Problemy techniczne 708367 1643

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 708367

Odpowiedzi 1643

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu majac DX11 za kazdym razem żeby wyłaczyć gre musze ALT+CTR+DEL ?

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czemu majac DX11 za kazdym razem żeby wyłaczyć gre musze ALT+CTR+DEL ?

Zainstaluj wersję 17.1, tam ten problem nie występuje.

lordchris

lordchris

Użytkownicy
posty9
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam, mam pewien dziwny problem podczas strzelania z luku. Sa pewne rejony w grze gdzie strzelajac strzala wydaje w powietrzu dzwiek jakby odbijala sie od scian, cos jak spadajacy miecz na ziemie ale dzwiek powtarza sie wielokrotnie jakby przedmiot byl zbugowany w teksturach. Przewaznie sa to lasy z mgla np. las za domem Onara albo jaskinia z polnymi bestiami kolo Festera. Wyglada to tak jakby strzala odbijala soe od niewidzialnych tekstur mgly po czym spada w dol. Musze byc zaraz przy potworze zeby moc go wogole ustrzelic. Gram na Returning 1.3.1 z ReBalance v2.1. Dodatkowo zainstalowalem Texture pack z glownego watku ze spolszczeniem i DX11 17.4. Wiadomo co moze byc tego przyczyna? Gra lucznikiem wydaje sie brz sensu w takim wypadku.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Stara gra, tak po prostu się zdarza, to nic nowego nie da się tego naprawić.

Dinster

Dinster

Użytkownicy
posty57
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema. Mam może trochę głupie pytanie, ale do rzeczy czy savy z 1.3.2 będą działały na 1.3.1 i na odwrót?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Siema. Mam może trochę głupie pytanie, ale do rzeczy czy savy z 1.3.2 będą działały na 1.3.1 i na odwrót?

Będą, ale bugi zniszczą ci gre.

kaiwzkp

kaiwzkp

Użytkownicy
posty13
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Witam otóż mam pewien problem. Chodzi dokładnie o to że gdy klikam B to czcionka jest bardzo duża i wszystko nachodzi na siebie i ciężko jest cokolwiek odczytać. Wie ktoś jak pomóc (moja rozdzielczość to 1680x1050x32)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W pliku SystemPack.ini w folderze System znajdź linijkę "scale" i zmień z 1 na 0.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kaiwzkp

kaiwzkp

Użytkownicy
posty13
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

kaiwzkp

Problemy techniczne
#1608 2018-03-26, 13:50(Ostatnia zmiana: 2018-03-26, 14:53)
Okej dzięki

Post połączony: 2018-03-26, 14:53
A jeszcze jedno pytanie, czy można zainstalować dx 11? Czy lepiej nie bo pojawią się bugi ?

bartek.lfc

bartek.lfc

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Siema
Byłem zmuszony zmienić kompa, na nim Returning nie chodzi tak płynnie jak trzeba. Sęk w tym, że mam dwie karty graficzne - Intela i Nvidię, a gra odpala się tylko na Intelu. Przeglądając neta przeczytałem że jedyny sposób na wymuszenie odpalenia gry na Nvidii to program dgvoodoo. Mam go już ściągniętego, jednak nie mam pojęcia jak go użyć żeby zadziałał. Jakieś rady? :p

rafikoks

rafikoks

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam, mam dwa problemy z wersja 1.3.1 mianowicie pierwszy z muzyką jest taki że gdy w muzyce gothica pojawiają się bębny to trzeszcza one niesamowicie jakby ktoś piorunami w dach napierdzielał. i dzieje sie to tylko w grze, jak jestem jeszcze w menu to muzyka jest normalna. Drugi problem jest taki że nie widzę pasków zycia przeciwników i w lewym górnym rogu wyskakuje mi część okna gry, i nic z tym zrobic sie nie da, tryb zgodności, f3 na marvinie czy ustawienia grafiki nic nie dały, can someone help me? <3

missing

missing

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, podczas gry są pewne miejsca, w których obraz jakby mi migotał i znikały i pojawiały się tekstury na przemian, da się coś z tym zrobić?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Da się, weź pochodnię albo użyj czaru światła, ogólnie to brak światła robi ten problem, mam to samo.

Pendragon1

Pendragon1

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pendragon1

Problemy techniczne
#1613 2018-04-20, 18:23(Ostatnia zmiana: 2018-04-20, 19:16)
Witam. Mam problem po zainstalowaniu spolszczenia przestałem traciś wytrzymałość nic poza sprintem mi jej niezabiera a nawet jak mam 0 to itak niedostaje dmg po atakowaniu. Czysty returning bez spolszczenia (po rosyjsku) działa normalnie.I jeszcze jeden problem jak klikam B i pokazują mi sie statystyki to są one rozcjągnięte i zasłaniają statystyki.
windows 10
Wersja V2.1 PL

Rozwiązane wystarczyło wgrać patch do spolszczenia

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy

Pendragon1

Pendragon1

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja v2.1 pl

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
to zainstaluj może najnowszą?

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
Witam Otóż mam taki problem po wykonaniu wszystkich misji na zapomnianej wyspie wchodzę do kajuty odpala mi się cutscenka i po niej ładuje mi się mapa khorinis ładuje się do 99% i po tym wyjebuje mi access violation  i nie wiema  co zrobić pomoże ktoś(mam pytanie po włączeniu się tego access violation jak mam go wyłączyć nie wylaczajac kompa? nie działa alt+f4 myszka tylko stoi w jednym punkcie nie mogę nią poruszyć?) Prosze o pomoc
Windows 7
Wersja 2.1 PL patch 1.3.1 PL
Problem rozwiązany wystarczylo uruchomić gothicstarter w trybie zgodności z Windows XP

Witam. Mam problem po zainstalowaniu spolszczenia przestałem traciś wytrzymałość nic poza sprintem mi jej niezabiera a nawet jak mam 0 to itak niedostaje dmg po atakowaniu. Czysty returning bez spolszczenia (po rosyjsku) działa normalnie.I jeszcze jeden problem jak klikam B i pokazują mi sie statystyki to są one rozcjągnięte i zasłaniają statystyki.
windows 10
Wersja V2.1 PL

Rozwiązane wystarczyło wgrać patch do spolszczenia
Zapewne grasz na bardzo łatwy (chodzi o wytrzymałosc). Wejdź w system pack.ini i zmień linijkę scale=1 na 0   tekstury będę normalne

Erwin

Erwin

Użytkownicy
posty128
Propsy18
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciężko powiedzieć nie widząc pacjenta. Spróbuj alt+ctrl+del i sie wylogować. Ewentualnie klawisz win . Tabem się poruszasz. Ja tak robiłem na siodemce.

Co do crasha to proponuje poszukać kogoś na forum kto to Twoim save'em u siebie przejdzie, lub
spróbuj wszystkie exe w folderze z grą ustawić na admina, lub
wywal wszystko, wyczysc revo unistalerem co sie da i reinstal oczywiscie zachowujac save'y

Sługa Adanosa Vatras

Sługa Adanosa Vatras

Użytkownicy
Mistrz Magii Wody
posty427
Propsy31
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Mistrz Magii Wody
Problem załatwiony wystarczyło uruchomić w trybie zgodności z Windows XP

0 użytkowników
Do góry