Gdyby pojawiały się w ekwipunku Constantina w 1.3.1 to nie zadawałbym tego pytania. A co do Thorbena, to po oddaniu mu księgi daje MOŻLIWOŚĆ nauki za 1000 golda i 10 pn. Ja pytam, czy po uratowaniu Gritty wrzuciłby mi otwieranie z automatu, jeżeli jeszcze tego nie umiem, bo jak powiedziałem wcześniej, byłaby to ogromna oszczędność.
Nie, Thorben nie da Ci za "darmo" umiejętności otwierania zamków, da on tylko zręczność i to jest nagrodą za to zadanie. To jest umiejętność której musisz się nauczyć za PN. tak btw polecam się jej nauczyć na samym początku w gildii złodziei ponieważ daje ogromne bonifikaty już od startu ( z czego 99% graczy returninga zdaje sobie sprawę
)
A co do mikstur wyłączających ograniczenia snu i zniesieniu pułapek to wprowadził je dopiero Thompson w patchu 1.3.2 
Dzięki za info. Ale tak ogółem, to ja z otwierania zamków widzę tylko jeden "bonifikat" jakim jest, no pomyślmy, otwieranie zamków? Chyba, że chcesz mi powiedzieć, że ktoś używa skrzynek do farmienia expa (co przy 100 zręczności rzeczywiście pozwala na infinity exp), ale ja takich sztuczek stosować nie planuję.
Post połączony: 2018-04-02, 21:19
Btw, zawsze uczyłem się otwierania w miarę wcześnie (jak tylko dostałem się do złodziejaszków), ale byłem ciekawy właśnie czy mogę się wycwanić w ten sposób, no ale niestety jak sam wspomniałeś nie da się :( . Muszę się w końcu nauczyć grać w Returna normalnie, bez takiego kombinowania. Chyba zacznę od najprostszej możliwej opcji - gry na łatwym.