Prośba o małego moda do Gothic 2 Noc Kruka 2939 10

O temacie

Autor ShedEnd

Zaczęty 12.11.2012 roku

Wyświetleń 2939

Odpowiedzi 10

ShedEnd

ShedEnd

Użytkownicy
posty4
Propsy4
  • Użytkownicy
Witam. Przepraszam, jeśli temat w złym miejscu.

Chciałbym aby ktoś stworzył dla mnie mały mod do G2 NK. Chodzi mi o to, żeby koszty punktów nauki za umiejętności były inne.

Żeby wyglądało to tak.

10-60: 5pn, 60-120: 10pn, 120-180: 20pn, 180-240: 4pn itd.

Przeszedłem Wszsytkie gothicy po kilka razy i teraz wprowadzanie małych zmian raczej nie zaszkodz.

Jeśli by się znalazła osoba, która potrafi coś takiego zrobić, byłbym wdzięczny gdyby udzieliła mi pomocy:p

ShedEnd

ShedEnd

Użytkownicy
posty4
Propsy4
  • Użytkownicy
Rozumiem, czy mogę liczyć, że w ciągu 1-2 dni ktoś zrobi tego moda? Albo może gdyby ktoś mi wytłumaczył jak samemu zrobić takowego moda. Za pomocą jakiego programu. Byłoby to bardzo pomocne.

Spotkałem się z czymś takim w IronKeep Studio Patch jednak nie interesuje mnie cały patch a tylko ten jeden element.

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
To może powiem łopatologicznie: nie nikt kurwa nie będzie robił Ci moda do goticzka lepiej sam go zrób, albo lepiej nie tykaj tego gówna i idź na dwór :ok:

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
nie nikt kurwa nie będzie robił Ci moda do goticzka
STÓJ !!! zadaj najpierw pytanie ile da za zrobienie moda ^^

ShedEnd

ShedEnd

Użytkownicy
posty4
Propsy4
  • Użytkownicy
Dobra inteligenci to jeszcze powiedzcie jak zrobić tego moda. Jakim programem, wszysciutko co i jak, jazda. I to lepiej tak żebym był usatysfakcjonowany.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Bo co ?  :confused:

dezerter

dezerter

Użytkownicy
posty147
Propsy39
  • Użytkownicy
Poradników masz tu od ciula tylko cza chceć, poczytaj poprzeglądaj zacznij coś robić, a jak będziesz miał z czymś problem to pomożemy.

Żeby nie było to ja Lynx z GMP

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Zacząłem pisać odpowiedź tłumaczącą jak to zrobić, ale potem przeczytałem to:
Dobra inteligenci to jeszcze powiedzcie jak zrobić tego moda. Jakim programem, wszysciutko co i jak, jazda. I to lepiej tak żebym był usatysfakcjonowany.
i stwierdziłem że huj ci w dupę.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

ShedEnd

ShedEnd

Użytkownicy
posty4
Propsy4
  • Użytkownicy
Ok, skoro stworzenie prostego moda to dla was problem znajdę kogoś innego kto go dla Mnie zrobi.

Jacy ludzie taka strona i mody na niej. W tym wypadku skutecznie zaniżacie poziom.

PS.

@sawik. "Chuj" pisze się przez CH. Z ortografią u ciebie jak z wychowaniem widzę. Ale nie martw się, nie oczekuję od ciebie zbyt wiele.

Żegnam.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ok, skoro stworzenie prostego moda to dla was problem znajdę kogoś innego kto go dla Mnie zrobi.

mam się paprać z godzinę (szukanie czystego GMDK, skryptów PL itp) i dostane za do nic ? Sorry ale to się nie opłaca a po twoim zachowaniu wnioskuje ze nawet byś nie podziękował :/. Ale spróbujmy Musisz pobrać G2MDK zainstalować w folderze z grą w folderze _work znaleźć pliki .d i edytować je notatnikiem.

@sawik. "Chuj" pisze się przez CH. Z ortografią u ciebie jak z wychowaniem widzę. Ale nie martw się, nie oczekuję od ciebie zbyt wiele.
Z tego co wiem ch jest umowne i HÓI

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis
Temat zamykam poszukaj na forum jest wszystko opisane jak krowie na rowie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry