Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4028310 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4028310

Odpowiedzi 14149

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Chyba już z 3 razy przeszedłem returninga ale w versji 1.0 a teraz gram w ReBalance 2.1
Tak samo jest w koszarach w tym kufrze co jest złoty talerz marii i onara, też mnie zabija gdy tylko otworze kufer.
Nie zamierzam grać od nowa już zbyt dużo guestów wykonałem i nie będę tego tracić.

To mówi się trudno. Nie pootwierasz sobie kufrów.

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To mówi się trudno. Nie pootwierasz sobie kufrów.

Tak... na pewno twórcy moda dali jakiś sposób na pozbycie się tych pułapek albo chociaż ich wyłączenie.
I to nie tylko podczas rozmowy z Xardasem ale ogólnie jakiś przycisk albo coś.
Pomóżcie mi.
Czy potrzebna jest do tego zręczność czy może coś innego?

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
to samo co UP pytanie

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
W sprawie kufra Matheo - wygląda to tak, jakby postaci widzieli przez ściany.
Ja się nauczyłem skradania, za dnia dostałem się do magazynu drogą stragan-dach-mur, sejwik, spadam na dół, skradanie, Sen na strażniku i mogę plądrować kufry.
Jednak zbyt się to nie opłaciło, musiałem się nauczyć Otwierania zamków i Skradania by wykonać ten manewr, a na początku gry PN lepiej wydać na rozsądniejsze statystyki. Ponadto, więcej zapłaciłem za uczenie się tego, niż ta zbroja jest warta.
Ale, będzie na przyszłość. Z drugiej zywkam o wiele mniej, skoro postacie śpiąć przez ściany widzą jak majstruje wytrychami.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja nie wiem czemu ale gdy uspie strażnika wchodząć do magazynu od tyłu i otwieram kufry on sie budzi ;x
Ponawiam pytanie, jak zneutralizowac pulapki ? To zalezy od zręczności i jej ilosci ?

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobra, dzisiaj zacząłem grać w The Returning po raz pierwszy. Wypróbowałem już trochę wersje ReBalance 2.1 i SnC 1.1, oraz różne poziomy trudności, ale dalej nie jestem pewien, co wybrać. Jeśli dobrze rozumiem, to jeśli w Starterze wybiorę ReBalance 2.1 to w ogóle nie będzie mnie obowiązywał changelog do SnC? Czyli nie będzie np. atrybutowych wymagań do wstąpiania do gildii, ani szkieletów łuczników? No i nie będzie automatycznego zdobywania atrybutów, a perspektywa niepłacenia za nie mnóstwa pieniędzy jest wyjątkowo kusząca - chociaż od rzucania czarów dostawałem manę. Z kolei w SnC przypływ tych umiejętności jest strasznie powolny. W momencie wejścia do miasta mógłbym sobie kupić 20 siły, a tak od samego początku dostałem tylko 2 w broni jednoręcznej i 1 wytrzymałości. Poza tym wygląda na to, że na 10 poziomie można mieć w SnC wykupione wszystkie możliwe, pozostałe skille. No więc co wybrać?

No chyba, że ja czegoś nie zauważam, i któraś z nich jest bardziej oczywistym wyborem...

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja tez ponawiam to pytanie.
Wkurza mnie to że jak już otwieram ten kufer to chwila i jestem martwy.
Nikt mnie wtedy nie bije ani nic.
Co zrobić aby wyłączyć pułapki?

Memorabilis

Memorabilis

Użytkownicy
posty4
  • Użytkownicy
Te pułapki to chyba nowa funkcja dość, a 2.1 dopiero teraz zostało spolszczone, dlatego nikt Ci nie odpowiada na to pytanie. Nie wierze jednak że nie da się tego obejść, przecież to byłoby nielogiczne.

Pytanie mam:

SuperHARD jest trudniejsze od Rzeznika? (OPCJA DIALOGOWA, teoretycznie tak, bo jest najniżej), problem w tym, że jak wybieram S"SuperHARD" to wyskakuje biały napis wyuczonej zdolności "Poziom trudności: Rzeźnik", a jak wybieram opcje dialogową "Rzeźnik" to z kolei wyskakuje na biało na środku ekraniu "Poziom trudności: SuperHARD". Domyślam się że błąd w tłumaczeniu, a ja koniecznie chcę grać na najtrudniejszym poziomie trudności, mam więc wybrać ostatnią opcję dialogową (tj. SuperHARD)?

