Czy da radę uratować serię? 2387 6

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 21.12.2012 roku

Wyświetleń 2387

Odpowiedzi 6

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Mam dość spory problem ze swoją własną modyfikacją, który odkryłem dopiero w momencie wyruszenia do obozu bandytów w Jarkendarze. A mianowicie chodzi o to, że nawet jak mam założony pancerz bandytów od Grega to wszyscy bandyci mnie atakują. Domyślam się, że to wina AIVARA, którego dodałem. Czy jest szansa na uratowanie mojej gry bez potrzeby ponownego przechodzenia całej gry(czyt. tworzenia nowej paczki z modem)?

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Nie wiem, czy to zadziała, bo moja wiedza jest nikła, ale spróbuj stworzyć tą nową paczkę o takiej samej nazwie i podmień stary na nowy. Nie wiem, czy zadziała, więc zrób kopie pliku

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Sprawdź jaki numer ma aivar który zmieniałeś i przez konsole F2 >> edit abilites >> aivar >> numer = 0 >> ENTER

Paczka z modem nic nie da ponieważ postaci są zapisywane w pliku świata z którego korzysta zapis.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Aivar to
AIV_IgnoresArmor
Z tego co znalazłem w AI_Constants to ma numer 73. Spróbowałem przy użyciu konsoli, tak jak radziłeś, ale nic to nie dało.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Jeśli nazywa się AIV_IgnoresArmor (ignorowanie zbroi) to musi być na true przypisz 1 jeśli nie działa to podejdź do postaci która cie atakuje F2 >> edit focus >> aivar >> 73 = 1 >> ENTER

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Sprawdziłem. I jeśli wartość ma 1 to atakuje mnie postać, natomiast przy wartości 0 nie atakuje. Ale mnie wszyscy bandyci atakują z Jarkendaru, więc to bez sensu pojedyńczo zmieniać aivary...

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Możesz ewentualnie zmienić w skryptach postaci aivara i skompilować skrypty modyfikacji (GothicStarter_mod --> reparse scrips --> twójMod)

Dzięki temu nie będziesz musiał robić od nowa paczki z modem, ale nie sądzę, że będzie to działać na etapie gry w którym jesteś. Ale spróbować możesz.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry