komputer do tv 4305 9

O temacie

Autor Warka

Zaczęty 3.04.2013 roku

Wyświetleń 4305

Odpowiedzi 9

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
da rade podłączyć tv do kompa tym kablem? http://speedyshare.com/Rbz7U/sweetphotos.rar czy paradoksalnie komputer z 2005 roku jest zbyt "nowoczesny" na tv z 2001-2002 ;d ?

Althar

Althar

Użytkownicy
posty307
Propsy44
  • Użytkownicy
Nie będę pobierał plików, ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że zazwyczaj można podłączyć kompa zwykłym D-Sub'em(VGA), jeśli TV nie ma takiej opcji, można kombinować jakieś przejściówki do Euro.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jak i ja (co to za pomysł? utrudniać innym pomoc samemu sobie :F ) nie ściągnę paczki ze zdjęciami, ale dodam że jeśli to kabel dziwne kółko z bolcami -> chinche/euro to prawdopodobnie mało która gra zadziała na pełnym ekranie. Dlaczego? Nie mam zielonego pojęcia, mi nie działały i ponoć to norma : |

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Hmm, nowsze tv mają już takie samo wejście jak w komputerze, czyli w niektórych monitorach był kabel który łączył monitor z komputerem i dało się go odpiąć od obydwóch użądzeń i są teraz tv do których podłączysz komputer używając tego właśnie kabla i masz 100% działalności jak na monitorze, ale są tez kable które z jednej strony mają końcówkę jak do komputera a z drugiej eurozłącze (taki prostokącik)

CZyli:
To jest pierwszy

To jest drugi

z tych co wspomniałem

a

A to trzeci

Trzeci jest pod HDMI też fajny ale tv z 2002 na bank tego złącza niema

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!

Warka

komputer do tv
#4 2013-04-03, 22:15(Ostatnia zmiana: 2013-04-03, 22:16)
ahh, racja - naprawiam błąd

dodam, że wtyczka z 2 screena nie pasuje w żadne wejście przy pc (jest za mała)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
To kabel do dźwięku, dwa chinche na jack - nie obsłużysz nim obrazu.

(po jednej stronie kabla masz dwie końcówki z bolcami, po drugiej ten typowy od słuchawek i nic poza tym, zgadza się?)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
3 kaveleki tak? Xjak tak kto są to x,icncze

Warka

Warka

Użytkownicy
COM BEK !!!
posty476
Propsy209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • COM BEK !!!
(po jednej stronie kabla masz dwie końcówki z bolcami, po drugiej ten typowy od słuchawek i nic poza tym, zgadza się?)

nie, ten z drugiej strony to nie jest typowy słuchawkowy "jack"

już rozkminiłem sprawe, potrzebuje takiej przejściówki
http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_kabel-przejsciowka-svideo-cinch-12008457.jpg

mam racje? ten jeden bolec od tych dwóch w jedną stronę przejściówki a drugą stronę przejsciówki do kompa mam takie wejście koło VGA na monitor.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

komputer do tv
#8 2013-04-03, 23:15(Ostatnia zmiana: 2013-04-04, 11:13)
Po lewej masz to "dziwne kółko" o którym mówiłem w pierwszym poście, ale po drugiej masz żeński chinch - powinien być męski, z "pałką". Taki właśnie kabel średnio współgra z grami na pełnym ekranie.

Wcześniej toworish podrzucił focię d-sub+eurozłącze, jeśli takowe złącze w TV posiadasz (i ten kabel to nie chińskie losowe połączenie ze sobą dwóch rzeczy) to powinno działać fajniej - acz to co dałeś z męskim chinchem / przedłużone kablem męski-męski chinch będzie też okej.

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu

RoMek
RaveN Studio

komputer do tv
#9 2013-04-04, 02:58(Ostatnia zmiana: 2013-04-04, 02:58)
Musisz kupić przejściówkę VGA - SCART albo S-VIDEO - SCART. Co do tej pierwszej to nie mam pewności mogło mi się coś pojebać (może nawet taka nie istnieje), a co do tej drugiej, to sam kupiłem za grosze i działało to ze starym telewizorem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry