Content Mod 2.6 (G3) 46183 64

O temacie

Autor marcio814

Zaczęty 24.02.2013 roku

Wyświetleń 46183

Odpowiedzi 64

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Witam, wie ktoś może czy planowane jest jakieś spolszczenie do tej wersji CM?
http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1219818-RELEASE-Content-Mod-2-6
Da się to zainstalować na polską wersję 1,75 z polskim QP, niestety przedmioty z CM nie mają nazwy, co trochę razi. Tekstury i muzyka z G2 i G1 powalają na kolana.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Nie ma w planach tłumaczenia v2.6x przez poprzednią ekipę http://ja.gram.pl/blog_wpis.asp?id=314&n=89. Żeby wyłączyć te "kreski" (-) z nowych rzeczy, musisz ustawić język tekstu na English. Wszystkie dialogi, przedmioty, itp. będą po angielsku, lecz kwestie mówione (audio) po polsku. Zmiany musisz wprowadzić edytując (notatnikem) plik ge3.ini.

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy
Wielkie dzięki, pogram sobie po angielsku, dla mnie to nawet lepiej :)

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Content Mod 2.6 (G3)
#3 2013-04-09, 19:02(Ostatnia zmiana: 2013-04-09, 19:08)
Jakby ktoś chciał, oto nieco dokładniejsza instrukcja - w pliku ge3.ini, na samym końcu dokumentu mamy dział :

;                                                    /////////////////////////////
;                                                    Language (voice and subtitle)

Znajdujemy te wpisy i zmieniamy:
Text=Polish
na:
Text=English

Później:
Subtitle.Entry_0=Polish
na:
Subtitle.Entry_0=English

Zapisujemy zmiany i gotowe. Audio=Polish zostawiamy, żebyśmy mieli polskie udźwiękowienie gry. Całość tekstu w grze mamy po angielsku i dzięki temu nie mamy "-" (kresek) przy nowych przedmiotach/NPC, jak miało to miejsce w polskich tekstach. Gra nie jest skomplikowana (dialogi), więc nawet osoby nieumiejące za bardzo angielskiego połapią się (lub mogą słuchać, nie czytać).

Linki:
Patch 1.75.14
Quest Pack 4.2 PL - Instalujemy tylko Quest Pack'a, Content moda odznaczamy całkowicie,
Content Mod 2.6.1 - Instalacja wg uznania, opcji jest ogrom,
Nowy demon z Gothy - kopiujemy pliki do folderu Data Gothica 3,

Wszystko, życzę miłego grania. Patche/mody są stworzone pod grę na Alternatywnym Balansie, poziomie trudności "Trudny" i Alternatywnej Sztuczej Inteligencji (w skrócie AB, SI, Hard), polecam na takowych ustawieniach i bez używania "trików/bugów" ułatwiających rozgrywkę (nie powiem jakich) grać (jeszcze raz polecam). Także warto spróbować gry na Gamepadzie. Dzięki.

Loop

Loop

Użytkownicy
posty859
Propsy173
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Quest Pack 4.2 ale w oryginalnej wersji, nie polskiej. (Content Mod 2.6.1 nie jest kompatybilny z QP PL 4.2)

marcio814

marcio814

Użytkownicy
posty85
Propsy24
  • Użytkownicy

marcio814

Content Mod 2.6 (G3)
#5 2013-04-09, 21:07(Ostatnia zmiana: 2013-04-09, 21:08)
Mi działał. Tzn. jak chciałem grać po polsku w CM 2.6.1. to teksty z G3 i QP miałem po polsku a zamiast tekstów w CM było "-". Jak zmieniłem na język angielski to całość łącznie z QP była po angielsku.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
ja mam takie pytanko, zainstalowalem ,ze bylem palaynem i czeladnikiem harda to ide do miejsca , w ktorym znajdowała sie zbroja lowcy smokow to znalazlem tylko miecz paladyna a zbroi paladyna nie bylo

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Quest Pack 4.2 ale w oryginalnej wersji, nie polskiej. (Content Mod 2.6.1 nie jest kompatybilny z QP PL 4.2)

Wersja QP 4.2 podana w linku jest jak najbardziej prawidłowa, gdyż jest ona zarówno w wersji Polskiej, jak i Angielskiej, co najważniejsze jest kompatybilna z patchem 1.75.14. Wszystko ładnie działa, jest sprawdzone nie tylko na jednym komputerze. Polskiej wersji poprzedni jej "wydawca" nie zamierza robić, choć jest to ponoć finalna wersja Content Moda (tak naprawdę do przetłumaczenia jest parę nowości względem 2.4, reszta jest przetłumaczona w QP 4.2 z CM 2.4 PL, tylko wyciągnięcie z tej wersji tekstu na 2.6.1 i "dotłumaczenie" reszty jest skomplikowane).

Cytat: mrdragothic#msg1078675
ja mam takie pytanko, zainstalowalem ,ze bylem palaynem i czeladnikiem harda to ide do miejsca , w ktorym znajdowała sie zbroja lowcy smokow to znalazlem tylko miecz paladyna a zbroi paladyna nie bylo

Jak dobrze pamiętam, to instalując z tą opcją zbroi tam nie będzie. Tylko miecz (1h albo 2h, zależy od wyboru) i Hełm Paladyna do kupienia gdzieś. Nie mam pojęcia o zbroi, musiałbyś spytać na forum WoG.de [RELEASE] Content Mod 2.6, na pewno ktoś ci odpowie. Trochę to dziwne by było, gdyby nie było zbroi.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Gdzie kupić starą zbroję i hełm paladyna :
Spoiler
Starą zbroję paladyna ponoć możesz kupić u Karrypto w Vengardzie, a hełm u Kalana w Klanie Ognia, bodajże.

Seraffim

Seraffim

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

Seraffim

Content Mod 2.6 (G3)
#9 2013-04-21, 22:37(Ostatnia zmiana: 2013-04-21, 23:38)
Robię wszystko dokładnie w takiej kolejności. Instaluje G3, potem CP 1.75.14 potem QP 4.2PL z Content modem 2.4 którego odznaczam. Potem Content Moda 2.6, potem najczęściej jeszcze raz QP (odinstalowuje i instaluje), a potem zmieniam to w ge3.ini i wychodzi tak, że nie mam napisów w menu, ale jakimś błogosławionym przez Boga cudem udało mi się dostać do opcji i tam mam coś w stylu: NA ID LANGUAGE itp itd. Nie może znaleźć angielskiego QP.

EDIT: Powód, dla którego jeszcze raz instaluje QP: kiedy instaluję CM odznaczam Quest Packa, bo on wtedy instaluje go z opcją "współczynnika PD", której nie chcę. Ale za to kiedy włączam grę NIE MA QP. Więc instaluje go jeszcze raz i dopiero wtedy wszystko jest tak jak chce :/. A przynajmniej powinno być...

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Content Mod 2.6 (G3)
#10 2013-04-22, 19:32(Ostatnia zmiana: 2013-04-22, 19:37)
Ma to znaczyć, że jeżeli zainstalujesz QP bez redukcji expierienca, to instalując CM 2.6.1 on automatycznie włącza tą opcję w grze? Lepiej zainstaluj z redukcją expierience'a, po kolei jak ma być i nie będziesz miał komplikacji w grze. A podczas instalacji CM 2.6.1 na pewno nie ma żadnej opcji tego dotyczącej? Nie pamiętam już dokładnie instalacji.

Seraffim

Seraffim

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy

Seraffim

Content Mod 2.6 (G3)
#11 2013-04-22, 21:03(Ostatnia zmiana: 2013-04-23, 09:26)
Może inaczej. Instaluję QP bez redukcji Expa. Potem przy CM 2.6.1 funkcja znów się instaluje(!!!) sama. Podczas instalacji w kwestiach QP da się tylko ustawić czy instalować czy nie.
Dobra to jeszcze inaczej :P. Finalnie wychodzi tak, że robię wszystko po kolei, ale jeśli odznaczę QP przy instalacji CM to nie mam questów z QP. A jeśli zaznaczę to mam współczynnik doświadczenia. A jesli zainstaluje potem QP i już prawie wszystko gra, to wywali napisy. No po prostu [cenzura :P]icy można dostać.
Cały problem taki, że mój QP jest tylko po Polsku.

przyjaciel themodders

przyjaciel themodders

Użytkownicy
posty37
Propsy8
  • Użytkownicy
mam problem mam content mod i mi wyskakuje where the is de guru a mam taki kompa
Processori7 3970X Intel Socket 2011 Six Core 3.5Ghz 15Mb Cache CPU Retail BX80619I73970X
Memory32GB (4x8GB) DDR3 1600Mhz Corsair Dominator Platinum Dual Channel kit with DHX Pro Connector PC Memory CMD32GX3M4A1600C9 hard drive 2TB 7200rpm Hard Disk Drive Asus ROG Xonar Phoebus Soundcard - 90-YAA0M0-0UAN0BZ Microsoft GLC-01844 Windows Ultimate 7 64-bit SP1 OEM DVD  Graphics CardGTX690 4GB Gigabyte 915Mhz 3072 Cores 28nm 6008Mhz GDDR5 GPU 3xDVI mini HDMI PCI-E 3.0 Graphics Card GV-N690D5-4GD-BSoundAsus ROG Xonar Phoebus Soundcard - 90-YAA0M0-0UAN0BZFan ControllerWATERCOOLING MONITORING - 70206 Scythe Kaze Master Pro 5.25" Black KM04-BK

Seraffim

Seraffim

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
przyjaciel themodders
A często ci ten error wyskakuje? Mi, pamiętam, jeszcze na starym CM 2.4 w ciągu całej gry wyskoczył raz. Możliwe też, że dzieje się to przy wykonywaniu konkretnej akcji. Podaj dokładne okoliczności albo screena.

przyjaciel themodders

przyjaciel themodders

Użytkownicy
posty37
Propsy8
  • Użytkownicy
jak wchodze do ekwipunku to mnie wywala do pulpitu zrobilem  zgonnosc na xp i admin i zniejszylem teksturki i dalej jest na to jakis pacz ze to usunac ten problem

Seraffim

Seraffim

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
A używasz kodów? Lub może masz włączony TestMode(kody)? Sprawdź w pliku ge3.ini linijkę
[Game]
TestMode=(i tutaj masz false lub true - jak false to zostaw jak true to zmień na false)
Jak nie pomoże to reinstaluj.

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary

Squerol

Content Mod 2.6 (G3)
#16 2013-04-23, 19:21(Ostatnia zmiana: 2013-04-23, 19:22)
@Seraffim
Czy da się jakoś to wykombinować, najlepiej powinieneś popytać na forum WoG.de w dziale Gothic 3 Editing und Modificationen w temacie [RELEASE] Content Mod 2.6 - http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1219818-RELEASE-Content-Mod-2-6, na tym forum na pewno ktoś ci pomoże,
@przyjaciel themodders
Przy instalacji CM 2.6.1 wybierałeś opcję Enhanced Visibility czy jakoś tak? (opcja zwiększająca zasięg widzenia z ostrzeżeniem o dużych wymaganiach RAMu). Mi z tą zainstalowaną opcją gra odrazu wywalała na pulpit po zloadowaniu nowej gry. Spróbuj reinstala bez zaznaczania tej opcji.

Seraffim

Seraffim

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Dzięki Squerol za rady, ale ja za słaby w Angielskim jestem. Poczekam, aż RobeN i grupka zrobią PL, bo z tego co wnioskuje, teraz zrobią, skoro finalna wersja. Tak odpisali w komentarzach.

przyjaciel themodders

przyjaciel themodders

Użytkownicy
posty37
Propsy8
  • Użytkownicy
Wyłączyłem enhandced visilibity i dalej mam where is de guru. Jak włączę Gothica 3 i wejdę do ekwipunku, kliknę na jakiś przedmiot, to mnie wywala i ten błąd co wtedy ująłem, to mi pamięć wzrasta 32gba. Jak nie umiecie robić modów, to nie ruszacie ich.

[mod=Adanos]Poprawiłem posta.[/mod]

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Jaką masz wersję Gothica? Pirata czy oryginał? Może nie masz najnowszych sterowników? Zainstalowałeś wszystko krok-po-kroku? Może to nie jest wina modyfikacji - tzn. czy błąd występuje na Gothicu tylko z patchem 1.75.14, bądź z samym QP czy przed zmianą wyświetlanego języka?
A jak jest, to zostało ci najwyżej zgłosić błąd i podać dokładne jego szczegóły na forum WoG.de w temacie modyfikacji - http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1219818-RELEASE-Content-Mod-2-6
Moda nie stworzyliśmy ani nie modyfikowaliśmy jego zawartości. Po prostu jest to zmiana wyświetlanego języka w grze, toteż nie należy się tutaj Panie przyjacielu themodders bulwersować.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry