1 Kody są be.
2 Kody są be. Śpiwór bez przymusu snu po 9 godzin jest cholernie pomocny a wręcz przegięty i jego użyteczność nie maleje wcale.. to prawie jak kod na życie. Wcale nie zdobywa się go późno bo...
3 Ubić i dołączyć jest praktycznie mus. Jak dla mnie priorytet na długo przed zostaniem czeladnikiem. Powiem więcej robi się to na samych wilkach polnych bestiach krwiopijcach i innym takim badziewiu.
4 To jest zabawa na potem jak Ci się PN wylewają uszami i masz postać w miarę już ogarniętą. Notabene najlepszą chyba bronią pod względem użyteczności jest falks kupiony w gospodzie martwa harpia. Można z nim cały 1 rozdział biegać. Zdejm ten miecz z pleców co masz bo to jest masochizm. Dopiero jak będziesz mógł miecz paladyna albo lepiej siekacza założyć to jest sens ale i tak tylko na krótkie walki. Falks żądzi. RagziT też 

5 Nie ma problemu z zastępstwem dla niego. Biega z nami gdzie chcemy wtedy kiedy trzeba.
6 Dla woja tak dla łucznika z pełzacza.
1)Ktoś chwilę później pisał o runie z telenamierzaniem. To se już pobiegałem...
2)9 godzin jest aktywne żeby było ciekawiej
3)Sie zobaczy
4)Miecz Blizny w stosunku 70 siły do 100 obrażeń za 1850 od Orlana (szaberek z wytrychem po kanałach jednak się opłacał chociaż 100 i tak brakowalo

) jednak mnie ostatecznie przekonał. Bez większych problemów idzie bić najemników z farmy (Buster, Ferster, Rod, Dar) i mobki. Co prawda biegałem z pirackim kordelasem z racji posiadania 60 siły + pierścienia za +3, ale amulet siły ze skrzyni w kanałach (+10) i pas siły za kraty (+5) daje 78 siły więc jest ciekawie na dzień dzisiejszy no i wreszcie mam dostęp do kiepskiego miecza dwuręcznego (w walce głównie i tak trzymam zasięg więc w sumie nie narzekam na zbytni masochizm). Przed Jarkendarem skoczy się do cmentarzyk przy farmie zgarniając nową brzytwę z krypty Inubisa więc powinno być ok
5) No nie zawsze bo może mu się zablokować opcja dialogowa (w NK też tak było z tego co pamiętam... Jak przez mgłę) i jesteśmy zdani na siebie (tzn na ubicie od schodów od farmy onara 1 wilka i krwiopijcy)
6)I o to właśnie mi chodziło. Dziękować.