PS. Dziękuję za odpowiedź zna poprzednie pytanie. Ofc dziękowałem za "spolszczenie", a nie "dubbing". Wkradł się błąd.

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Memorabilis - Możesz wypróbować oba, wyjśc przed wieżę i dać się zaatakowac wilkowi. Potem wybrać ten poziom, przy którym zadał Ci większe obrażenia. Ale wydaje mi się, że Rzeźnik jest wyższy - bohater o wiele bardziej szpanuje przy wyborze tej opcji...

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam problem otóż jestem w starym obozie bractwa i kiedy zabijam błotnego golema dowolnego to gra crashuje i muszę używać opcji wyloguj bo komp się zawiesza.Da się coś z tym zrobić?

Ehh teraz problem ten pojawia się w khorinis 3 rozdział po pokonaniu orka od razu crash..

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam problem otóż jestem w starym obozie bractwa i kiedy zabijam błotnego golema dowolnego to gra crashuje i muszę używać opcji wyloguj bo komp się zawiesza.Da się coś z tym zrobić?

Ehh teraz problem ten pojawia się w khorinis 3 rozdział po pokonaniu orka od razu crash..

Też tak miałem ale w jarkendarze że od razu po zabiciu np. jaszczura crashowała mi się gra.
Zacząłem grać od nowa i wszystko jest ok.
Nie wiem jak ci pomóc. Najlepiej chyba zacząć grę od nowa.
Może wyczyść komputer z różnych "śmieci", pousuwaj nie potrzebne rzeczy wtedy może będzie lepiej działać i gra nie będzie się crashować.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie:

Cytat
4. Co to jest retoryka?
Pozwala nam wyłgać się z przestępstwa, stosować przekupstwo czasami nawet pomaga w zadaniach.

W jakich zadaniach ona nam pomaga?

No np.:
1.Gdy mamy ukraść klucz od Hagena do wyspy Etlu.
2.Trzeba okraść nie których kupców w zadaniu "krwawe kielichy".
3.W zadaniu z posążkami z czarnego marmuru będzie trzeba nie których ukraść również klucze do komnaty gomeza(nie od wszystkich)

Nie ma potrzeby dawać więcej przykładów, nie będe kropka w kropkę wszystko wymieniać.

Czuper

Czuper

Użytkownicy
posty87
Propsy6
  • Użytkownicy
Dobra, dzisiaj zacząłem grać w The Returning po raz pierwszy. Wypróbowałem już trochę wersje ReBalance 2.1 i SnC 1.1, oraz różne poziomy trudności, ale dalej nie jestem pewien, co wybrać. Jeśli dobrze rozumiem, to jeśli w Starterze wybiorę ReBalance 2.1 to w ogóle nie będzie mnie obowiązywał changelog do SnC? Czyli nie będzie np. atrybutowych wymagań do wstąpiania do gildii, ani szkieletów łuczników? No i nie będzie automatycznego zdobywania atrybutów, a perspektywa niepłacenia za nie mnóstwa pieniędzy jest wyjątkowo kusząca - chociaż od rzucania czarów dostawałem manę. Z kolei w SnC przypływ tych umiejętności jest strasznie powolny. W momencie wejścia do miasta mógłbym sobie kupić 20 siły, a tak od samego początku dostałem tylko 2 w broni jednoręcznej i 1 wytrzymałości. Poza tym wygląda na to, że na 10 poziomie można mieć w SnC wykupione wszystkie możliwe, pozostałe skille. No więc co wybrać?

No chyba, że ja czegoś nie zauważam, i któraś z nich jest bardziej oczywistym wyborem...

Mam ten sam dylemat. Może się ktoś wypowiedzieć?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Moim zdaniem powinieneś wybrać ReBalance 2.1 zawiera on wszystkie nowości z returninga oraz dodaje nowe np. Hełmy, Kostury jedno i dwuręczne do wszystkich magów,regeneracja many i życia, oraz kilka nowych zadań, itp. Tylko tak jak wspomniałeś nie dostaję sie już bonusów do atrybutów chyba że do many też gram i też dostałem tylko do many.
Mała rada przy rozmowie z Xardasem Będziesz mieć możliwość wyłączenia pułapek do skrzyń (skorzystaj z tego) te pułapki naprawdę utrudniają granie.

Wszystkie zmiany jakie posiadają poszczególne wersje moda znajdziesz na 1 stronie tego tematu lub w GothicStarterze o ile zainstalowałeś PRO spolszczenie tam gdzie trzeba.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Troszkę irytujące to uciekanie potworów, np : ścierwojadów, zawsze to 30 expa  jędzące trawkę ;p

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Trochę questów z którym sobie nie radzę:
Gdzie jest pierscień ulfa?
Jak zakończyć zadanie Szpon Beliara
Pomogłem hannie wyjść z więzienia nie mogę oddać jej żadnego wisiorka jak skończyć to zadanie?
Czy da się ukończyć zadanie ur-shak ork jest już przyjacielski po zabiciu hoshpaka z zadanie jest nadal
Gdzie są statuetki dla Lutero z czarnego marmuru?
Mam tablicę quahodrona w ekwipunku i było jakieś tam zadanie pokonałęm już kruka o ono nadal zalega,co z tym zrobić?

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Trochę questów z którym sobie nie radzę:
Gdzie jest pierscień ulfa?
Jak zakończyć zadanie Szpon Beliara
Pomogłem hannie wyjść z więzienia nie mogę oddać jej żadnego wisiorka jak skończyć to zadanie?
Czy da się ukończyć zadanie ur-shak ork jest już przyjacielski po zabiciu hoshpaka z zadanie jest nadal
Gdzie są statuetki dla Lutero z czarnego marmuru?
Mam tablicę quahodrona w ekwipunku i było jakieś tam zadanie pokonałęm już kruka o ono nadal zalega,co z tym zrobić?

http://www.thereturning.pun.pl/viewforum.php?id=1 Oto poradnik do returninga (wersja polska), Poradnik znajduje się w archiwum.Są tam opisane wszystkie zadania.

Matyss

Matyss

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
UP:Miałem to samo ale trzeba wybrać dobrą ścieżke prawdopodobnie główny folder Gothica.
A u mnie jest taki problem. Gdy chce dołonczyć do najemników i już zorbiłem wszystko co mogłem mam iśc do onara. Ok ide. Onar mówi mi, że mam przyjść jutro ale w miedzy czasie mam oczyścić okolice grobowca z potworków. Tak robie. Wracam do onara i on mówi, że coś źle zrobiłem''coś ty zrobił?''.Rozmowa się wyłancza i w dzienniku pisze mi, że mam bronić racje onara(nie wiem o co chodzi?) Gdy zagadam do niego drugi raz on mówi, że znikła mu owca i mam się wynosić....
Prosze o pomoc wgl. nie ogarniam tego przetłumaczenia.

ammateor

ammateor

Użytkownicy
posty13
Propsy1
  • Użytkownicy
a nate półapki jest taki sposub bo grałem w rebv2,1,f9  RU i pokazuje oto sposub
po 1 masz w ekwipunku essencje lecz lub antidotum
po 2  i otwierasz skszynkę i pojej otwarciu szybko jak sie dopóki sie palisz czy jesteś zatruty to na tymiast  pijesz mikstury

albo inny sposub  otwierasz  i zamykasz skrzynie i wczytujesz dopóki te pułapki miną i będziesz mukł zabrać wszystko itemy tylko pamientaj że podczas rabowania może wyskoczyć szkielet albo 2 szkielety goblinki

powodzenia w rabowaniu

Kurdę, popraw te błędy - Ventrue

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
a nate półapki jest taki sposub bo grałem w rebv2,1,f9  RU i pokazuje oto sposub
po 1 masz w ekwipunku essencje lecz lub antidotum
po 2  i otwierasz skszynkę i pojej otwarciu szybko jak sie dopóki sie palisz czy jesteś zatruty to na tymiast  pijesz mikstury

albo inny sposub  otwierasz  i zamykasz skrzynie i wczytujesz dopóki te pułapki miną i będziesz mukł zabrać wszystko itemy tylko pamientaj że podczas rabowania może wyskoczyć szkielet albo 2 szkielety goblinki

powodzenia w rabowaniu

Dzięki ale gram od nowa.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry