Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4407062 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4407062

Odpowiedzi 14149

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Jak się w ogóle gra nekro w późniejszych rozdziałach?

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Gra jest easy.
MO też.

A wracając do pytania o którym mówił Tizgar(odp dał) to problem może być w złym pogadaniu z Vatrasem. Po prostu nie wybrałeś opcji:
A co z innymi gildiami?

A wracając do tego zwoju odesłania który (jak zauważ Tizgar jest dokumentem) dostajemy od Xardasa i możemy znaleźć w starej wieży Nekromanty.

Tam gdzieś było pytanie o hełmy. Jeden jest jeszcze koło kamiennego smoka.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

LiverpoolFC

LiverpoolFC

Użytkownicy
posty50
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdzie wy znajdowaliście hełmy w v2.1? Mógłby mi ktoś podać jakąś listę, gdzie one występują? Ja znalazłem tylko jeden, koło lodowego smoka, wyglądał jak ten ze zbroi łowcy smoków.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Ile razy można zadawać to samo pytanie? W krypcie koło karczmy Orlana, u Atramentora, w krypcie z dawną Smoczą Zgubą oraz w któryś tam ruinach w jarkendarze.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
kto uczy kradzieży kieszonkowej? dodam ze o jesperze mozemy zapomniec bo go zabilem zeby miec klucz do pomieszczenia z amuletem siły +10
i wiem ze to nie był jedyny nauczyciel w gothicu

LiverpoolFC

LiverpoolFC

Użytkownicy
posty50
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znowu ja ^^

Mam zadanie z zabiciem opiekunów. Mam wszystko co potrzeba do zrobienia broni (oko kamiennej pumy, wodna perła
, fragment golema cienia, czarna ruda, serce ducha ognia), rundy jednak zrobić nie mogę. Coś mogłem zrobić źle, czy może błąd?

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
kto uczy kradzieży kieszonkowej? dodam ze o jesperze mozemy zapomniec bo go zabilem zeby miec klucz do pomieszczenia z amuletem siły +10
i po co go było zabijać? ;D
teraz do obozu piratów do Billa

Post połączony: 2013-12-31, 10:25
O ile mnie pamięć nie myli , to do runy nie masz odpowiednich składników Liverpool
Czarna Ruda jest do wykucia miecza a do runy potrzebny jest Kamień Ogniskujący.
Jeden można znaleźć na parterze starej wieży Xardasa.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: adas
Kradzieży kieszonkowej uczy Cassia. Jesper uczy skradania się. 
I po co go zabiłeś sam by ci dał ten klucz jak tylko byś przyłączył się do gildi złodziei.

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Koło jednego z oddziałów kretów (tego przy którym zabijam przywódce stada zębaczy) powybijałem orków i poszedłem przez most do tego miasta orków z Gothic 1. Dostałem jakiś wpis do dziennika ale w questach nic nie mam. Z tego co pamiętam kiedyś się pytałem o te sprawy z orkami itp. Tizgar mi napisał z tego co pamiętam, że najpierw muszę iść pod świątynie Śniącego, potem do orka jakiegoś przy ognisku (nie pamiętam nazwy) i potem do Xardasa itp... (możliwe, że pomyliłem kolejność ale to nie ma teraz znaczenia, bo mam do wszystkiego save).
Moje pytanka odnośnie tego: czy to ta świątynia Śniącego pod, którą się idzie żeby coś tam z questami rozpocząć (nie potrafię tego dobrze ująć ale chyba czaicie o co mi chodzi)? Czy mając 26 lvl (prawie 27 tylko 2k expa mi zostało) warto już zaczynać to? (czytałem gdzieś, że będę musiał zrobić ulu-mulu z Gothic 1 i z orkami wtedy bić się nie będę mógł)

Torun

Torun

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

A wracając do pytania o którym mówił Tizgar(odp dał) to problem może być w złym pogadaniu z Vatrasem. Po prostu nie wybrałeś opcji:
A co z innymi gildiami?

W tym rzecz że gadałem z nim o tym, i mogę zostać tylko magiem wody, jak gadam z saturasem to mogę zostać nowicjuszem wody, ale ja chce nekromantą(nowicjuszem), a z xardasem mogę gadać tylko o "koniec" i zadanie typu "i co robimy dalej". A mam nawet 40 reputacji beliara i -20 inosa i nie chcę być magiem wody(wiem że to nie ma nic do rzeczy to z reputacją).

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Cytat: kwazi231
Koło jednego z oddziałów kretów (tego przy którym zabijam przywódce stada zębaczy) powybijałem orków i poszedłem przez most do tego miasta orków z Gothic 1. Dostałem jakiś wpis do dziennika ale w questach nic nie mam. Z tego co pamiętam kiedyś się pytałem o te sprawy z orkami itp. Tizgar mi napisał z tego co pamiętam, że najpierw muszę iść pod świątynie Śniącego, potem do orka jakiegoś przy ognisku (nie pamiętam nazwy) i potem do Xardasa itp... (możliwe, że pomyliłem kolejność ale to nie ma teraz znaczenia, bo mam do wszystkiego save).
Moje pytanka odnośnie tego: czy to ta świątynia Śniącego pod, którą się idzie żeby coś tam z questami rozpocząć (nie potrafię tego dobrze ująć ale chyba czaicie o co mi chodzi)? Czy mając 26 lvl (prawie 27 tylko 2k expa mi zostało) warto już zaczynać to? (czytałem gdzieś, że będę musiał zrobić ulu-mulu z Gothic 1 i z orkami wtedy bić się nie będę mógł)
Ten "wpis" robi się w zadaniu "Świątynia Śniącego" - musisz iść do Xardasa, potem do Ur-Shaka, a potem do Tarroka, który zrobi ci Ulu-Mulu. Nie będziesz musiał się z orkami bić, a nie że nie będziesz mógł. Możesz ich nawalać, ale jak masz założoną inną broń niż Ulu-Mulu. W przeciwnym wypadku ono zniknie.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co do mory ulartu to wszystkie gildie mogą ją otrzymać bo jest tylko 33% szansy że dostaniemy tą runę.
Tak więc sprawdziłem to wczytując cały czas i za 3 razem dostałem runę mimo że jestem MO.
v. 2.1 

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: kwazi231
Ten "wpis" robi się w zadaniu "Świątynia Śniącego" - musisz iść do Xardasa, potem do Ur-Shaka, a potem do Tarroka, który zrobi ci Ulu-Mulu. Nie będziesz musiał się z orkami bić, a nie że nie będziesz mógł. Możesz ich nawalać, ale jak masz założoną inną broń niż Ulu-Mulu. W przeciwnym wypadku ono zniknie.

Wielkie dzięki. Czyli jeśli teraz pójdę do Xardasa rozpocznie mi się ten quest?

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już go zacząłeś... czasami czytaj dialogi i dziennik , to ułatwia grę!

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No wlasnie w dzienniku nic nie mam

Kenny1991

Kenny1991

Użytkownicy
posty60
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy opłaca się zbierać orkowe bronie? Gdzieś czytałem, że ktoś w GD kupuje te bronie i expa daje ale nikogo takiego nie spotkałem.
Jaka jest kombinacja statuetek w środkowej jaskini na cmentarzysku orków. Wypróbowałem wszystkie już chyba i nic.

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, to znowu ja i moja lista pytań :)

Jestem po Khorinis i Jarku (2 rozdział) i myślę, że wyczyściłem do tej pory wszystko razem na jakieś 85-90%, ale to pierwsza gra w returna. I teraz;
1) Opłaca się ulepszać szpon beliara 2h i go nosić? Dobre to jest? Teraz mam tancerza śmierci chyba (125dmg), lepsze od niego? I ile karmy trzeba mieć do niego?
2) Mam już 94 siły bez bonusów, ładować juz z bonusów czy jeszcze trochę poczekać?
3) W reb v2.1 jest ta silniejsza mikstura siły (nie widziałem jej u sagity)? Mam 10 smoczych korzeni i tyle szczawiów to kilka miksturek będzie.
4) Gdzie jest szpada Abigail? W całym jarku chyba jej szukałem i nic :P
5) Orki z przełęczy padają bardzo łatwo, dalej będą silniejsze czy też takie nuuby dla expa?
6) Jakieś porady ogólne co do prowadzenia postaci? Mana i zręczność jest 'na czysto' czyli bez ładowania żadnych pn w nie, tylko żarcie bonusów i roślinek. Tam chyba nie widać, ale mam też dość sporo trofeów (normalne) i akrobatykę.

Postać:
Spoiler

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Liandra  na jakim etapie gry jestes?  bo z postu wynika ze w Jarku a cos ciezko mi uwierzyc ze bez kodow taki lvl. +wydaje mi sie ze masz malo hp bo ja wychodzac z jarku mialem 700. Ja majac 27 lvl mam to samo wyuczone co ty, bonusy tez tylko do zreki i many wykorzystalem a nie mam w polowie takich statow jak ty... 85 sily, 36 1h i 33 2h, 10 luk wiec jakim cudem ty o 3 lvle wiecej masz znacznie lepsze staty. Kodki widze chybq ;)

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
szpada Abigail
Idziesz tam gdzie poluje się z Loganem na węże błotne. Idziesz wzdłuż prawej ściany do kamiennych schodów \ trzymaj się dalej prawej strony i będzie leżała koło jednego dużego drzewa.

Post połączony: 2013-12-31, 13:38
Czy opłaca się zbierać orkowe bronie? Gdzieś czytałem, że ktoś w GD kupuje te bronie i expa daje ale nikogo takiego nie spotkałem.
Jaka jest kombinacja statuetek w środkowej jaskini na cmentarzysku orków. Wypróbowałem wszystkie już chyba i nic.
ad 1/ na 1000% skupuje Snow :lol2: a kto jeszcze to naprawdę nie wiem
ad2/ a masz co tam położyć?

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Po Jarku jestem, czyli po rozmowie z smokiem, zabiciu Kruka etc. Do tego mam wybite np. krypte Inubisa, wieże Nergala. Wszystkie tabliczki oprócz kusz i siły zostały wykorzystane (do 2h broni też) dlatego może niby takie staty. A hp jakoś więcej nie udało mi się wyciągnąć na ten etap ;/

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

0 użytkowników
Do góry