A co chcesz gówno burze to proszę bardzo
Z definicji optymalizacja oznacza znalezienie złota środka miedzy wydajnością a sprzętem a dokładniej to uzyskanie jak najlepszych wyników kosztem jak najmniejszego zużycia sprzętu.
Definicja Nas Graczy my uważamy ze gra jest zoptymalizowana bardzo dobrze jeśli gra uzyskuje efekt podany przez developera na podanej przez niego konfiguracja dla przykładu GTA V
Według R* GTA V w rozdzielczości 1280x720 na ustawieniach najniższych możliwych uzyska stałe 30 fps bez dropów na takowym sprzęcie:
- SYSTEM OPERACYJNY: Windows 8.1/8/7 SP1, Vista SP2* (obsługiwane tylko 64bitowe wersje systemów) *zalecana karta NVIDII
- PROCESOR: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core (4 CPUs) @ 2.5GHz
- PAMIĘĆ RAM: 4GB
- KARTA GRAFICZNA: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB
Zas w rozdzielczości 1920x1980 na ustawieniach wysokich ( nie chodzi o ultra ) uzyska 60 fps bez dropów na sprzęcie :
- SYSTEM OPERACYJNY: Windows 8.1/8/7 SP1 (obsługiwane tylko 64bitowe wersje systemów)
- PROCESOR: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
- PAMIĘĆ RAM: 8GB
- KARTA GRAFICZNA:: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Wniosek jest taki ze zostało to sprawdzane nie raz i owszem uzyskujemy taki wynik nawet lepszy Co dla nas graczy wystarczy aby powiedzieć ze optymalizacja jest dobra a nawet bardzo dobra, nie da się ukryć ze podane wymagania zostały zawyżone ale to nikogo nie dziwi i jest to norma. I tak postrzeganie graczy nie jest w 100% zgodne z definicja optymalizacji no ale się przyjęło.
Sawik, chuja mnie wali czy masz racje czy nie, prowadzisz durna kłótnie z Werewolfem, gdybyś był na tyle inteligenty na ile próbujesz być to podał byś mu definicji optymalizacji tak jak ja to zrobiłem teraz i zakończył temat, definicja to definicja i z tym niema się co kłócić