Szukam gry - RTS 3957 10

O temacie

Autor Arszonto

Zaczęty 7.06.2013 roku

Wyświetleń 3957

Odpowiedzi 10

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ostatnio przypomniało mi się jak to kilka lat temu grałem w demo ciekawego rts-a. Nie pamiętam nazwy i zwracam się do was z pomocą, może ktoś ją kojarzy, bo bardzo chciałbym sobie w tą gierkę popykać.

Ogólnie był to rts w którym rozbudowywaliśmy bazę. Dostępne były trzy frakcje, "czerwoni", "niebiescy" i jeszcze jacyś. Hajs o ile pamiętam zbierało się takimi samochodzikami ze złóż. Niby nic szczególnego ale w grze dostępne były mechy. Żeby takiego robocika zdobyć trzeba było najpierw w fabrykach wyprodukować poszczególne części (ręce (np. z mieczem), nogi itp.), a później się to łączyło na takim podeście. Gdy dwa mechy ze sobą walczyły to mogły im odpaść części, np. ręka. Wtedy naszym samochodem od hajsu można było podjechać i zajumać tą część, żeby później dodać ją do swojego mecha. Tak można było robić np. robota niebieskich, z ręką robota czerwonych. Drugim elementem szczególnym była budowa baz. Otóż w wersi demo w którą grałem można było budować je na ziemi, a w którejś z kolejnych misji można było też drążyć bazy pod ziemią. Na obrazkach zachęcających do kupienia full wersji były też bazy w powietrzu.

Aha i były tam poza mechami takie czołgi.

Aha2, z tego co pamiętam do mecha trzeba było najpierw wprowadzić ludziki żeby go uruchomić.

Jeśli ktoś widział tą grę, będę wdzięczny za poinformowanie mnie, jak się nazywała. Dodam, że chyba pobrałem ją osiołkiem (ach te czasy). Mogłem coś pomieszać, bo jak mówię było to kilka ładnych lat temu.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
earth 2150?

makin' bacon

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Arszonto

Szukam gry - RTS
#2 2013-06-07, 20:15(Ostatnia zmiana: 2013-06-07, 20:17)
Raczej nie. Jeśli to pomoże, to wydaje mi się, że te mechy były takie bardziej humanoidalne.

Uprzedzę kolejne posty, nie to nie command&conquer.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Na pewno nie 2150 jak już to 2160, ale też wątpię, bo mieczy tam mechy bankowo nie miały :D

Popisuje się ciągle menda jedna...

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Raczej nie, ale tak po screenach to nie jestem pewien. Jak tam jest z bazami? Można je budować pod ziemią i/lub w powietrzu?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
W 2150 można było budować tunele pod ziemią. Jak jest w 2160 to nie wiem.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Z tego co pamiętam, w demo pod ziemią można było postawić wszystkie budynki poza piedestałem na którym składało się mecha.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam kilka kandydatów:
1. KKND(Kill Krush and Destroy), lub KKND2 - swoją drogą stare, ale fajne gierki.
2. Earth 2150... wzwyż
3. Ale raczej chodzi ci o "Original War".

Elo

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Wszystko fajnie, tylko z tego co wiem, to w tych grach brakuje elementów które wymieniłem, a co za tym idzie nie mogą być ową produkcją.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Już wiem, na bank chodziło ci o "Metal Fatigue"

Elo

Arszonto

Arszonto

Użytkownicy
posty99
Propsy34
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Arszonto

Szukam gry - RTS
#10 2013-06-09, 22:09(Ostatnia zmiana: 2013-06-10, 14:36)
Tak jest! To to, dzięki wielkie! Dam ci parę propsów na postach ;p

EDIT
:F  

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry