Zwalniająca/Zawieszająca się postać podczas gry na nowej mapie 1472 1

O temacie

Autor Jerzy

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 1472

Odpowiedzi 1

Jerzy

Jerzy

Użytkownicy
posty13
  • Użytkownicy
Witam stworzyłem nową mapę go gothica 2 w blenderze oteksturowałem ją oraz wyeksportowałem ją kerraxem na 3ds.
Kompiluje świat i światło i wszystko wydaje się w porządku lecz na wszystko co piekne kiedyś przychodzi koniec i tu zaczyna sie problem kiedy daję "Play the game" w spacerze i zaczynam chodzić po świecie.

Postać która gram ma przedziwne odnormalnienia co do poruszania sie po świecie mianowicie zwalnia, zawiesza się albo wogule się nie przemieszcza. Nie byłem tym zdziwiony gdyż tłumaczyłem sobie to faktem że to dalej jest otwarty mesh tylko i spacer może czytać go nieprawidłowo albo opcja PTG nie jest poprawna w całości.
 Zamieniłem na .zen dodałem startpointa kilka vobów dla testu - postać dalej sie dziwnie zachowywała postanowiłem to przetestowac już jak w gotowym modzie i podczas właściwej gry NADAL ten problem wystepuje.

Jesli ktos ma sposób na rozwiązanie tego problemu lub jakąkolwiek sugestię co do naprawienia świata to prosze bardzo żeby mnie oswiecił.

Dodam że otwierając w spacerze np.zena khorinis tez postac sie zawieszala lecz przy odpaleniu w grze już tego fragmentu hero zachowywał się tak jak powinien.
P.S.Nie dam sobie głowy uciąć że takiego tematu nie ma juz na forum lecz problem dla mnie był trudny do sprecyzowania w kilku słowach i opcja szukaj niewiele mi pomogła

Po wczytaniu świata jako mesh i skompilowaniu z opcją polycheck i detect leaks problem maleje i tylko czasami się postać przywiesza po zapisaniu jednak na zen problem wystepuje znowu nie rozumiem już tego.

Jaeger

Jaeger

Użytkownicy
posty162
Propsy55
  • Użytkownicy
Bardzo dziwny problem, może masz coś nachrzanione w samym Gothicu, zrób kopie zapasową skryptów i zainstaluj raz jeszcze Gothica, ewentualnie popróbuj z patchami do Spacera.

3. Pamiętaj, kolorek, ranga i ilość postów na forum świadczy o długości penisa!

Towarzysz Karabynier

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry