Assassin's Creed 3 problem Single Player 10758 9

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 28.11.2012 roku

Wyświetleń 10758

Odpowiedzi 9

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Jest taka sprawa związana z w/w grą.Mianowicie o ile mojemu znajomemu multiplayer zapierdziela aż się kurzy,to o tyle Single Player nie chce się włączyć(przez jakiś czar czarny ekran i wyskakuje błąd,że plik exe przestał działać).Zainstalował nowsze sterowniki do swojego Radeona HD4600(drivemax),jednak nic to nie dało.Gra oczywiście oryginał.Ma 4 gb ramu i procesor chyba 1.86 x 2.Orientuje się ktoś,czego to może być wina?Bo skoro multi działa,a SP robi sobie jaja,to chyba coś nie tak.Aha i byłbym zapomniał - ma Windows 7 x64.Sprawdzał na innym komputerze i tam single działał bez większych problemów.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Pogoglowałem i wygląda na to że nie on jeden: http://forums.ubi.com/showthread.php/727484-AC3SP-exe-Has-stopped-Working

Nie znalazłem rozwiązania problemu ale gra wyszła dopiero niedawno, przestańcie panikować i poczekajcie na patcha.

Tak czy inaczej powiedz koledze że jest grubym idiotą i gejem i złym człowiekiem za kupowanie chujowych gier i oddawanie pieniędzy ubisoftowi. Czemu w ogole chciałby grać w single player tej gry? Plebs.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Assassin's Creed 3 problem Single Player
#2 2012-11-28, 23:55(Ostatnia zmiana: 2012-11-29, 00:08)
A ty pedałem i debilem :ayfkm:
Fakt nie lubię polityki UbiSyfu, ale to nie powód do wyzywania osób którym nie przeszkadza. Ktoś może chciał kupić i ma do tego prawo. Równie dobrze ja mogę cię zwyzywać za zmarnowanie 10GB miejsca na dysku jakimś podżędnym RTS(nie pamiętam gatunku, więc mogę się mylić) typu COH(nie mówię, że nim jest, ale dla niektróych jest)

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Nie offtopuj, to temat o problemach technicznych aciii, nie o twoim plebejuszostwu. Ja tylko pomagam, no i mogę wyzywać kogo chcę a to że ktoś był na tyle głupi że kupił aciii jest świetnym powodem.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
W takim razie dla mnie jesteś skończonym durniem za trzymanie CoH'a. Kończe z Offtop'em

Spoiler

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Skończyłeś? To wypierdzielaj.

Комиссар RBT

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podpadłeś Luk jak sam skurwysyn :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Assassin's Creed 3 problem Single Player
#7 2012-11-29, 19:05(Ostatnia zmiana: 2012-11-29, 19:11)
Kurwa. Albo jesteś ignorantem, idiotą, albo robisz sobie ze mnie beke. Powiedziałem to hipotetycznie, a w CoHa mógłbym by grać, ale jak już mówiłem mam fobie na punkcie miejsca na dysku

Spoiler

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
mam fobie na punkcie miejsca na dysku
To go sformatuj, wyjeb wszystko, muzykę, gry, system...

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
nie no trzymam granice do 30 GB na systemowym, oraz na 60GB na pozostałych.

Spoiler

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry