Różne 180644 670

O temacie

Autor

Zaczęty 21.01.2008 roku

Wyświetleń 180644

Odpowiedzi 670

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
btw. Ja też moge siedzieć nad pracą z atlasem do anatomi albo refkami i mówić że nie mam z nią problemów. Cały trik powinien polegać na tym żeby z nimi nie siedzieć i dalej wiedzieć co jak działa.
Ta część do mnie? Jeżeli tak to odpowiadam że nie mam problemów z anatomią, a na tamtym wcześniejszym rysunku raczej zawiodła mnie wyobraźnia, a nie wiedza :P Jak machnę jakiegoś człowieczka o "normalnych gabarytach" to będzie normalnie wyglądać.(bez refek ofc) Teraz próbuje zrobić portret na podstawie zdjęcia, żeby cienie potrenować, o ile skończę i będzie to jakoś wyglądać to wrzucę też :)

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Różne
#621 2013-02-16, 12:00(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 12:02)
No to czekamy na dalsze prace, bo wg mnie artysta po paru latach napierdzielania postaci moze powiedzieć, że nie ma problemow z anatomią, a nie po zrobieniu jednego crapa i jednej czaszki w PS.
Znanie się na anatomii nie znaczy przerysowanie czegoś z refki.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Asuke miniatura wyglada fajnie, natomist jak powiekszylem to chujnia z deka :D

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Buła na papierze rysowałem prawie tylko postacie. Przecież nie zacząłem bazgrać cyfrowo od podstaw xD

Wowoz wiem. Nie potrzebnie dałem to w takiej rozdzielczości haha. Rysowałem to z pewnej odległości(tak że całość widziałem naraz, później dopiero zobaczyłem w przybliżeniu). Tak czy siak czaszka nie ma porównania z typ pierwszy ścierewkiem. Będę wrzucał prace co jakiś czas do oceny. Źle zrobiłem  że wrzuciłem ta 1 prace teraz macie krzywe spojrzenie na to co robię :/

PS. Albo dobra narysuje jakąś oryginalną postać dzisiaj, portret nie zając nie ucieknie :)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
rysuj mniejszymi i bardziej dokladnymi plamami po prostu. Roznicuj kolorowo, dawaj czasem wiekszy/mniejszy walor. Do jakis metali itp uzywaj kolorow dopelniajacych bo slyszalem ze fajny efekt to daje.

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Tutaj tez trochę wina programu który używam. Paintshop Pro X4 od Corela, chyba nie ma dynamiki pędzla poza wielkością, jakbym miał jeszcze dynamiczne krycie albo twardość to było by mi wygodniej. A raczej nie chcę się przerzucać na coś innego bo dłuższego czasu używam tego programu(wcześniejszych wersji) i jest dla mnie bardzo przyjazny pod względem interfejsu, a poza tym nie mam jak za bardzo nawet go wymienić nawet.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

Różne
#626 2013-02-16, 13:53(Ostatnia zmiana: 2013-02-16, 13:53)
no to zaopatrz sie w Photoshopa, proste. interfejs bardzo przyjemny, masa skrótów, wszystko w 1 oknie.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy

Klark Cent

Różne
#627 2013-02-18, 13:06(Ostatnia zmiana: 2013-02-18, 13:14)
Nie wiem czy ty do końca wiesz co mówisz synek.
Ja po 4 latach nie uważam że znam anatomie a siedziałem nad naprawdę poczytnymi rzeczami do tego. Człowieka narysować mogę ba nawet zaznaczyć lwią ilość mięśni dość dokładnie ale ni chuja nie uważam że znam anatomie i o tak z dupy namaluje 'idealnego' człowieka.
Jeszcze powiedz że perspektywa nie ma przed tobą tajemnic...

btw. Mówisz że to nieumarły i nie ma być jakoś mega dokładnie odwzorowany czy coś. To powinno załatwic sprawę http://www.keiththompsonart.com/undead.html
Można powiedzieć że się czepiam ale to nie tak ja po prostu nie lubię jak ktoś pierdoli od rzeczy.

Asauke

Asauke

Użytkownicy
posty61
Propsy14
  • Użytkownicy
Elvans bez przesadyzmu. Przecież nie napisałem że perfekcyjnie znam jakieś drobne szczegóły anatomii. Nie wiem co rozumiesz w swoim znaniu anatomii, ale dla mnie taka wiedza oznacza gdzie jest dany mięsień jak mniej więcej zbudowane są (wglądają) kości, ewentualnie podstawowe informacje o ścięgnach. Co do perspektywy to problemy mam i to całkiem spore i zabiera mi to sporo czasu przy rysowaniu, bo co chwila zauważam jakieś błędy. Co zmusza mnie raczej do rysowania rzeczy o małej licznie elementów.

A z linkiem to nie rozumiem co chcesz mi przez niego powiedzieć.

PS. Nie wiem co ja mam ze sobą że zawsze jak wchodzę na jakieś nowe forum i zaczynam coś pisać to jakoś tak zawsze wychodzi że forumowicze nie bardzo za mną przepadają. Nie miejcie mi tego za złe już tak mam.

NIE BIERZCIE NICZEGO CO PISZE ZBYT POWAŻNIE, WYJDZIE TO LEPIEJ DLA MNIE I DLA WAS :)

Pozdrawiam.

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Internet to takie miejsce, gdzie ludzie lubią się wyżywać... No i Polaczki wolą narzekać, krytykować niż coś chwalić. Nie chodzi mi tu o użytkowników powyżej, tylko to takie moje ogólne spostrzeżenie.

Elo

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
Ogółem nie mam nic do ciebie i nawet jeżeli dał by jakiś obrazek stary wyjadacz którego lubię to i tak bym znalazł coś do przyczepienia. Tutaj chwyciło mnie po prostu to jak napisałeś że nie masz problemów z anatomią a sam użeram się z tym od dawna i wiem jak to wyglada a wygląda jak wygląda dla mnie jest to dość szerokie pojęcie może.
Strona miała Ci po prostu pokazać że nieumarły nieoznacza powiedzmy 'dziwny' czy jakoś tak. Thompson dla mnie tworzy jedne z najlepszych artów jeżeli chodzi o nieumarłych a nawet książke ma na ten temat dość ciekawą i solidną pod tym względem.

Tobie to sie nawet ceni to że coś dajesz bo dość waskie jest grono na tm które się tym zajmuje

Można powiedzieć że się czepiam itp itd ale czuje się do tego zobowiązany i tyle. Ktoś musi.

kazzmir
  • Gość
wydzielcie temat o medycynie, dr elvans i dr asuke mogą się tam produkować xD

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka

Faren
RaveN Studio

Różne
#632 2013-02-19, 14:39(Ostatnia zmiana: 2013-02-19, 17:52)
Internet to takie miejsce, gdzie ludzie lubią się wyżywać... No i Polaczki wolą narzekać, krytykować niż coś chwalić. Nie chodzi mi tu o użytkowników powyżej, tylko to takie moje ogólne spostrzeżenie.
ale pierdolisz, polaczku.
scenka ze świata idealnego smola:
-patrzcie, narysowałem miecz z doma ostżami bo bendzie miał podwujne obrarzenia, wyglonda jak guwno!
-Witam, bardzo ładne, :)  , pozdrawiam.

A, to. a to sory xD

makin' bacon

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
scenka ze świata idealnego smola:
-patrzcie, narysowałem miecz z doma ostżami bo bendzie miał podwujne obrarzenia, wyglonda jak guwno!
-Witam, bardzo ładne, :)  , pozdrawiam.
Nie o to mi chodzi. Nie chodzi o to, żeby chwalić kogoś jak zrobił jakiś bubel, tylko żeby on się przyzwyczaił i przystosował do tego, że w internecie raczej nie znajdzie samych pochlebców, co powiedzą tak tak super... Napisał wcześniej, że:
Nie wiem co ja mam ze sobą że zawsze jak wchodzę na jakieś nowe forum i zaczynam coś pisać to jakoś tak zawsze wychodzi że forumowicze nie bardzo za mną przepadają. Nie miejcie mi tego za złe już tak mam.

Elo

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Kolejna praca. Znowu planety, ale starałem się bardziej u ozdobić tło. Niestety korzystam z zwykłego szumu dla odwzorowania gwiazd. Bardzo proszę o uwagi co robię źle.

Spoiler

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi tam się podoba.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Bardzo się cieszę, że się podoba. Początkowo mgławicę robiłem pędzlami, ale po kolorowaniu i nałożeniu warstw wyglądały jak wełna, dlatego zmieniłem to na gradienty. Pozmieniałem też sposób tworzenia planet.

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

4.Ładna kurtka!

Allo!,allo!

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka

Godefroy93
Rzeka

Różne
#637 2013-03-03, 16:07(Ostatnia zmiana: 2013-03-03, 16:08)
Kolejna praca. Niestety na środku pojawiła się taka smuga, której już nie miałem jak usunąć. Początkowo tam nie miało być planety, ani księżyce, ale było zbyt pusto. Dodałem także  pierścień.
http://img713.imageshack.us/img713/4610/beztytuu15c.png

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

4.Ładna kurtka!

Allo!,allo!

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Regres chyba