Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 4091691 14149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 4091691

Odpowiedzi 14149

JNG

JNG

Użytkownicy
posty48
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gdyby pojawiały się w ekwipunku Constantina w 1.3.1 to nie zadawałbym tego pytania. A co do Thorbena, to po oddaniu mu księgi daje MOŻLIWOŚĆ nauki za 1000 golda i 10 pn. Ja pytam, czy po uratowaniu Gritty wrzuciłby mi otwieranie z automatu, jeżeli jeszcze tego nie umiem, bo jak powiedziałem wcześniej, byłaby to ogromna oszczędność.
Nie, Thorben nie da Ci za "darmo" umiejętności otwierania zamków, da on tylko zręczność i to jest nagrodą za to zadanie. To jest umiejętność której musisz się nauczyć za PN. tak btw polecam się jej nauczyć na samym początku w gildii złodziei ponieważ daje ogromne bonifikaty już od startu ( z czego 99% graczy returninga zdaje sobie sprawę :P )
A co do mikstur wyłączających ograniczenia snu i zniesieniu pułapek to wprowadził je dopiero Thompson w patchu 1.3.2 :P
Dzięki za info. Ale tak ogółem, to ja z otwierania zamków widzę tylko jeden "bonifikat" jakim jest, no pomyślmy, otwieranie zamków? Chyba, że chcesz mi powiedzieć, że ktoś używa skrzynek do farmienia expa (co przy 100 zręczności rzeczywiście pozwala na infinity exp), ale ja takich sztuczek stosować nie planuję.

Post połączony: 2018-04-02, 21:19
Btw, zawsze uczyłem się otwierania w miarę wcześnie (jak tylko dostałem się do złodziejaszków), ale byłem ciekawy właśnie czy mogę się wycwanić w ten sposób, no ale niestety jak sam wspomniałeś nie da się :( . Muszę się w końcu nauczyć grać w Returna normalnie, bez takiego kombinowania. Chyba zacznę od najprostszej możliwej opcji - gry na łatwym.

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Btw, zawsze uczyłem się otwierania w miarę wcześnie (jak tylko dostałem się do złodziejaszków), ale byłem ciekawy właśnie czy mogę się wycwanić w ten sposób, no ale niestety jak sam wspomniałeś nie da się :( . Muszę się w końcu nauczyć grać w Returna normalnie, bez takiego kombinowania. Chyba zacznę od najprostszej możliwej opcji - gry na łatwym.
No polecam na początku dojście do pewnego momentu na łatwym albo nawet bardzo łatwym (gdzie regeneracja zdrowia od początku bardzo pomaga) Najlepsza metoda zapoznania się z modem i nie zrażenia się do niego :) wtedy będziemy już mniej więcej wiedzieli na co możemy sobie pozwolić i wybierzemy poziom i patch adekwatny do naszych preferencji

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Czy w 3 rozdziale zanim orkowie zajmą Jarkendar będę mógł wybić obóz bandytów czy w może skomplikuje mi to grę?
2. Od ilu dusz zebranych mora ulartu beliar daje nam hp? (Zebralem 10 i dal mi 500xp)
3. Warto wydać te 19PN i nauczyć się Eliksiru Życia od Constantina?

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.Czy w 3 rozdziale zanim orkowie zajmą Jarkendar będę mógł wybić obóz bandytów czy w może skomplikuje mi to grę?
2. Od ilu dusz zebranych mora ulartu beliar daje nam hp? (Zebralem 10 i dal mi 500xp)
3. Warto wydać te 19PN i nauczyć się Eliksiru Życia od Constantina?

1. Nie mam pewności co do tego czy można ich wybić (spadnie Ci mocno karma u Innosa)
Jak zrobiłeś wszystkie zadania u nich to wydaje mi się że jeśli nie dbasz o karmę to możesz ich wybić ale głowy nie dam sobie uciąć.
2. Od 20 zebranych dusz daje 1000 expa i 10 hp (uważaj bo tutaj dostajesz 2 karmy u beliara i -1 u innosa jak coś)
3. Jak masz wolne te PN i Ci się nigdzie nie śpieszy(np dobić jakiś % walki bronią czy coś innego)to warto. Fajna to mikstura bo używasz korzeni i rdestów polnych tylko i możesz o kilkaset pkt życia podskoczyć z tego (nie wiem czy nie ponad 1k nawet chociaż wątpię)

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki za odpowiedź, a co do karmy to mam jej już -260 (etlu + kradzież kieszonkowa) więc luźno sobie ich wybiję :D Jeszcze przy okazji wiem, że atak orków przeżyją Thorus i Scatty. Czy przeżyje ktoś jeszcze?

zmyia40

zmyia40

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Można dołączyć do gildii zabójców będąc magiem ognia?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Można, tylko dołącz do zabójców przed dołączeniem do magów ognia to nie będzie żadnego problemu.

zmyia40

zmyia40

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na patchu 1.3.1 pierścień dzika nie zwiększa szybkości?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Nawet na 1.3.2 zwiększa.

Angaru

Angaru

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś jak wygląda sytuacja z tym fochem Vatrasa? Zabiłem raptem ludzi dla gildii złodziei + magazyniera ( nie trzeba go dobijać ) i Vatras już mnie ostrzega. Ile jeszcze ludzi mogę zabić za nim mu odbije palma? Paladyni z wyspy Etlu i bandyci na logikę się nie liczą mam nadzieje?

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skąd zdobyć orkowe pomyje potrzebne do wykonania mikstury z serc orków?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Z orków :D

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jestem w IV rozdziale, wybiłem na oko 1/3 jarkendaru i nie zdobyłem żadnych orkowych pomyj :/

PS. czy 64% w 2h starczy abym mógł czytać tabliczki?

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jestem w IV rozdziale, wybiłem na oko 1/3 jarkendaru i nie zdobyłem żadnych orkowych pomyj :/

Oczywiście :D od 54 % już można spokojnie czytać, ja zacząłem czytać od 54 % i aktualnie mam już 90% a jeszcze chyba mi 1 albo 2 tabliczki gdzieś zostały 1 poziomu, resztę zdobędziesz przy wybijaniu :) w twoim przypadku szybko osiągniesz 100 %. Mi orkowe pomyje wypadły np z orka elitarnego w Górniczej Dolinie. Polecam 2 części książki o varancie 1 % posługiwania się bronią ( są w zamku w górniczej dolinie w komnatach nad Garondem) jak przyprowadzisz  Valerana jaka pomoc do Lutero też fajną książkę daje :P i ofc książka od lutero za 5k która daje 5 % walki :)

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Styka wbijaj z tabliczek, a pomyje najlepiej dropią w górniczej dolinie.

zagomeza

zagomeza

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pytanko, bo nie mogłem znaleźć w solucji, jak levelować jubilerstwo, jakie kamienie zużyć na początku, jakie zostawić na koniec?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
To nie temat i dział na to czego szukasz :P

Erwin

Erwin

Użytkownicy
posty127
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jubilerstwo jest bodajże w wersji 2.0, nie ten dział.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Pytanko, bo nie mogłem znaleźć w solucji, jak levelować jubilerstwo, jakie kamienie zużyć na początku, jakie zostawić na koniec?

Nie ma czegoś takiego w polskim returnie.

0 użytkowników
Do góry