Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4393112 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4393112

Odpowiedzi 14149

ja1312777

ja1312777

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znalazłem notatki a ostatnia pisze ze poszedł na bagno zapolować na dziwne stworzenie.
mam pytanie czy to jest ostatnia notatka bo jak tak to potwór mi się nie pojawił ;[

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Cytat: Taiczo
Witam na poczatek dziękuję za wcześniejsze odpowiedzi i mam kolejne pytania:
1.Znalazłem Ogniste Strzały w pewnej jaskini, gdzie skasowałem 2 Cieniostwory, ale kaj jest Ognisty Łuk???
2.Od kogo można się nauczyć wydobywania Rudy w Khorinis??? Czy dopiero tego nauczę się w Górniczej Dolinie???
1.Ognisty łuk jest po drodze do Słonecznego kręgu, ale nie od strony Grimbalda i czarnego trolla tylko z drugiej strony, od kamiennego kręgu, w jaskini jak schodami idziesz. I jeśli chcesz to Ignaz może nauczyć Cię wyrabiania ognistych strzał jak już łuk zdobędziesz. To samo z magicznym łukiem i kuszą.
2.Wydobycia rudy uczy Grimes w GD.

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@ja1312777               
Ostatnia notatka jest już na bagnie, szukaj ogniska w pobliżu jaskini Juana.

@Tizgar no to mam zagwozdkę - Ukryte skarby Grega ? Mógłbyś zdradzić lokalizację ? ( nie słyszałem o nich o.O a Noc Kruka przeszedłem wielokrotnie o.O )   

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Cytat: BeziJuve
@ja1312777               

@Tizgar no to mam zagwozdkę - Ukryte skarby Grega ? Mógłbyś zdradzić lokalizację ? ( nie słyszałem o nich o.O a Noc Kruka przeszedłem wielokrotnie o.O )   
Ukryte skarby Grega to te czerwone znaki X na ziemi...

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktos jak odinstalować texture pack ? ;/ Albo przynajmniej pliki podmieniające zbroje Straznika Świątynnego ?

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Usuń plik texturepack_PL.vdf z katalogu data albo dopisz disable to gra go nie wczyta.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Albo zamień teksturę gomanem ^^

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: Maciuś
Cytat: BeziJuve@ja1312777               

@Tizgar no to mam zagwozdkę - Ukryte skarby Grega ? Mógłbyś zdradzić lokalizację ? ( nie słyszałem o nich o.O a Noc Kruka przeszedłem wielokrotnie o.O )   Ukryte skarby Grega to te czerwone znaki X na ziemi...
Przeczytaj dokładnie co Tizgar napisał:
"W Khroinis mamy 5 skarbow grega w Jarku są 17 i 2 ukryte razem 19"
Chodzi mi o te dwa ukryte - 17 z mapy wykopałem, a z tymi dwoma nigdy się nie spotkałem.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To ja też jestem zaciekawiony tymi dwoma ukrytymi lokalizacjami skarbów. Kto coś wie na ten temat?

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

MagnuMr1p

MagnuMr1p

Użytkownicy
posty43
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki i takie jeszcze jedno pytanko. W grze spotkam demonikona(miniaturowy sniacy) z biegiem fabuły ? Czy sam muszę  uruchomić z nim wątek? Nie zdradzajcie mi zbyt dużo, ale zanim przejde grę chce  z nim pomowic  :P

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie
Związany jest On z questami na zapomnianej ;D

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
co jest z Luisem? jakiś bug czy co? atakowałem go w nocy, lagą prawie mi nic nie robi a nagle wchodzi krytyk i od razu całe 200 hp mi zabiera. co on ma za krytyk skoro bez niego ledwo co mi hp schodzi

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Niektórzy npc maja zryta fizykę i są wyjęci z prawa nk dla przykładu luis on nawet mając armor łowcy smoków x5 i 2k hp ściągnie cie na 3 krity
Kolejny wyjęci z pod prawa to raoul i regis

