Rutyna 2681 4

O temacie

Autor Asztar

Zaczęty 17.03.2013 roku

Wyświetleń 2681

Odpowiedzi 4

Asztar

Asztar

Użytkownicy
posty33
Propsy4
  • Użytkownicy

Asztar

Rutyna
2013-03-17, 01:27(Ostatnia zmiana: 2013-03-17, 01:31)
Czołem.

Gdy NPC ma rutynę "TA_Pee" to gdy ma już ją wykonywać to się zawiesza. Nie wykonuje rutyny TA_pee ani rutyn następnych. Jest jakiś powód dla którego ona nie działa? Czy istnieje możliwość by zaczęła działać?

// edit

Przy rutynie TA_Smalltalk robi się to samo co przy TA_Pee

[/b]
[/b]

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy

Korek

Rutyna
#1 2013-03-17, 01:36(Ostatnia zmiana: 2013-03-17, 01:37)
Olej to :lol:  Masz problem z nowym NPC, czy ogólnie w grze? Jeśli u innych NPC ta rutyna działa, to możesz spróbować z rutyną starego NPC. Jeśli zadziała, to możesz spróbować metodą prób i błędów znaleźć problem. Skoro nie działają inne rutyny, to może niewłaściwy czas?

EDIT:
Może problem leży nieco głębiej niż w skryptach? Może bawiłeś się animacjami?

Asztar

Asztar

Użytkownicy
posty33
Propsy4
  • Użytkownicy

Asztar

Rutyna
#2 2013-03-17, 01:41(Ostatnia zmiana: 2013-03-17, 03:23)
W zwykłym Gothic rutyna TA_Smalltalk działa. Nie wiem jak z TA_Pee bo nie wiem który NPC sika w G2NK... Gdy odpalam swoją modyfikację ,a raczej początek prac nad nią to żaden NPC z rutyną ta_pee i ta_smalltalk jej nie wykonuje ,a gdy jest czas na wykonywania NPC się zawiesza i stoi. Godziny w skrypcie są ustawione tak by zapełniać koło więc błędów nie ma.

// edit

Animacjami się nie bawiłem. A Smalltalki trzeba jakoś dodawać do nowego świata czy nie?

// edit 2

Metoda Edka nie działa:
a do rozmowy dwa FP_SMALLTALK skierowane do siebie a pomiędzy nimi waypoint i obu npc dać go w rutynie                                      

Dalej NPC'ty stoją i nic nie robią.

[/b]
[/b]

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Działa tylko pewnie ją źle robisz, niektóre rutyny jak właśnie smalltalk potrzebują freepoint'ów do tej drugier rutyny tuż przy waypoincie na którym rutyna jest wykonywana musisz też zrobić freepoint "FP_PEE"  Ewentualnie "FP_PEE_RUTYNA_SAM_ZROBILEM"

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Asztar

Asztar

Użytkownicy
posty33
Propsy4
  • Użytkownicy
Zrobione i działa. Dzięki :)

Admina bądź moda proszę o kłódkę.

[/b]
[/b]

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry