Promocje 397016 959

O temacie

Autor SoMe

Zaczęty 1.05.2013 roku

Wyświetleń 397016

Odpowiedzi 959

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
tacy kochani i pomocni <3
i tak nie mam czasu na gry w tej chwili niestety, ale wybiorę sobie coś jak skończę pracę. I znajdę nową.

makin' bacon

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Promocje
#421 2015-06-24, 08:35(Ostatnia zmiana: 2015-06-24, 08:44)
Oprócz tych gier jest jeszcze Metro 2033 i Metro 2034 ale o nich też pewnie już wie.
Może nie są tak wybitne jak S.T.A.L.K.E.R ale swój klimat postapo według mnie trzymają, a może to dla tego, że czytałem wszystkie książki z tej serii 
SpoilerNo i mają rozjebany świat  A tak poważnie. Strasznie urzekło mnie w tej grze podejście do zniszczonego świata. Gdzie ludzie nie żyją na powierzchni, a pod ziemią jak szczury które boją się wypełznąć na zewnątrz. Dodatkowo gra w dosyć interesujący sposób pokazuje to całe życie w tytułowym Metrze gdzie ludzie pomimo utraty przemysłu i technologi starają się resztkami zdobyczy cywilizacji odbudować swoje i tak dawno pogrzebane życie. Do gry polecam przeczytać sobie książki z tej serii, niesamowicie oddają klimat.

Nie ma gry Metro 2034. Jest Metro Last Light ktore NIE JEST wzorowane na Metro 2034 :P Wiem to bo właśnie czytam tę część.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
No w sumie racja z tym Metro 2034 wyskoczyłem jak nie wiem co (Zapomniałem, że to Last Light, a nie 2034)
Dzięki za poprawę bo w Last Light nie grałem i myślałem, że też jest wzorowane na książce jak 2033.
 :redface:

COLORBLIND

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No w sumie racja z tym Metro 2034 wyskoczyłem jak nie wiem co (Zapomniałem, że to Last Light, a nie 2034)
Dzięki za poprawę bo w Last Light nie grałem i myślałem, że też jest wzorowane na książce jak 2033.

Nie jest wzorowane na Metro 2033 :P Gra Metro 2033 konczy sie w tym samym momencie co książka. Last Light to jest chyba raczej luźne wyobrażenie twórców na temat Czornych po ich zniszczeniu, zakładam tak po przeczytaniu Metro 2033 i Metro 2034. Później bede czytał Metro 2035 to może tam coś bedzie :D Z tego co wiem jest też jeszcze zbiór Polskich autorów książek w UNIWERSUM Metro 2033 - które Dmitry Glukhovsky sam zaakceptował, przeczytał i popierał - być może na podstawie którejś z nich jest Last Light, ale szczerze w to wątpie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?

Fexo

Promocje
#425 2015-06-24, 15:12(Ostatnia zmiana: 2015-06-24, 15:18)
Nie jest wzorowane na Metro 2033 :P Gra Metro 2033 konczy sie w tym samym momencie co książka. Last Light to jest chyba raczej luźne wyobrażenie twórców na temat Czornych po ich zniszczeniu, zakładam tak po przeczytaniu Metro 2033 i Metro 2034. Później bede czytał Metro 2035 to może tam coś bedzie :D Z tego co wiem jest też jeszcze zbiór Polskich autorów książek w UNIWERSUM Metro 2033 - które Dmitry Glukhovsky sam zaakceptował, przeczytał i popierał - być może na podstawie którejś z nich jest Last Light, ale szczerze w to wątpie.
Zależy jaki zbiór opowiadań masz na myśli bo są dwa - "W Blasku Ognia" i "Szepty Zgładzonych". No i tutaj sprawa już zależy od gusty. Żeby nie było trzy stronicowego postu to moje zdanie o zbiorach dam w spojlerze :P
Spoiler
"W Blasku Ognia" jest dla mnie dosyć przeciętnym zbiorem bo na miano żałości jak to niektórzy mówią nie zasługuje. Nie będę tutaj pisał czegoś w stylu "Bo to pisali fani" gdyż uważam to za żadne wytłumaczenie. Po prostu przeczytałem wiele kiepskich książek i wiem, że ten zbiór aż taka tragedią nie jest.
"Szepty Zgładzonych" cóż przyznam bez bicia po pierwszym zbiorze jakoś nie bardzo ciągnęło mnie by to kupić. No ale nie ocenia się książki po okładce. Tak jak kupiłem tak skończyłem w jeden dzień. Moim skromnym zdaniem "Szepty Zgładzonych" trzymają o WIELE wyższy poziom niż poprzedni zbiór. Same zawarte w tej książce opowiadania mają miejscami głęboką fabułę która miejscami potrafi przyprawić o opad szczęki  :P
O ile wiem to "Szepty Zgładzonych" są dołączane do "Ciemnych Tuneli", ja akurat dorwałem ten zestaw w 45% przecenie, ale bez tego kosztuje coś koło 32zł. Więc jak nie masz to kup :D
W tych zbiorach nie ma nic o czarnych więc raczej podpinam się pod Twoje zdanie, że to wolne wyobrażenie twórców na temat dalszych losów świata, a raczej metra po zniszczeniu czornych. Gdzieś tam słyszałem, że Metro 2035 ma jakoś nawiązywać do Last Light ale szczerze to w to wątpię, chociaż kto wie.
Z tego co się orientuje to w Last Light jest jakiś wątek dziecka (?) czarnych które ocalało czy coś takiego.  :D
No mniejsza, nie będę się rozpisywał. No i fajnie jest znaleźć kogoś kto też lubi to uniwersum :D
Aaa no i najważniejsze pytanie - Jakie zakończenie wybrałeś za pierwszym razem w Metro 2033 (O ile grałeś :D)
Spoiler
Moje ulubione  z "Szeptów Zgładzonych" :P
- "Iteracja"
- "Układanka"
- "Zwiad"
- "Zagłada"
- "Pejzaże z Perspektywy Nieba"
- "To, co umiera ostatnie"

COLORBLIND

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jakie zakończenie wybrałeś za pierwszym razem w Metro 2033
Oczywiscie uratowanie Czornych - ale to juz watek na inna rozmowe, zboczylismy z tematu promocji :P

KOMPUTER:
Spoiler

Fexo

Fexo

Użytkownicy
Тебе нужна помощь?
posty167
Propsy152
ProfesjaConcept Artist
  • Użytkownicy
  • Тебе нужна помощь?
Jakie zakończenie wybrałeś za pierwszym razem w Metro 2033
Oczywiscie uratowanie Czornych - ale to juz watek na inna rozmowe, zboczylismy z tematu promocji :P
No racja :P
W piątek o 19 kończy się 75% przecena na Mass Effect'a 2
http://store.steampowered.com/app/24980/

COLORBLIND

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Strategie Empire War na 2 dni do końca na steam (jakby miał ktoś szybki net  :F)

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
I tak pewnie nikogo to nie zainteresuje, ale dla kogoś może to być super okazja :ok:
https://www.indiegala.com/monday

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mafia II 80% taniej z okazji zapowiedzi trzeciej części.
http://store.steampowered.com/app/50460/

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
https://muve.pl/latobranie?utm_campaign=Latobranie_2015&utm_medium=post_facebook.com&utm_source=facebook.com
Trochę mało czasu zostało, ale jak ktoś by zdążył to ciekawe promocje. Batman, Dishonored, Bioshock, Risen 2 :lol:, Magicka, UE, Kings Bounty itp.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Każdego dnia jest jakaś promocja, część gier się powtarza, więc zawsze może się udać załapać na promocje. ;)

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Aaa, no chyba, że. Zaraz kolejna partia :D

oskardon

oskardon

Użytkownicy
posty91
Propsy38
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wziąłem dwie Magicki, nie wiem skąd oni biorą takie ceny :D

Life is brutal and full of zasadzkas.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
i do tego red altert 2 na originie

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy komuś też nie chce dodać Red Alerta2?  T_T

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i Medieval II na Humblu za 4zł :D Plus inne gry za wyzszą stawkę. 

0 użytkowników
Do góry