A  możecie na moje pytanka odpowiedzieć

Jest jakis przymus w sprawie Eltu, Senyaka i ulepszenia Szpona ogólnie quest od Ashtar muszę to zrobić w 2 czy mogę kiedy chce ? :P
W Khroinis mamy 5 skarbow grega w Jarku są 17 i 2 ukryte razem 19 czyli jeśli wykopałem 19 z jarka i 5 z khorinis to są jeszcze gdzieś jakieś ? czy to już wszystkie :P

http://ifotos.pl/zobacz/normaldom_naewwap.jpg/
Czarne kółka to te 2 ukryte, kanion to skarb francisasa wymagane żeby pełnego expa zaliczyć przy kluczu do chaty grega no i zawsze to jedna więcej przeczytana książka i trochę golda, to na bagna to dodatkowy skarb grega który nie został zaznaczony gdy wykopiemy wszystkie 19 idziemy się pochwalic gregowi :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie musisz w drugim rozdziale robić tych wszystkich rzeczy - nic nie przepada.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To git

Przypomniało mi się o co chciałem zapytać jakiś tydzień temu :P

1. Gdzieś wyczytałem ze mogę używać runy  tylko te których się nauczę, czyli mój plan zabicia poszukiwacza bryła lodu i przywłaszczenie sobie jego run ( mala ognista burza ) krąg 3 będę miał od gallahada, raczej nie wypali ?
2. Wiadomo ze te kolki po smierci zostawiają jakiś minerał typu: siarka, kwarcyt, skala krystaliczna, akwamaryn, smoła, węgiel itp wiadomo o co biega, sprawdzał ktoś czy działa sposób aby kontrolować co wypadanie np save przed poszukiwaczem i kilujemy do momentu aż padnie to co my chcemy ( czy jednak zawsze odgórnie dropia to samo, czy jest jak było ze co wczytanie co innego sobie można wylosować bo jeśli tak to zebranie 90 siarki na koniec gry nie będzie problemem i mogę w ciemno ulepszać zbroje nie martwiąc się o brak materiałów :P )
3. Wiem ze Miecz asasyna 2h jest w najwyżej wieży w zamku w gd bron spoko bardzo by się przydało opcja z nią na 2 rozdział to jest już naprawdę moc łącznie z moja siłą to w cricie 300 dmg było by nice :P Jednak tu pytanie czy styka tylko tyle ze zdobędę te 3 klucz do wieży i znajdę mieczyk czy jest on w jakieś skrzyni do której da mi klucz np gomez dopiero po quescie lub coś trudniejszego muszę zrobić aby mieć ta bron I pewnie cały mój misterny plan poszedł się w pizdu bujać już na etapie planowania
4. Zeby dostac quest z gomezem musze wykonac plomien eligora bo quest od gomzea dostaje się podczas szukania tych posagów z marmur dla lutero a to jest quest bo queście z płomieniem ( i tu pada nobskie pytanie co dokładniej lub w jakiej kolejności powinienem zrobić aby go wykonać wchodzę do gd i mam pogadać z grimesem a potem co dalej i gdzie jest grimes pewnie w któreś kopalni, jak można w miarę dokładny opis tego questa co gdzie jak ) Chce wykonać quest z gomezem przed eltu póki mam to karmę na + bo potem to już mam ja gdzieś bo się nie przyda, stad pytam o płomień.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Tizgar
To git

Przypomniało mi się o co chciałem zapytać jakiś tydzień temu

1. Gdzieś wyczytałem ze mogę używać runy  tylko te których się nauczę, czyli mój plan zabicia poszukiwacza bryła lodu i przywłaszczenie sobie jego run ( mala ognista burza ) krąg 3 będę miał od gallahada, raczej nie wypali ?
2. Wiadomo ze te kolki po smierci zostawiają jakiś minerał typu: siarka, kwarcyt, skala krystaliczna, akwamaryn, smoła, węgiel itp wiadomo o co biega, sprawdzał ktoś czy działa sposób aby kontrolować co wypadanie np save przed poszukiwaczem i kilujemy do momentu aż padnie to co my chcemy ( czy jednak zawsze odgórnie dropia to samo, czy jest jak było ze co wczytanie co innego sobie można wylosować bo jeśli tak to zebranie 90 siarki na koniec gry nie będzie problemem i mogę w ciemno ulepszać zbroje nie martwiąc się o brak materiałów )
3. Wiem ze Miecz asasyna 2h jest w najwyżej wieży w zamku w gd bron spoko bardzo by się przydało opcja z nią na 2 rozdział to jest już naprawdę moc łącznie z moja siłą to w cricie 300 dmg było by nice Jednak tu pytanie czy styka tylko tyle ze zdobędę te 3 klucz do wieży i znajdę mieczyk czy jest on w jakieś skrzyni do której da mi klucz np gomez dopiero po quescie lub coś trudniejszego muszę zrobić aby mieć ta bron I pewnie cały mój misterny plan poszedł się w pizdu bujać już na etapie planowania
4. Zeby dostac quest z gomezem musze wykonac plomien eligora bo quest od gomzea dostaje się podczas szukania tych posagów z marmur dla lutero a to jest quest bo queście z płomieniem ( i tu pada nobskie pytanie co dokładniej lub w jakiej kolejności powinienem zrobić aby go wykonać wchodzę do gd i mam pogadać z grimesem a potem co dalej i gdzie jest grimes pewnie w któreś kopalni, jak można w miarę dokładny opis tego questa co gdzie jak ) Chce wykonać quest z gomezem przed eltu póki mam to karmę na + bo potem to już mam ja gdzieś bo się nie przyda, stad pytam o płomień.
1. Poszukiwacze nie dropią run
3. trzeba miec klucz do pierwszej wiezy ktory jest na dachu nad wejsciem z gothic 1, i klucz do drugiej wiezy ktory trzeba ukrasc parcivalovi kradzieza kieszonkowa ( z tym moze byc problem)  miecz lezy na skrzyni

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dropia to jest znany bug z nk gdy zabijesz poszukiwacza bryła lodu dostajesz jego 10 run burze ogniste szał beliara błyskawica kula ognia deszcz ognia krzyk umarłych  grom i coś tam jeszcze

Za odpowiedz na 3 big thx czyli trzeba w sumie standardowe klucze które są potrzebne do gomeza czyli full lajt :P
Czekam na odp na reszte

BeziJuve

BeziJuve

Użytkownicy
posty182
Propsy62
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
4. Grimes jest w kopalni Marcosa ( ta pod starą kopalnią). Tutaj trzeba odpowiednio rozmowę prowadzić ;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
4. http://www.thereturning.pun.pl/viewtopic.php?id=6 Ward w poradniku opisał przeciez to zadanie... Grimes jest w kopalni blisko lodowej krainy.

Cytat: Tizgar
Dropia to jest znany bug z nk gdy zabijesz poszukiwacza bryła lodu dostajesz jego 10 run burze ogniste szał beliara błyskawica kula ognia deszcz ognia krzyk umarłych  grom i coś tam jeszcze

Za odpowiedz na 3 big thx czyli trzeba w sumie standardowe klucze które są potrzebne do gomeza czyli full lajt
Czekam na odp na reszte
Zapomniałem o tym szczerze mówiąc ale wątpie aby w returningu dalej można było to wykorzystywać.

Psalm 19

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wiem ze ward dał opis ale nie miałem pewność czy coś się nie zmieniło. Teraz wiem ze w 2.1 nic się tu nie zmieniło :P
To można wykorzystać, jeśli to ze można używać tylko tych run które się umie tworzyć to zwykły blef i pic na wody, bo jeśli to prawda to cały plan nie wypali ale jeśli to nieprawda to se zaszaleje :P

0 użytkowników
Do góry