Dark Saga PL 985384 2103

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 26.11.2012 roku

Wyświetleń 985384

Odpowiedzi 2103

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#1060 2013-04-01, 22:10(Ostatnia zmiana: 2013-04-03, 14:12)
Ważna wiadomość

Od dzisiaj na głównej stronie polskiej Dark Sagi pojawił się długo wyczekiwany Patch 1.1! Patch jest w wersji rosyjskiej, jednak prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu ukaże się polska wersja! Patch jednak sporo waży, dlatego radzi się zacząć go pobierać i uzbroić się w cierpliwość.

Oczywiście to był tylko Prima Aprilis.

Beliarssseth

Beliarssseth

Użytkownicy
posty59
Propsy14
  • Użytkownicy
Wredne mendy. Ja to zobaczyłem dzisiaj... Chce mój patch 1.1 2 kwietnia...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Prima aprilisowy zart?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič

Mark56
Moderator

Dark Saga PL
#1063 2013-04-02, 14:43(Ostatnia zmiana: 2013-04-02, 14:53)
wlaszne widze ze szykuje sie druga czesc moda The Dark Saga 2 : Gates of Chaos
info jest minimalne ale topic założono jeszcze na początku 2013 wiec to raczej nie bedzie prima aprils

project conceived as a continuation of the first part of the plot. Character will be the same, Alastair, but now the events unfolding on the other corner of the land.
Addon, the first part will not be! Will only be the final patch.
During the second part of mod you will be able to meet some of the characters from the first part.
project is in the early stages of development, expect a full announcement and screenshots. Up to this point, any questions about the plot, new developments and other matters will be ignored.

Google translate

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Wredne mendy. Ja to zobaczyłem dzisiaj... Chce mój patch 1.1 2 kwietnia...
Sory, zapomniałem dziś rano tego zdjąć...

Co do drugiej części Sagi, to fakt, że nie wiadomo o niej zbyt wiele. Info, jakie udało mi się zdobyć na jej temat można znaleźć w wiadomościach na stronie TDS PL.
Domyślam się, że pracę nad TDS II: Wrota Chaosu ruszą po wydaniu patcha 1.1 do TDS. Wtedy twórcy będą mogli skupić się na robieniu drugiej części.
Ja osobiście zastanawiam się nad założeniem strony odnośnie właśnie TDS II: WC, ale to nie jest pewnie.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. Mam pytanie. Pobrałem sobie patch 1.0.1.5 i spolszczenie do niego ponieważ chce przejść Dark Sagę bez bugów występujących w wersji 1.0.0.4. Ale mój antywirus wykrywa mi w nim trojana. Wiem, że to jest (podobno) z powodu budowy pliku. Jak zrobić by on mi tego pliku nie uznawał za wirusa? Dodam, że mój antywirus to Panda Cloud Antivirus.

A tak przy okazji. Zwiedzając na ślepo świat gry, trafiłem do jakieś dziwnej jaskini, w której były gobliny i coś mnie co chwila teleportowało z miejsca na miejsce w tej jaskini. Ale darowałem to sobie. Teraz nie mogę jej znaleźć, a co gorsza, nie wiem co w niej jest. Gdyby ktoś mi powiedział gdzie ona jest oraz co w niej jest, byłbym wdzięczny.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

xDominik

Dark Saga PL
#1066 2013-04-02, 17:32(Ostatnia zmiana: 2013-04-02, 17:36)
Hagrid
Co to antywirusa to po prostu na czas instalacji\ściągania go sobie wyłącz.

Wydaję mi się że chodzi ci o jaskinię obok obozu orków ta jaskinia jest także koło wielkiego dębu (nieopodal rzeki) Tam także masz misję z tą starą tarczą paladyna aby mu ją zanieść. Do jaskini można się dostać w 2 sposoby:
1.Normalnie wejść od strony rzeki
2.Teleportować się tam za pomocą ciekawego mechanizmu(obok jakini Ash-kora jest druga jaskinia w której są 4 kamienne filary, a na nich przyciski jeśli przyciśniesz wszystkie dostaniesz się do środka(przeniesiesz się błyskawicznie).

PS: W jaskini jest parę goblinów szkieletów i coś tam jeszcze sam dokładnie nie wiem bo też trafiłem tam przypadkiem ale jaskini nie mogłem zwiedzić bo byłem za słaby...

Jeśli o to ci chodziło...

Ludzie jak zainstalować tą wersje 1.0.1.5 Ponawiam swoje wcześniej napisane pytanie:
,,A poza tym jak zainstalować poprawnie tą najnowszą wersję? Zainstalowałem gothica 2 noc kruka później moda 1.4gb następnie patcha 1.0.0.4, spolszczenie, patcha 1.0.1.5 i na koniec łatkę polonizującą 1.0.0.5 i lipa nie działa mam 2 ikonki na pulpicie ruską 1.0.1.5 i polską 1.0.0.4 która i tak się nie włącza(a powinna być chyba polska 1.0.0.5)... "

A i jeszcze coś jak wyjdzie patch 1.1 to instalacja będzie tylko taka?:
Gothic 2 Noc Kruka-------Patch\Mod 1.1 -------Spolszczenie-----  i tyle?
Chyba poczekam sobie na tego patcha i będzie święty spokój...

LET'S ROCK!

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Ludzie jak zainstalować tą wersje 1.0.1.5 Ponawiam swoje wcześniej napisane pytanie:
,,A poza tym jak zainstalować poprawnie tą najnowszą wersję? Zainstalowałem gothica 2 noc kruka później moda 1.4gb następnie patcha 1.0.0.4, spolszczenie, patcha 1.0.1.5 i na koniec łatkę polonizującą 1.0.0.5 i lipa nie działa mam 2 ikonki na pulpicie ruską 1.0.1.5 i polską 1.0.0.4 która i tak się nie włącza(a powinna być chyba polska 1.0.0.5)... "
:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:    
Chyba to oczywiste. Dobrze robisz, instalujesz 1.0, 1.0.0.4, spolszczenie 1.0.0.4, wersję 1.0.1.5, ale po tym robisz epic fail. Instalujesz sobie spolszczenie 1.0.0.5 a powinieneś zainstalować spolszczenie 1.0.1.5.

Gormak

Gormak

Użytkownicy
posty52
Propsy1
  • Użytkownicy
Witam
Mam problem, mianowicie gdy włączam Dark Sagę włącza mi się normalny gothic. Nie mam zainstalowanego patcha 1.0.1.5, ale z tego co słyszałem można grać bez niego.

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader

tyson90
DreamVader

Dark Saga PL
#1069 2013-04-02, 19:43(Ostatnia zmiana: 2013-04-02, 19:43)
Czy wszystko jest zainstalowane zgodnie z instrukcją?
Czy odpalasz grę z ikonki "DarkSaga"?
Czy nie masz zainstalowanych innych modyfikacji?
Czy masz nie piracką wersję "Gothic 2: Noc Kruka"?

Z tym ostatnim to żart (:

Gormak

Gormak

Użytkownicy
posty52
Propsy1
  • Użytkownicy
Grę mam oryginalną, grę odpalam skrótem Dark Saga na pulpicie, mam zainstalowany tylko g2mdk, wszystko instalowane zgodnie z instrukcją.

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy

Hagrid

Dark Saga PL
#1071 2013-04-02, 21:35(Ostatnia zmiana: 2013-04-02, 21:36)
Dzięki moim informacjom wiem, że parę osób postanowiło zrobić polski dubbing do Dark Sagi. Moim zdaniem to dobry pomysł, ale jest jedno "ale". Fajnie mieć polski dubbing nie powiem. Jednak rosyjski dubbing w tej grze ma to "coś". Jest taki jakby oryginalny. Jak dubbing w zwykłym gothicu 1,2,3 czy 4. Ale gdyby był polski dubbing, to prawdopodobnie nie miało by to tej oryginalności. Było by "słabe". W takim sensie, że porównajcie sobie prawdziwy dubbing z gothic 1 oraz dubbing z Dark sagi z nienajlepszym dubbingiem z modyfikacji Mroczne Tajemnice. Ale jestem za w tworzeniu tego dubbingu. Jednak uważam, że będzie on mniej więcej taki jak w Mrocznych Tajemnicach. To tylko moja opinia. Nie musicie się z nią zgadzać.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hagrid
Nie nie, powaliło mi się źle napisałem
Moja instalacja wygląda tak (już bez błędów):
1.Instaluje Gothica 2 + noc kruka z Cd-Action( czyli oryginalnego :)  )
2.Potem odpalam tego całego moda 1.0 (1.4gb)
3.Instaluje wersje 1.0.0.4 (Patch)
4.Instaluje spolszczenie (800mb)
I do tej chwili wszystko Oki Mam dwie ikony Dark Saga (jak najadę Dark Saga 1.0.0.0) i The Dark Saga PL (jak najadę kursorem pisze ,,Graj w TDS PL v1.0.0.4)
Ikonka The dark Saga PL pozwala mi na uruchomienie moda 1.0.0.4 w polskiej wersji, ale ta druga ikona (Dark Saga) jest po rosyjsku (nie pamiętam chyba menu polskie a w grze wszystko po rosyjsku...)

I tu zaczyna się problem :
5. Instaluje patcha 1.0.1.5 i do tego łatkę 1.0.1.5 (w kompresji pisze 1.0.1.4 ale mniejsza o to to dziwne?!).
I po tym jest już totalna lipa mam 2 ikony ruską 1.0.1.5 (która jest cała po rusku) i polską 1.0.0.4 która i tak się nie włącza(a powinna być chyba polską 1.0.1.5  DZIWNE?!)

PS: Żadnych modów, system po świerzutkim formacie. A próbowałem już chyba z 5 razy zaczynając od początku (czyli od zainstalowania gothica :\)
PSS: Raz nawet dla spróbowania zainstalowałem moda 1.0 i tylko spolszczenie do tego i działo jak 1.0.0.4 ale bez instalacji tego patcha DZIWNE?!

LET'S ROCK!

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Ja osobiście zastanawiam się nad założeniem strony odnośnie właśnie TDS II: WC, ale to nie jest pewnie.

Tylko proszę , zapytajcie thora albo innego dobrego grafika o pomoc :)

Pawciow

Pawciow

Użytkownicy
posty533
Propsy70
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Pawciow

Dark Saga PL
#1074 2013-04-03, 02:12(Ostatnia zmiana: 2013-04-03, 02:14)
Hagrid
Nie nie, powaliło mi się źle napisałem
Moja instalacja wygląda tak (już bez błędów):
1.Instaluje Gothica 2 + noc kruka z Cd-Action( czyli oryginalnego :)  )
2.Potem odpalam tego całego moda 1.0 (1.4gb)
3.Instaluje wersje 1.0.0.4 (Patch)
4.Instaluje spolszczenie (800mb)
I do tej chwili wszystko Oki Mam dwie ikony Dark Saga (jak najadę Dark Saga 1.0.0.0) i The Dark Saga PL (jak najadę kursorem pisze ,,Graj w TDS PL v1.0.0.4)
Ikonka The dark Saga PL pozwala mi na uruchomienie moda 1.0.0.4 w polskiej wersji, ale ta druga ikona (Dark Saga) jest po rosyjsku (nie pamiętam chyba menu polskie a w grze wszystko po rosyjsku...)

I tu zaczyna się problem :
5. Instaluje patcha 1.0.1.5 i do tego łatkę 1.0.1.5 (w kompresji pisze 1.0.1.4 ale mniejsza o to to dziwne?!).
I po tym jest już totalna lipa mam 2 ikony ruską 1.0.1.5 (która jest cała po rusku) i polską 1.0.0.4 która i tak się nie włącza(a powinna być chyba polską 1.0.1.5  DZIWNE?!)

PS: Żadnych modów, system po świerzutkim formacie. A próbowałem już chyba z 5 razy zaczynając od początku (czyli od zainstalowania gothica :\)
PSS: Raz nawet dla spróbowania zainstalowałem moda 1.0 i tylko spolszczenie do tego i działo jak 1.0.0.4 ale bez instalacji tego patcha DZIWNE?!
Tobie się chyba nie chce uruchamiać szarych komórek, ale do rzeczy ; po prostu fix nie tworzył właściwego skrótu na pulpicie, a wystarczyło wejść w główny folder gry i sobie odpalić albo samemu utworzyć skrót...tu jest wersja 1.0.1.5 PL, która tworzy skrót na pulpit
TDS PL 1.0.1.5

PS. ktoś znalazł w w krainie latających skał (ARcade) coś innego prócz 1H Lodowego miecza albo był na latającym statku tam? i gdzie się znajduje Jastrzębi cios? chyba najlepsza broń leworęczna do stylu walki dwoma mieczami?

Hagrid

Hagrid

Użytkownicy
posty234
Propsy40
  • Użytkownicy
Jastrzębi cios można tylko kupić. A konkretnie to u tego paladyna handlarza, który każe nam zdobyć paczki z jedzeniem i bronią.

Korek

Korek

Użytkownicy
posty549
Propsy230
  • Użytkownicy
Panowie, potrzebna mi Wasza pomoc. Podczas reinstalacji TDS utraciłem swoje save, a muszę dopasować nazwy orkowych broni do ich wyglądu. Po co mi to, dowiecie się niedługo. Poniżej podaję nazwy broni i obrazki. Jeśli ktoś jest na dalszym etapie gry to proszę o pomoc. Jest to coś w stylu dopasowywania, np. 1j, 2f, 3x

Nazwy broni:
a) Krash Agar
b) Krash Dargot
c) Gniew Orka
d) Oko Beliara
e) Magiczny pogromca
f) Śmiercionośca

Obrazki:
Spoiler
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Jeśli są jeszcze jakaś orkowa broń, którą dodaje Dark Saga, a jej tu nie wymieniłem, to proszę o kontakt.

xDominik

xDominik

Użytkownicy
posty222
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

xDominik

Dark Saga PL
#1077 2013-04-03, 21:01(Ostatnia zmiana: 2013-04-03, 23:03)
Pawciow napisał:
,,Tobie się chyba nie chce uruchamiać szarych komórek, ale do rzeczy ; po prostu fix nie tworzył właściwego skrótu na pulpicie, a wystarczyło wejść w główny folder gry i sobie odpalić albo samemu utworzyć skrót...tu jest wersja 1.0.1.5 PL, która tworzy skrót na pulpit
TDS PL 1.0.1.5"

No już prawie myślałem że mi pomogłeś rzeczywiście zrobiła się ikonka na pulpicie TDS PL 1.0.1.5 ale jak odpaliłem to wszystko po rusku :\ (kurwa już mnie szlag trafia dlaczego po rusku jak wszystko dobrze zainstalowałem według instrukcji z głownej strony Dark Sagi )  :[

Edit:
Ja pierdziele w tym patchu 1.0.1.5 wykrywało mi wirusa ale olewałem to i przed chwilą zaczęło coś mi się z kompem dziać (strasznie dziwne rzeczy) nie mogłem się połączyć z internetem choć pisało że jestem połączony (ale np google mi nie działało) a poza tym komp się zmulił jeden plik usuwałem paręnaście sekund(choć przedtem mi się to nie zdarzało)... Ja to wale czekam na patcha 1.1 i nie będę tutaj ryzykował kompa dla jakiegoś tam moda...

Ps: Od razu w tej sytuacji przypomniałem sobie tego patcha(że coś z nim było nie tak), błyskawicznie go usunąłem i wszystko wróciło do normy jak ręką odjął.

Pss: Lepiej też uważajcie na tego patcha bo nie warto dawać kompa do naprawy za parę stów dla ,,głupiej"" modyfikacji...

LET'S ROCK!

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
A tak przy okazji. Zwiedzając na ślepo świat gry, trafiłem do jakieś dziwnej jaskini, w której były gobliny i coś mnie co chwila teleportowało z miejsca na miejsce w tej jaskini. Ale darowałem to sobie. Teraz nie mogę jej znaleźć, a co gorsza, nie wiem co w niej jest. Gdyby ktoś mi powiedział gdzie ona jest oraz co w niej jest, byłbym wdzięczny.
Do tej jaskini trafisz wychodząc z obozu ferokijczyków idąc cały czas trzymaj się ściany skalnej - na pewno trafisz. Co tam jest:
Spoiler
Jakaś kamienna tabliczka - łuków lub zręczności, książka, być może jeszcze parę śmieci... Oprócz tego kraury, ogniste golemy, zębacze... To chyba tyle. A tak swoją drogą tajemnica polega na unikaniu tych latających światełek - to one Cię teleportują.

Tylko proszę , zapytajcie thora albo innego dobrego grafika o pomoc :)
Spoko, obecna strona TDS PL powstała na szybko, długo nie zastanawiałem się nad layoutem. Poza tym to była moja pierwsza strona, a przez te kilkanaście miesięcy trochę się poszkoliłem w tych sprawach. Z resztą tam grafiki to prakczynie nie ma - jedynie logo (przypominające to z menu gry Dark Saga) oraz tło elementów menu. Jeśli faktycznie podejmę się prowadzenia strony nt. TDS II: WC, to z pewnością będzie ona prezentowała wyższy poziom.

Co do kwestii dubbingu, to ja pomysł popieram (nie jestem ani inicjatorem ani wykonawcą owego). Oczywiście trudno jest się spodziewać dubbingu na poziomie profesjonalnego, jak np. w G1-G3.
No i tutaj też poprę jednego z przedmówców - Rosjanie w modyfikacjach robią dobry dubbing. Wg mnie w TDS RU akurat jest nawet lepszy niż w Risen 2: Mroczne Wody.
Ale liczę, że chłopaki, którzy podjęli się polskiego dubbingu dadzą z siebie wszystko, aby ich dzieło było na równym poziomie.

Odnośnie patcha 1.0.1.5 i problemów z jego instalacją, to niestety się nie wypowiem. Wszystkie pytania na jego temat nalezy kierować do Pawciowa.

Ashido

Ashido

Użytkownicy
posty20
Propsy7
  • Użytkownicy
Nie można dostać linka do moda na darmowym serwerze? Tutaj leci 50kb/s :/

0 użytkowników
Do góry