Problemy z zadaniami 325201 861

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 12.04.2013 roku

Wyświetleń 325201

Odpowiedzi 861

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawę z Tarakiem ogarnąłem, można z nim normalnie pogadać wieczorem, gdy ogląda walki na arenie. Z fortem sobie już wcześniej poradziłem, ot tak dla zabawy strzeliłem z kuszy i o dziwo zadziałało  :) Dzięki za kod do skarbca, mam jeszcze kilka pytań:

- jaką kombinację należy zastosować na dźwigniach i przyciskach w jaskini prowadzącej do maga Gerarda?

-znalazłem też kilka pozornie nie działających dźwigni, jedną pod mostem prowadzącym do Świątyni Czaszki, drugą obok ruin muru na plaży z jaskinią prowadzącą do studni mocy pradawnych i trzecią na dachu świątyni w obozie paladynów. To chyba części jakiegoś większego mechanizmu? Gdzie są pozostałe i czy należy je włączyć w jakiejś konkretnej kolejności?

-gdzie znajdę miecz jednoręczny lepszy od miecza myśliwskiego/myśliwych?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
- jaką kombinację należy zastosować na dźwigniach i przyciskach w jaskini prowadzącej do maga Gerarda? 
Dzwignie nic nie robią z tego co wiem tylko zapalaja te kolumny.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Dokładnie tak, jak napisał Werewolf, ale w jego jaskini jest bonus, spróbuj przekopać wszystkie czaszki leżące pod piecem.

-znalazłem też kilka pozornie nie działających dźwigni, jedną pod mostem prowadzącym do Świątyni Czaszki, drugą obok ruin muru na plaży z jaskinią prowadzącą do studni mocy pradawnych i trzecią na dachu świątyni w obozie paladynów. To chyba części jakiegoś większego mechanizmu? Gdzie są pozostałe i czy należy je włączyć w jakiejś konkretnej kolejności?

Dźwigni jest 5, gdy przekręcisz wszystkie, przeniesiesz się do pewnego easter-eggowego miejsca.
Kolejne są:
- W opuszczonym forcie, wejdź w dolne wejście wieży, w której musiałeś strzelać w światełko
- Na jednej z kolumn na tej plaży z bandytami i bratem jednego z piratów

-gdzie znajdę miecz jednoręczny lepszy od miecza myśliwskiego/myśliwych?

Nie pamiętam, czy są takie, wiem, że na pewno lepszy jest lodowy miecz, który możesz zdobyć w easter-eggowej lokacji (innej, niż ta od dźwigni, do jej odblokowania potrzebujesz 2 specjalnych posążków Innosa, i dostępu do pewnej lokacji).

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Te posążki nazywają się "dziwny klucz" czy jakoś tak? Akurat mam dwa :)

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dokładnie. Sam pewnie wpadniesz, co z nimi zrobić.

Pumbaa

Pumbaa

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pumbaa

Problemy z zadaniami
#785 2015-11-28, 18:09(Ostatnia zmiana: 2015-12-04, 11:43)
Witam.

Niedawno zacząłem grać w Dark Sagę (w najnowszą wersję). Postanowiłem "wycisnąć" z gry ile się da i od razu na początku miałem pewien problem: na pierwszym poziomie kopalni są cztery zamknięte skrzynie i cztery klucze. Na drugim i trzecim, trzeba znaleźć jeden klucz, który otwiera...

Spoiler
skrzynię obok ołtarza i martwego zębacza. Tam znajduje się klucz, który otwiera skrzynię pod drewnianą platformą prowadzącą na trzeci poziom. Kolejny klucz otwiera skrzynię niedaleko strażników przy wejściu na drugi poziom.

No i czwartej skrzyni znaleźć nie mogę. Nie jest to na pewno żadna z tych, które znajdują się w orkowych domach - tam wystarczy wytrych (lub klucz Ur-Gaha). Ktoś wie gdzie się ta ostatnia skrzynia znajduje?

Miałem też problem z otwarciem skarbca (zadanie z artefaktami już na powierzchni) - wprowadzałem prawidłową kombinację, ale wrota pozostają zamknięte. Czy to jakaś zmiana w porównaniu ze starymi wersjami Dark Sagi? Będę wdzięczny za odpowiedź.

EDIT: W porządku: wygłupiłem się z pytaniem o skarbiec. Przejrzałem kilka stron tematu i znalazłem odpowiedź. Jeśli chodzi o skrzynie, znalazłem jedną w zamkniętej sztolni (zamkniętą), więc sądzę, że jest ona ostatnia. Brakuje mi w takim razie skrzyni "pośredniej" czyli czwartej. Jeśli ktokolwiek pamięta gdzie się ona znajduje, proszę o informację.

EDIT2: Wiem już więcej. Mam nadzieję, że poniższa informacja przyda się innym graczom. Co do kluczy:

Spoiler
Na pierwszym poziomie jest pięć skrzyń i (chyba) pięć kluczy. Pierwsza z nich znajduje się za palisadą z polem siłowym (eliksir życia). Klucz do niej znajduje się na dachu szopy tuż obok tegoż właśnie pola. Druga znajduje się pod drewnianym podestem, tam gdzie śpi Kurt (również eliksir życia). Klucz znajduje się obok w wagoniku. Trzecia znajduje się pod palisadą po drugiej stronie jaskini, blisko teleportu (dwa eliksiry many). Klucz leży natomiast na beczkach niedaleko Artusa. Czwarta skrzynia znajduje się za posągiem (eliksir siły), a klucz znajduje się nad wejściem do jaskini z areną - trzeba się trochę powspinać. Piąta skrzynia jest w opuszczonym szybie na jednym z drewnianych podestów, klucza niestety nie znalazłem.

Pierwszy klucz na wyższym poziomie znajduje się za chatą orka organizującego walki (Ar-Karaka). Otwiera on skrzynię za ołtarzem z martwym zębaczem. Kolejny klucz otwiera skrzynie pod drewnianym podestem niedaleko Karashaka, koło żyły srebra. Kolejny klucz otwiera skrzynię niedaleko strażników przy wejściu na drugi poziom. Ostatni używamy na przycisku obok wejścia do przetapialni Shona. Nie jest to przycisk kwadratowy, ale taki okragły i złoty po drugiej stronie ściany. Nagrodą jest eliksir many, zręczności, złoto, ruda oraz skórzana zbroja (najlepsza zbroja dla niewolnika, więc warto znaleźć wszystkie klucze podczas misji z kowalem). Uwaga, eliksiry są w zamkniętej skrzyni, więc trzeba znać otwieranie zamków.

Jeśli ktoś zna lokalizację klucza w sztolni, proszę o informację.

jary900

jary900

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skąd wziąć wytrychy dla wispa w kopalni ?

jary900

jary900

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
w obozie orków jak zabijam cieniostwora i zagaduje tars'a to nie mam tam opcji"słyszałem że w świątyni przebywa hosh pak" która daje początek 2 zadaniom "zbiegły niewolnik" i "tajemnicza jaskinia" ktoś wie czemu, czy to może przez niezainstalowanie jakiegoś patcha ?

drayko

drayko

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

drayko

Problemy z zadaniami
#788 2016-01-21, 05:23(Ostatnia zmiana: 2016-01-21, 12:54)
Przy zadaniu Zaufanie Tiksa w solucji pisze że kamyczek ma teraz ork Urtak, nie można było napisać gdzie się ten Urtak znajduje? Przeszukałem  każdy zakamarek.

Edit: Urtak znajduje się za pagórkiem (pali fajkę wodną) za szamanem któremu odnosimy dzienną rudę.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy zna ktoś poprawną kombinacje przycisków do orkowego magazynu lub komendę na otwarcie tych wrót ?

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kombinacji nie ma, musisz użyć kodu, który był już tu ogrom razy podawany, wystarczy poszukać, choćby na poprzedniej stronie.

MaGoghi

MaGoghi

Użytkownicy
posty71
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

MaGoghi

Problemy z zadaniami
#791 2016-01-29, 16:58(Ostatnia zmiana: 2016-01-30, 10:11)
Dzięki Freddy.                                                       
                                                                     SPOJLER ALERT!!!!!!!!!!!!!

1) Czy wie ktoś gdzie jest ta kobieta z lokacji pod fortem po ubiciu"potworów" ?
2) Czy zna ktoś poprawną kolejność woda, wino, taniec, sen (Ta ognista kobieta w forcie) ?
3) Po pociągnięciu 5 ukrytych dźwigni muszę znaleźć jakiś zmyw gdzie on jest ?
Z góry dziękuje za odpowiedź.

kobaba

kobaba

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem z misją "Zaginiony Żeglarz" Dowiedziałem się od Karlo że Lafer jest w sztolni, i nie mam pojęcia jak do niej wejść bo nie mam żadnego dialogu o tym z Draksem. (tak mam odblokowane dialogi z nim)

Cinek1992

Cinek1992

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam Mam problem z zadaniem Nowi Niewolnicy gdy płace szefowi piratów to po pierwsze ork Magar nie zagaduje do Alastera i piraci są nieśmiertelni mimo iż myśliwi ich atakują ktoś wie jak naprawić ten bug? lub może podesłać save po ataku na obóż piratów? Bardzo Prosze :)

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pewien irytujący problem, przez który nie mogę popchnąć fabuły do przodu. Otóż wykonałem wszystkie zadania
Spoiler
włącznie z dziennikiem Harta i Amuletem Przeklętych
w obozie Ferokijczyków, poza jednym - Szkice mieczy. No i teraz pojawia się problem, bo jestem już dawno po ataku na obóz piratów więc w chatce powinien być Skip. Rzecz w tym że jego tam nie ma. Domyślam się że został zabity przez potwory, ale generalnie nie mogłem wbić tam wcześniej, bo gram na poziomie trudnym i wargowie sprawiają mi problem, więc nie byłem w stanie ich załatwić od razu. Pamiętam że raz jak padł to było tam jego ciało więc zdołałem go ożywić z pomocą Marvin. Jednak tym razem ani śladu po nim, a nie chce mieć znów kilka ( lub nawet więcej ) godzin gry w plecy. Co ciekawe, solucja mówi że trzeba wykonać większość zadań.

ABLAZE

ABLAZE

Użytkownicy
posty15
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam Mam problem z zadaniem Nowi Niewolnicy gdy płace szefowi piratów to po pierwsze ork Magar nie zagaduje do Alastera i piraci są nieśmiertelni mimo iż myśliwi ich atakują ktoś wie jak naprawić ten bug? lub może podesłać save po ataku na obóż piratów? Bardzo Prosze :)
Też tak miałem ja ominąłem to na kodach b marvin b podbiegasz do Magara klikasz O czyli sterujesz nim chowasz broń jak atakuje myśliwych przełączasz sie na Alastera i powinien zagadać

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Też tak miałem ja ominąłem to na kodach b marvin b podbiegasz do Magara klikasz O czyli sterujesz nim chowasz broń jak atakuje myśliwych przełączasz sie na Alastera i powinien zagadać
Albo można łatwiej bez kodów - po prostu pozwalamy myśliwym powalić Magara, celujemy na niego i nonstop klikamy ctrl, jak wstanie to od razu do niego zagadamy. Ja tak zrobiłem właśnie.

Cinek1992

Cinek1992

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siema mam problem 1 czarna prerła która znajude sie na dnie koło piratów gdy podpływam do niej zeby ją wziąść to sie tak jakby odbijam od niej ktoś wie jak moge ja zabrac podnieść? lub wie gdzie są inne czarne perły bo wiem gdzie  jest jeszcze 1

Bezixx

Bezixx

Użytkownicy
posty128
Propsy12
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dobra, jakoś poradziłem sobie z tym, musiałem wczytać zapis z 2h wcześniej.
Siema mam problem 1 czarna prerła która znajude sie na dnie koło piratów gdy podpływam do niej zeby ją wziąść to sie tak jakby odbijam od niej ktoś wie jak moge ja zabrac podnieść? lub wie gdzie są inne czarne perły bo wiem gdzie  jest jeszcze 1
Musisz użyć buga z telekinezą. Po prostu wybierasz ten czar, zaznaczasz czarną perłę, trzymasz ctrl, klikasz spację aby schować czar, a potem naciskasz spację. Drugą perłę zdobywasz u orka szamana w kopalni ( nie pamiętam jego imienia, ale ten sam który daje Ci misje z teleportami ). Trzeciej chyba nie idzie zdobyć inaczej niż kupić od
Spoiler
nekromanty Gerarda
, ale nie jestem pewien tego w sumie, może gdzieś pominąłem jakąś.

Zqubany

Zqubany

Użytkownicy
posty4
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mam problem zrobiłem wszystkie misje u myśliwych a Dorian nadal nic mi nie mówi co mam zrobić ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry