Fraps i Gothic 2 NK 8247 15

O temacie

Autor _Roland_

Zaczęty 4.02.2013 roku

Wyświetleń 8247

Odpowiedzi 15

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy

_Roland_

Fraps i Gothic 2 NK
2013-02-04, 18:06(Ostatnia zmiana: 2013-02-04, 19:22)
Witam otóż mam taki problem. Podczas nagrywania dowolnego moda (nawet podstawki) Fraps strasznie spowalnia mi grę. W Innych grach np: COD BO 2 Fraps nagrywał dobrze. Wiecie może co jest nie tak ?

Ps: Jeżeli zły dział to proszę przenieść.
Ps2: Mam ten sam problem z Gothic 1

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Fraps,nie jest dobry programem do nagrywania. Radze spróbować z Actionem,Bandicamem lub afterburner

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Może Gregion?

Drock

Drock

Użytkownicy
posty357
Propsy75
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
To już zależy od FPS jakie masz ustawione w frapsie ?

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
To już zależy od FPS jakie masz ustawione w frapsie ?

Nie ważne ile ustawie fps czy 30 czy 100 to zawsze spada do tych 10-15 fps.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Fraps,nie jest dobry programem do nagrywania. Radze spróbować z Actionem,Bandicamem lub afterburner
Bitch please :ayfkm:

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Haha, dopiero zauważyłem  :lol2:

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
Roland, tutaj sprzęt odgrywa ważną rolę, są 2 typy nagrywania, Half-fize i full-fize, jak wybrałeś opcję half-fize, to oznacza że scenki będą ci nagrywać słabszej jakości, ale podczas nagrywania nie powinno się przycinać gra, natomiast jeśli wykorzystasz full-size, to scenki nagrywasz w HD, ale tutaj żeby tym typem nagrać to już wymaga mocniejszego PC, ponieważ jeśli tym trybem nagrywasz na słabszym sprzęcie ( i wtedy FPS spada), to podczas nagrywania będzie ci przycinać, radzę te tryby rozważyć, jeśli masz na tryb full to nic dziwnego że ci się gra zamula. A jeśli masz tryb half size i ci zamula, to cóż masz bardzo słabego kompa.

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
Roland, tutaj sprzęt odgrywa ważną rolę, są 2 typy nagrywania, Half-fize i full-fize, jak wybrałeś opcję half-fize, to oznacza że scenki będą ci nagrywać słabszej jakości, ale podczas nagrywania nie powinno się przycinać gra, natomiast jeśli wykorzystasz full-size, to scenki nagrywasz w HD, ale tutaj żeby tym typem nagrać to już wymaga mocniejszego PC, ponieważ jeśli tym trybem nagrywasz na słabszym sprzęcie ( i wtedy FPS spada), to podczas nagrywania będzie ci przycinać, radzę te tryby rozważyć, jeśli masz na tryb full to nic dziwnego że ci się gra zamula. A jeśli masz tryb half size i ci zamula, to cóż masz bardzo słabego kompa.

Ale przeczytaj dokładnie temat. Mam problem Tylko z Gothic 1 i 2. Z pozostałymi grami nie mam tego Problemu.

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Fraps i Gothic 2 NK
#9 2013-02-04, 20:59(Ostatnia zmiana: 2013-02-04, 21:06)
Bitch please :ayfkm:
:facepalm:  Pomysl nad,wypowiedzią fraps wyzera ci wszystkie klatki a inne programy tego nie robią więc? Bitch please :ayfkm:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
:facepalm:  Pomysl nad,wypowiedzią fraps wyzera ci wszystkie klatki a inne programy tego nie robią więc? Bitch please :ayfkm:
To ty masz kurwa kompa na węgiel czy jaki pies? oO

_Roland_

_Roland_

Użytkownicy
posty35
Propsy4
  • Użytkownicy
Chciałbym też zaznaczyć że 2 lata temu na słabszym sprzęcie niż mam teraz Gothic nagrywał się dobrze i bez lagów (Na sys win xp)

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
To ty masz kurwa kompa na węgiel czy jaki pies? oO
Procesor : Intel Core 2 Quad8200
Karta Graficzna: Geforce gtx 660
Karta Pamięci : 8gb
 :wink:

Waszka

Waszka

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Przepraszam, że piszę na troszeczkę starych wątkach. Mam ten sam problem co kolega _Roland_.
Jakby coś to tutaj mój sprzęt:  (i jeszcze jedno nagrywam Frapsem)

GeForce GT 650M
Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
6,00 GB pamięci Ram
1366 x 768, 60 Hz
wersja sterownika: 331.65
Windows 8.1

Aktualnie szukam jakiegoś programu do nagrywania, bo mam ustawione 60FPS i też mi spada 10-15 FPS.
Kompa jak widać mam dość dobrego. Próbowałem też programem MSI Afterburner, ale on mi nie chce nagrywać.

PS Nie wiem czy to nie jest spowodowane tym, że wczoraj robiłem aktualizację systemu przed zaktualizowaniem miałem tak 14-15 FPS.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
@Waszka - a kiedy ostatni raz robiłeś format/defragmentację dysku? Bo pamiętam, że kiedyś miałem podobny problem, jednak nie przy nagrywaniu Gothiców, a wydajności w pozostałych grach. Defragmentacja w pewnym stopniu mi pomogła, a format to już ostateczność, jednak może być tak, że coś ci na kompie siedzi(np. jakiś wirus lub dysk ma jakiś problem np. z powodu zbyt dużych ilości niepofragmentowanych plików)lub chłodzenie procesora ci nie wyrabia(ja przez to miałem w okolicy tylu fps co ty przy nagrywaniu Gothica frapsem, po nałożeniu solidnej ilości pasty trochę mi się poprawiła wydajność).
PS. Dla tych, co piszą, że Fraps wyżera wszystkie klatki i jest zasobożerny - za przeproszeniem gówno prawda. Akurat przez to, że nagrywa pliki w formacie "surowym", co skutkuje dużym zużyciem miejsca na dysku ma najmniejsze zużycie pozostałych podzespołów. Programy typu Mirilis Action, Bandicam itp od razu konwertują plik filmu jakimś tam kodekiem, przez co komputer zużywa dodatkową moc obliczeniową podzespołów, przez co nie tylko samo nagrywanie wykorzystuje komputer, a również konwertowanie "w locie".

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Waszka

Waszka

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak coś pomoże to napiszę :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry