No to tak mam tylko 4 pytanka.
1. Załóżmy, że zrobiłem w blenderze model hełmu i wkleiłem wszystko tam gdzie trzeba. No i moje pytanie. Jak w skryptach zrobić żeby postać mogła założyć ten hełm? Chodzi mi o to żeby hełm nie był traktowany jak osobny pancerz tylko jak hełm który można nosić jak się ma pancerz? Jeśli nie rozumiecie to coś takiego żeby było tak jak w modzie podróżnik lub mroczne tajemnice, że są hełmy które można założyć jako hełm a nie jako pancerz.
2. Załóżmy, że zrobiłem postać w skryptach. No i jak mam zrobić żeby to ta postać była głównym bohaterem? Wiecie, żeby była do sterowania przez gracza i miała funkcje jak bezimienny.
3. Jest jakiś sposób żeby np podczas dialogu z postacią lub jak znajdziemy się w jakimś miejscu na mapie można by było zamienić się w inną postać i nią kierować? Jak nie rozumiecie to chodzi mi mniej więcej o taki efekt jak w gothic 4 upadek setarrif, że podczas dialogów wcielamy się na chwilę w Lestera czy Gorna a potem spowrotem wrócamy do naszej postaci?
4. Czy najnowsza wersja Blendera czyli 2.65a (bo jest chyba najnowsza. A jak nie to piszcie jaka jest najnowsza.) Będzie działała do gothica?
Z góry dzięki za odpowiedź.