Problemy techniczne 618202 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 618202

Odpowiedzi 1643

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Problemy techniczne
#20 2013-07-23, 21:43(Ostatnia zmiana: 2013-07-23, 21:45)
zrobiłem tak jak mówiłeś i nic nadal ten sam błąd jakby co mam widows 7 64-bit i gothic 2 złota edycja
ps.robiłem to jakby co na czystym gothicu

Moment moment, czyli działa ci normalny Gothic tak? Możliwe, że Gothic 2 Złota Edycja ma inną lokalizację i trzeba tam ścieżkę zmienić, ale na to pewnie wpadłeś. No jeśli czysty Gothic ci się nie odpala to ja już nic nie poradzę. Najprostszym sposobem będzie reinstalacja Windowsa.

A player kit? Pytanko,czy w tej wersji spolszczenia działają wszystkie czary?
Ależ oczywiście, że nie! Niby po co mielibyśmy to poprawiać? Niech ci co będą grać magami się trudzą z niemocą rzucania czarów.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy

kacperziom

Problemy techniczne
#21 2013-07-23, 21:51(Ostatnia zmiana: 2013-07-23, 21:51)
prędzej chodziło normalnie

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Problemy techniczne
#22 2013-07-23, 22:44(Ostatnia zmiana: 2013-07-23, 22:44)
Jakie kurna prędzej? Mów konkretniej i używaj znaków interpunkcyjnych.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak by co czary działają.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy

kacperziom

Problemy techniczne
#24 2013-07-23, 23:02(Ostatnia zmiana: 2013-07-23, 23:09)
Jakie kurna prędzej? Mów konkretniej i używaj znaków interpunkcyjnych.
Dwa dni prędzej spokojnie mogłem grać a wczoraj po południu zaczął wyskakiwać ten błąd.
W tedy grałem na retuningu. Więc zrobiłem reinstalacje i nic nadal ten sam błąd.
ps.na razie próbuję odpalić czystego gothic#msg1093453a

Delth

Delth

Użytkownicy
posty193
Propsy48
  • Użytkownicy

Delth

Problemy techniczne
#25 2013-07-24, 00:35(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 00:37)
Zainstalowałem zgodnie z instrukcjami + texturepack. Wszystko odpaliło ładnie (no, były jakieś błędy przy instalowaniu moda podczas rozpakowywania). Pochodziłem trochę, pogadałem, zapisywałem, działa jak należy. Zszedłem w końcu do kotlinki z Lesterem, tam ku mojemu zdziwieniu coś mnie zabiło znienacka, z efektem przypominającym umieranie od przebiegania bariery z jedynki. Ja jednak nie o tym. Wczytanie gry okazało się być większym problemem.

Pierwsza próba wczytania (zaraz po tajemniczej śmierci) skończyła się illegal virtual call i crashem (nie spisałem nic dokładniejszego). Po uruchomieniu gry ponownie i próbie wczytania wyszło trochę lepiej - podczas ładowania gra przechodzi do trybu oknowego, i rzuca czterema błędami o brakujących modelach/teksturach typu humans1hst100.mds (jeśli to ważne, mogę spisać te numerki). Dodatkowo po wczytaniu sporo rzeczy się nie zgadza, Laga jest prawie niewidoczna, ekstrakt many stał się jakąś taką rozmytą ciapką i sporo innych. Wczytanie innego save-a sprzed śmierci nic nie zmienia.
Pomyślałem więc, że może to Texturepack coś źle zrobił. I coś w tym może być - po wywaleniu texturepack.vdf i powtórzeniu operacji co prawda nie zniknęły błędy, ale za to wszystko wygląda tak jak powinno (a okno ekwipunku wygląda jakby ładniejsze nawet, chociaż tutaj głowy nie dam, może wcześniej się nie przyglądałem po prostu).

Dla porządku dodam, że odpalam Returning 2.1

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ventrue nie musisz tak naskakiwac tylko się spytalem.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Problemy techniczne
#27 2013-07-24, 02:42(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 02:48)
Zainstalowałem zgodnie z instrukcjami + texturepack. Wszystko odpaliło ładnie (no, były jakieś błędy przy instalowaniu moda podczas rozpakowywania). Pochodziłem trochę, pogadałem, zapisywałem, działa jak należy. Zszedłem w końcu do kotlinki z Lesterem, tam ku mojemu zdziwieniu coś mnie zabiło znienacka, z efektem przypominającym umieranie od przebiegania bariery z jedynki. Ja jednak nie o tym. Wczytanie gry okazało się być większym problemem.

Pierwsza próba wczytania (zaraz po tajemniczej śmierci) skończyła się illegal virtual call i crashem (nie spisałem nic dokładniejszego). Po uruchomieniu gry ponownie i próbie wczytania wyszło trochę lepiej - podczas ładowania gra przechodzi do trybu oknowego, i rzuca czterema błędami o brakujących modelach/teksturach typu humans1hst100.mds (jeśli to ważne, mogę spisać te numerki). Dodatkowo po wczytaniu sporo rzeczy się nie zgadza, Laga jest prawie niewidoczna, ekstrakt many stał się jakąś taką rozmytą ciapką i sporo innych. Wczytanie innego save-a sprzed śmierci nic nie zmienia.
Pomyślałem więc, że może to Texturepack coś źle zrobił. I coś w tym może być - po wywaleniu texturepack.vdf i powtórzeniu operacji co prawda nie zniknęły błędy, ale za to wszystko wygląda tak jak powinno (a okno ekwipunku wygląda jakby ładniejsze nawet, chociaż tutaj głowy nie dam, może wcześniej się nie przyglądałem po prostu).

Dla porządku dodam, że odpalam Returning 2.1
Nie mam pojęcia co się tam u ciebie dzieje. Dziwne... u mnie wszystko jest w porządku. Może zainstaluj jeszcze raz texturepacka. Istnieje też możliwość, że przy instalacji Returninga coś poszło nie tak. Masz może te wersję z pierwszego posta czy może jakąś swoją starszą?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mam pytanie, jakim sposobem mogę odinstalować texture pack PL ? dzisiaj ściągany jednak tylko crashuje gre.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Problemy techniczne
#29 2013-07-24, 03:59(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 04:01)
Crashuje? Kurde, dziwne. A jeśli o usunięcie chodzi to pierwszym poście oficjalnego tematu masz odpowiedź. Usuń z folderu data plik texturepack_PL.vdf

Znajdzie się chociaż jeden użytkownik, który gra na tym Texturepacku? Muszę wiedzieć, czy komuś to działa, jeśli nie to wina instalatora.

Robertboanerges

Robertboanerges

Użytkownicy
posty488
Propsy79
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Robertboanerges

Problemy techniczne
#30 2013-07-24, 07:46(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 07:47)
Tak grałem chwilę na texturepack_Pl ale mnie nie wywaliło.

Z mojego chomika można pobrać moda returing i profesjonale finalne spolszczenie i nowy path.

http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Oficjalne+pelne+profesjonalne+spolszczenie+Returninga

A tu 2 łatki do moda 1.3.1 i najnowsza 1.3.2
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Path+do+spolszczenia+pro/Patch+1.3.1

Także można z mojego chomika pobrać nową wersję moda DarkSaga łącznie z spolszczeniem
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Dark+saga+Dark+Saga+1.0.4

Link do moda Złote Wrota
http://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Z*c5*82ote+Wrota

Także z mojego chomika można pobrać Returninga 2.0 plus spolszczenie.

https://chomikuj.pl/robertboanerges/Gry/Mod+do+Gothic+2+NK/Returning+2+PL

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Nie jest to jakaś wina tego że źle zrobiłeś, wszystko działa jak należy tylko... gra przez ten texturepack czasami potrafi się zaciąć na amen "brak odpowiedzi", woda szwankuje, traci kolor jakby jej nie było, czasem zacinało mi się przed miastem bo jak domyślam się, mogło się nie do końca załadować ... oczywiście już trzeba było grę wyłączać

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Nie jest to jakaś wina tego że źle zrobiłeś, wszystko działa jak należy tylko... gra przez ten texturepack czasami potrafi się zaciąć na amen "brak odpowiedzi", woda szwankuje, traci kolor jakby jej nie było, czasem zacinało mi się przed miastem bo jak domyślam się, mogło się nie do końca załadować ... oczywiście już trzeba było grę wyłączać

A włączałeś tryb zgodności i uruchamianie jako admin dla wszystkich 3 plików .exe w folderze system?

Drizzts

Drizzts

Użytkownicy
posty6
Propsy1
  • Użytkownicy

Drizzts

Problemy techniczne
#33 2013-07-24, 19:16(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 20:25)
U mnie Texturepack_PL działa dobrze, mały minus z wodą (migotanie) ale to może wina  sterowników, mimo wszystko gra się super z tymi teksturami.

Ustaw tryb zgodności to ci przestanie migać. - Ventrue

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Pytanie techniczne:

Czy tylko mi nie działa Slash'n'Craft 1.1?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Pytanie techniczne:

Czy tylko mi nie działa Slash#msg1093617n#msg1093617Craft 1.1?
Może jakieś konkrety?

ZarzaPL

ZarzaPL

Użytkownicy
Nie.
posty445
Propsy83
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nie.
Może jakieś konkrety?

Daje nową grę, pasek ładowania ładuje się znacznie szybciej od innych wersji moda, puszcza filmiki, a gdy dochodzi do końca ładowania wywala do pulpitu bez jakiegokolwiek błędu.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy
Rozwiązałem problem wszystkim którzy pomogli chce  szczerze podziękować.
Ale mam pytanie jak zainsalować full pack rebelance na serwice packu 1.4 a jak nie to jak go usunąć

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig

Ventrue
Moderator działu

Problemy techniczne
#38 2013-07-24, 21:02(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 21:02)
Rozwiązałem problem wszystkim którzy pomogli chce  szczerze podziękować.
Ale mam pytanie jak zainsalować full pack rebelance na serwice packu 1.4 a jak nie to jak go usunąć
... Gdzieś w głównych folderach powinna być deinstalka.

kacperziom

kacperziom

Użytkownicy
posty88
  • Użytkownicy

kacperziom

Problemy techniczne
#39 2013-07-24, 23:35(Ostatnia zmiana: 2013-07-24, 23:44)
pomorze ktoś z istalacją returning full pack jak chce zainstalować wyskakuje jakiś błąd i nie mogę zainstalować błąd wyskakuje
gdy wciskam przycisk instaluj
aha mam tylko zainstalowany ten program  http://www.mediafire.com/?47ivnbt84nd...

Pomorze to jest kurna na północy... Człowieku przestań tak kaleczyć język narodowy. - Ventrue

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry