawet oryginalnego Gothica). Myxir zdaje się tracić cały stan przy przejściu do Khorinis. Jestem przekonany że miałem jeszcze trochę doświadczenia u niego do zgarnięcia za spotkanie się z duchem, zapomniałem jednak o tym a w Khorinis już tej ścieżki dialogowej również nie ma. Może to samo stało się z nauką języków.

0 użytkowników
Do góry