Spacer i problem z zenem. 3083 8

O temacie

Autor Dooku

Zaczęty 16.06.2013 roku

Wyświetleń 3083

Odpowiedzi 8

Dooku

Dooku

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Już jakiś czas bawię się w ulepszanie sobie gothica (rozwijanie np.wątków fabularnych, dodaje jakieś smaczki)
Podczas zabawy zauważyłem że moje tick_tocki nie działają chociaż powinny. Otwieram zen, zaglądam i niby jest ok. Żeby sprawdzić co się dzieje wstawiłem jeden z modeli w porcie khorinis po czym zapisałem. Wchodzę do gry i zero zmian..więc znowu otwieram zen i patrze wszystko ok, tick_tocki obecne, nowy model też. Gra nie chce mi odczytywać zmian w zenie.No cóż, myślałem że może grzebałem z Worlds.vdf.disabled ale po usunięciu disabled w grze pokazywało mi tylko oryginalny zen. Wie ktoś co mogę z tym zrobić? Gothic jest zainstalowany w E:/Joowood.

Proszę o pomoc.

Jeżeli był taki temat to przepraszam, jednak takiego nie znalazłem.

Violan

Violan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przepraszam że tu piszę, ale nie chcę zaśmiecać forum drugim takim tematem. Mam dokładnie ten sam problem  :ayfkm:   Nie mam zielonego pojęcia co się dzieje. Myślałem, że to te dodatkowe ZEN'y w folderze Worlds/NewWorld za to odpowiadają; myliłem się. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
Pozdrawiam

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
W jakim katalogu znajdują się wasze zmodyfikowane światy? I jak są nazwane?

Violan

Violan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
D:\Program Files (x86)\JoWood\Gothic II\_Work\data\Worlds\NewWorld

Jak wcześniej wspomniałem usunąłem wszystkie ZEN'y  wyjątkiem DragonIsland i NewWorld

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
A jak nazywa się twój zen? O który chodzi?

Albo w Gothic II\Data dodajesz rozszerzenie *.disabled do World.vdf, albo tworzysz paczkę z modem.

Violan

Violan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znaczy się przerobiłem tylko NewWorld.ZEN, a Worlds.vdf i Worlds_Addon.vdf mam disabled.
Spróbuje jeszcze stworzyć paczkę; może to coś da.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zadam jedno proste pytanie. Czy dałeś nową grę?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Violan

Violan

Użytkownicy
posty10
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Violan

Spacer i problem z zenem.
#7 2013-06-17, 22:25(Ostatnia zmiana: 2013-06-17, 22:26)
:| Nie, dałem wczytaj grę. O Innosie; sorry za niepotrzebne zawracanie tyłka. Dopiero jutro jednak to sprawdzę, a na razie idę spać. Dzięki ci Adanosie i Splash. Macie u mnie plusa.

Dooku

Dooku

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Ja takich błędów nie popełniam. Plik to NewWorld.zen i jest w E/joowood/gothicII/_work/data/worlds/newworld

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry