Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4433886 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4433886

Odpowiedzi 14149

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
To w R 1.1 było prościej.

Tak ale orków było dwa razy więcej.

Podobno w wersji od Dimmela trzeba zaatakowac orków , uciec i czekać az uformują rządek gdy odchodza i dopiero zaatakować Falą...
No toż mówie że prościej było
Więcej orków równa się więcej expa a więcej expa = więcej PN= deszcz ognia :)

Ja to tam jak na mnie biegną to sie odwracam i kawałek przebbiegam one krzyczą ja puszczam fale na szamana czy kusznika który nie biegnie i po orkach.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
I tu sie nie zgodzę. W 1.1 było o wiele trudniej. Przyklady:
W II rozdziale na 1.1 jak czyściłem Lodową Krainie ciężko było znaleźć dwu osobowy oddział jaszczurek bo zazwyczaj biegali we 4 a w jaskini było ich multum, na 2.1 też jest dwu osobowy oddział znaleźć bo zazwyczj chodzą pojedynczo a w jaskini ze smokiem bylo ich rylko 3
Dalej, o ile Ambasadorem ściągało sie trupy na hita, kazdego bez wyjątku o tyle trudność polegała na zdobyciu Wody Święconej, tam znalazłem 13 butelek a tu mam ich już 25
3 . Szkielety magowie przywoływali szkielety a nie tak jak teraz atak z czaru który w cale nie trudno ominąć
5. Orlowie Elity mieli kuszę i to był hardcore, bo teraz jeszcze Elity z kusza nie spotkałem
I na koniec Poszukiwacze. W 2.1 są tak żałośnie słabi że to jest smiech na sali. Na 1.1 3 hity w zbroi Maga Ognia i po mnie w 2.1 biorę ich we 3 na lajcie a i czasem się zdarzy, jak na bagnach w chacie Cor Caloma że te buraki zamiast mnie kasować czarami to klepią mnie na pięści i to bez akrobatyki, komedia pełną gębą
Gandalf, dowiem się w końcu skad masz ten amulet?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
No wreszcie ktoś napisał parę słów prawdy.
Props za kubeł zimnej wody  ;D
Dokładnie takie same wrazenia. No ja juz nie wspomnę o Poszukiwaczach z 1.0. To było niemal nie do zrobienia z tym ich masowym stosowaniem Armii Ciemności.
Dlatego tez może SnC jakos tak porzuciłem  w pewnym momencie.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: mateuszzxcv
 czasem się zdarzy, jak na bagnach w chacie Cor Caloma że te buraki zamiast mnie kasować czarami to klepią mnie na pięści i to bez akrobatyki, komedia pełną gębą
U mnie tak cały czas się bugują jeśli przyzwą szkieleta. Miałem tak w chacie Sekoba - 5 poszukiwaczy mnie napieprzało z piąch i kopnięć z wyskoku. Myślałem, że padne ze śmiechu:P

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Oczywiście na 2.1 najwięcej problemów sprawia zatrucie, rzeźnia...
Ale jak miałbym zrobić ranking pd względem trudności to wyglądał by tak:
3. 2.1 bez patcha
2. 2.1 z patchem
1. 1.1
Jak ktoś myśli że jest dobry to proponuję 1.1 :)
Natomiast 2.1 wprowadził trochę ulepszeń, co jest wielkim plusem ale pozim trudności spadł i to drastycznie

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I tu sie nie zgodzę. W 1.1 było o wiele trudniej. Przyklady:
W II rozdziale na 1.1 jak czyściłem Lodową Krainie ciężko było znaleźć dwu osobowy oddział jaszczurek bo zazwyczaj biegali we 4 a w jaskini było ich multum, na 2.1 też jest dwu osobowy oddział znaleźć bo zazwyczj chodzą pojedynczo a w jaskini ze smokiem bylo ich rylko 3
Dalej, o ile Ambasadorem ściągało sie trupy na hita, kazdego bez wyjątku o tyle trudność polegała na zdobyciu Wody Święconej, tam znalazłem 13 butelek a tu mam ich już 25
3 . Szkielety magowie przywoływali szkielety a nie tak jak teraz atak z czaru który w cale nie trudno ominąć
5. Orlowie Elity mieli kuszę i to był hardcore, bo teraz jeszcze Elity z kusza nie spotkałem
I na koniec Poszukiwacze. W 2.1 są tak żałośnie słabi że to jest smiech na sali. Na 1.1 3 hity w zbroi Maga Ognia i po mnie w 2.1 biorę ich we 3 na lajcie a i czasem się zdarzy, jak na bagnach w chacie Cor Caloma że te buraki zamiast mnie kasować czarami to klepią mnie na pięści i to bez akrobatyki, komedia pełną gębą
Gandalf, dowiem się w końcu skad masz ten amulet?
Który?
1. Jak jaszczurki miały takie same staty jak teraz to easy
2. Bywa ...
3. Więcej expa.
4. Zapomniałeś napisać
5. Jak był ten fajny bug co teraz jjest to czemu nie?
6. Masowe zniszczenie tj fala urku i po zabawie.

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mateuszzxcv czy ten amulet +30 obrony do all to nie Święta Aura Innosa? Dostępna tylko dla MO

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Za pomniałem dopisać że ten Szkielet Mag ma czar który zabija mnie po 3 hitach.
Maam 275 odp na magie

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
No właśnie nie mam pojęcia co to za amulet :) Gandalf napisał że ma OP amulet do defa i nic poza tym dlatego mnie on tak ciekawi bo ulatwił by mi grę i to bardzo
Wracając do 1.1 tam nie bylo na Łatwym poziomie regeneracji życia, ba nie wiem czy wogle była do wyuczenia :)
Gandalf co do 5 to nie wiem o jaki bugg chodzi ale Elity z kuszą nie widzialem a 3 to mówisz wiecej expa? Spróbuj ogarnąć 5 bez runy, srebrny miecz nie miał takiej mocy a Ambasadora należało używać w chwilach kryzysowych czyt. Boss :)
Gandalf ale ominąć ten czar maga szkieleta jest bardzo prosto i on nie rzuca nim raz za razem. To wygląda tak ze on rzuca czar, ja biegne w niego, omijam czar i zanim zdąży rzucić kolejny to już gryzie glebe :)

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
5 2H?
Easy jak dla mnie.
Otóż jest bug że jak ork ma zamiar scie zastrzelić to chowasz sie za drzewo robisz save i load i on ma buga i sie nie rusza i nie strzela jednym słowem jest do dupy.

....
BOssów szkieletów jest jakoś tak koło 10 :P

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
A to ja się w save and load nie bawię. Na 2.1 jest albo kusznik albo elita a na 1.1 byla hybryda, ststy elity i kusza. Jak cie nie dogonił to wyciagał kusze, byle tylko Cię skasować :)
Nie powiem Ci jakich przyzywał bo nie pamiętam ale było tak ze w tym czasie co Ty ogarniałeś jedną fale mag przywoływał kolejną, tak więc Ambasador był opcją bez stresową:)

zloto111

zloto111

Użytkownicy
posty33
Propsy20
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Normalnie gotując zupę z ciemnych grzybów w kotle mamy +5 many za 50 ciemnych grzybów. Czy jest w grze przepis na zupę z ciemnych grzybów (żeby zużywać mniej składników)?
Note: Nie chodzi mi o przepis na eliksir z ciemnych grzybów, bo ten daje +3 many za 25 ciemnych grzybów.

2. Czy w grze potrzeba więcej niż 100 zręczności do zadań/okradania kluczowych NPC? Wiem o progu 100 na Hagena i Parcivala.

Edit: dzięki gandalf :)

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A jego amulet to nie jest aura innosa, którą można dostać w 5 rozdziale?

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Jak ktoś myśli że jest dobry to proponuję 1.1
tak...tak..
Tak Elitarni kusznicy z tych ich piorunującą celnością byli straszni, zwłaszcza jak było ich kliku.
Najgorszy był ten na tej wieży obserwacyjnej przed zamkiem. No i co pilnowali Budowli w Jarkendarze

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A magic bow?
Też opcja bez stresu. Zamrażasz i gg wp

1. Nie
2. Nie

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mateuszzxcv no to pewnie chodzi o ten amulet wlasnie:) Chociaż tu ma podane +20 do all statów:
 http://pl.gothic.wikia.com/wiki/%C5%9Awi%C4%99ta_Aura_Innosa
to tutaj już jest +30:
http://www.gothic.phx.pl/nk/infopage.php?id=11
pewnie zależy od wersji;) Także to dla wojów raczej odpada, ale możesz Sagitta może Ci zrobić mikse +5 obrony na broń i strzały ze słonecznego aloesu. Chyba 3 są w grze więc zawsze coś tam poprawisz obrone, ale pewnie do tych 300 nie uda Ci się dojść palem i tak..

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Liandra właśnie nie wiem co to za amulet bo cisne Gandalfa od chwili a on dalej milczy :)
Memorius jestem w II rozdziale więc nie wiem czy na 100% ich w grze nie ma ale jeżeli w IV w Jarku sie nie pojawią to będzie prościzna na calego :)

Post połączony: 2014-01-11, 16:02
bgb o aloesach to ja wiem :) znalazłem już 5 z czego jeden musiałem oddać wlasnie Sagicie. Z tego co się orientuje to jest na bank jeszcze jeden

mateuszzxcv

mateuszzxcv

Użytkownicy
posty483
Propsy58
  • Użytkownicy
Memorius nie, nie gram na 1.1 JUŻ :) grałem 2 razy i dochodziłem do IV rozdziału bo nie mogłem wejść do Jarka, ciągle mnie wywalało :(
Paladyn ma najciężej, na 2.1 granie nim jest już wyzwaniem :)
Przejdź 2.1 chociażby dla przyjemności. Skoro grałeś na 1.1 to tu nie będziesz miał problemów :)

Memorius nie mam już tych zapisów z 1.1, miałem Maga Ognia robionego na Łucznika

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ciągle mnie wywalało :(
moze trzeba bedzie to jakoś naprawić

Przejdź 2.1 chociażby dla przyjemności.
wiesz dla przyjemności to ja teraz gram w robudowany o dziesiątki landmassowych modów świat Morrowinda.
Poczekam na R2 :)

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Ta, to Święta Aura Innosa. Tylko, czy jest taki OP strasznie? Ma 30/30/30/30, Oko Innosa ma 15/15/50/50.

@Memoruis
Poleć mi jakieś mody do Morrowinda, zamierzam zagać (1 raz) :lol:

0 użytkowników
Do góry