Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4160774 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4160774

Odpowiedzi 14149

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Liandra tu chodzi chyba o komfort gry, bo w drugim rozdziale owszem da sie to porobić ale w III masz lepszy pancerz i już jest prościej :)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
A poco ruszasz te sfery one ci będą potrzebne dopiero w 4 rozdziale
Niema jakis zadnych obowiazków o ile masz gniew demona i dobra siłe to ok  poszukiwacze będę od ciebie uciekać nie ty od nich i oto biega
Ja osobiście bym chromanin dokonczył
Ogólnie zrobiłbym każdy możliwy questy które mogę i nie wymagaja kolejny rozdziałów lub nie jest opłacalny w pomniejszych :P
I przyłożył się do czyszczenia mocniej ja tych rzeczy które ty zrobiłeś nie ruszałem w 2 rozdziale a miałem 38 :P

Ogólnie zasadniczo jest git
A po co ma robić chromanina? Przecież to w 5 może zrobić.
Sam sobie przeczysz. Czemu ma sfery zostawić a chromanin robić?

No ja tu wcześniej pisałem ale admin nie zrozumiał zapisanego w tekście pytania.
Za zabijanie potworów lata mi 5 many czy będzie latało więcej?

Mateuszzxcv
Może i oto chodzi tylko po co mu chromanin?
Komfort to ma się w 2 rozdziale MO jak się bijeŚŚ :D

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Chromanin jest bardzo prosty. W krypcie masz maga i 2 trupy 2h a jak zbierzesz wszystkie książki to pojawia sie po ich przeczytaniu Kadar i dostajesz na Łatwym 3PN, 5k expa i ok 3k golda wiec warto :)
Co do ŚŚ i ogólnie trupów to zauważyłem ze 'moc' Srebrnego Miecza rośnie po każdym skasowanym trupie, np na I trupa 2h potrzebuje 3 hity z czego ostatni to już dobicie bo zostaje mu jakieś 3%hp a nastepnego kłade już na 2 hity. Jak wchodzę w EQ po zabiciu paru trupów, żeby zmienić broń to srebrny miecz jest już przed Urizielem. Moja teoria jest zgodna z prawdą czy to zbieg okoliczności? :)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No a sfera?
Co w niej trudnego?
Szczególnie woda i skała są easy.

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Chromanin  to banał jedna walka która dość łatwo wygrywasz jest różnica
Nie bede komus narzucałmojego stylu bo ja nie uznaje ze postac moze miec z czyms problem w danym rozdziale w kazdym musi byc w stanei zabic wszystko co się na patoczy nie wiem jak mu do końca idze ale widzę ze nie tak jak ja to widzę wiec muszę dostosować rady do jego poziomu
Skoro on musi robić sfery zeby miec ten poziom a ja nie muszę ich zrobic i miałem wyższy to wtf co jest u niego nie tak sek w tym ze ja tego tez nigdzie indziej na nabijam ot se wybijałem całe gd bez pierscienia no kurde zero filozofii :P

Dam ss z końca 3 rozdziału, co mi zostało w sumie wyczyścić kopalnie złota w jarku ze złota i dokończyć cleana opuszczonego obozu sekty :P tylko musze znalesc wene na gre bo ja sie jest juz chodzacym terminator to ulatnia sie chec :P a tez mam troche roboty innej :P

W przypadku każdej sfery masz walkę z demonicznymi wojownikami cienia są to jedyni wymagający przeciwnicy w grze  chociaz z nordmar swordem jest już lajt 1vs1 bo 2vs1 dalej świrują a tu masz ledwo 1 pana cienia na którego można posłać golema a jego samego klepać nordmar swordem w dupe :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No to tak samo możesz z demonicznymi.
Posyłasz golema ty jednego lejesz on drugiego ty kończysz i lecisz na drugiego.
Mateuszu zxcvie
a twój SS?
Czekam od wczoraj :D

Porównując Kadara z demonicznym to kadar wygrywa.

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Jak możecie to looknijcie na mój poprzedni post :)
Co do SS to mnie chyba dopadło to samo co Tizgara:) został mi tylko jeden level do wbicia i wchodzę do III rozdziału więc poczekasz jeszcze trochę? :P mam żałośnie mało many wiec przed końcem II rozdziału porobie mixy z grzybków i wrzucę screena z 50 lvl, może tak być? :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
W całej grze masz raptem 1 kadara i z 3-4 zwoje golemów a takich grupek tych botów jest więcej bardzo dobrze rozwinięta postać 1vs 1 z nordmar swordem niema z nimi problemów w przypadku 2vs1 jest już taniec i kombinowanie oni są podrasowani do granic mozliwosc tylko panowie cienia są minimalnie od nich lepsi :P Ich 2h gniew stwórcy zabija wolniej niż nordmar sword to jest bekowe :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
akurat powiem wam, że trupki (nawet te demoniczne) są przyjemniejsze niż ork wojownik zwłaszcza te 2h. Łatwiej się bije tych z 2h bo mają prosty system walki, a ci z 1h mają chyba słaby zasięg bo prawa-lewa srebrnym nordziem i szkielet 1h bez szans

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ork wojownik pada po 2 strzałach z urka a demoniczny świr po 20 z urka :P nie wiem jak to się przekłada na przyjemne ale każdy ma swój styl :P

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ja nie mam urka tylko najmocniejszy u mnie jest gniew demona lecz zanim trafie orka, który trzyma dystans lub spierdala to zdążę ubić 2 strażników sfery

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
nie możliwe oboje korzystają z 2h z tym ze to trupy trzymają większy dystans i większy dmg tobie zadaje, ork przy tym to jak wilk przy smoczym zębaczu o takie małe nie znaczące gówno

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
1h pod każdą postacią są żałośnie słabi, na lajcie biorę ich 10 bez wiekszych strat w hp, przyzwani 2h, przynajmniej w moim odczuciu, maja slabszego defa niż demoniczni 2h ale za to przyzwanym częściej wchodzą krytyczne ciosy i to właśnie z nimi mam najwięcej problemów. Niby padaja na 2 góra 3 hity ale i dużo hp zdążą mi zabrać
Oczywiście walcząc Srebrnym Mieczem ale walczyłem też Urizielem z przyzwanymi 2h i powiem szczerze że obiie bronie w ich przypadku są tak samo skuteczne, a jak sie sprawuje Uriziel w przypadku innych? Nie wiem nie sprawdzałem i chyba nie sprawdzę bo wybiłem niemal wszystkie trupy, no poza Jaskinią Bólu :P

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ork cały czas się broni, odskakuje, ma b.długą broń, którą walczy kombosami 1h czyli b.szybkie ciosy. trupy praktycznie jak zaczynają atakować wystarczy odskok i szybko atakować ich, bo oni machną bronią i jakieś 1-2 sekundy nic nie robią (nie bronią się ani nie atakują)

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Grałem sobie w tym 2 rozdziale, czyściłem sfery i ZAWSZE udawało mi się szybko i spokojnie odciągnąć 1 trupka jeśli było ich więcej i nawet przy sferach nie musiałem walczyć  z dwoma naraz. W takim razie argument o braniu 2 na klatę jest jak dla mnie zdeka przesadzony (nie doszedłem do doliny cieni, tam może nie dałoby się inaczej jak bić 2). Zresztą już w 2 rozdziale można mieć tyle pancerza co w nk w 5, a to już daje spory komfort gry. Ale z tym, że bicie tych trupów bez efektu srebnego miecza to katorga to się zgodzę. Miałem ten miecz, zamroziłem Kreola i szkielety, a jak są zamrożone to efekt nie wchodzi i biłem je po max ~4% hp chociaż siła była na poziomie powyżej 200  :P

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
to Kreola da sie zamrozic?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Oficjalnie nie, ale możesz w niego nie celować i walnać z czara na ślepo.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Celujesz lodową falę w szkielety, które przyzwał, a wtedy on też ulega zamrożeniu. Inaczej chyba się nie da (chyba, że podprowadzisz/przywołasz potwora) i w niego wycelujesz.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiesz przykład z dwoma był taki ogólny :P

Defakto każdy boss jest immune na frezza jednak nie na frezza z lodowej fali :P

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Really? To czemu np. magiczna kusza tak pięknie zamraża większość, jeśli nie wszystkich bossów? Chyba, że mówisz o lodowej bryle, ale nawet nią dałoby się zamrozić bossa ;o

0 użytkowników
Do góry