@Waszka - a kiedy ostatni raz robiłeś format/defragmentację dysku? Bo pamiętam, że kiedyś miałem podobny problem, jednak nie przy nagrywaniu Gothiców, a wydajności w pozostałych grach. Defragmentacja w pewnym stopniu mi pomogła, a format to już ostateczność, jednak może być tak, że coś ci na kompie siedzi(np. jakiś wirus lub dysk ma jakiś problem np. z powodu zbyt dużych ilości niepofragmentowanych plików)lub chłodzenie procesora ci nie wyrabia(ja przez to miałem w okolicy tylu fps co ty przy nagrywaniu Gothica frapsem, po nałożeniu solidnej ilości pasty trochę mi się poprawiła wydajność).
PS. Dla tych, co piszą, że Fraps wyżera wszystkie klatki i jest zasobożerny - za przeproszeniem gówno prawda. Akurat przez to, że nagrywa pliki w formacie "surowym", co skutkuje dużym zużyciem miejsca na dysku ma najmniejsze zużycie pozostałych podzespołów. Programy typu Mirilis Action, Bandicam itp od razu konwertują plik filmu jakimś tam kodekiem, przez co komputer zużywa dodatkową moc obliczeniową podzespołów, przez co nie tylko samo nagrywanie wykorzystuje komputer, a również konwertowanie "w locie".