Gothic 2 Returning+Rebalance [BETA - na Dzień Niepodległości] 240737 389

O temacie

Autor majaczek

Zaczęty 10.11.2012 roku

Wyświetleń 240737

Odpowiedzi 389

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
1 rozdział i mam przegrane niemal 23 godziny.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czyli te 200h to nie taka wielka przesada jednak-dobra mistrz gothica przejdzie ją w 110h-realne?

HellVard

HellVard

Użytkownicy
posty520
Propsy91
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak postępy nad ostateczną wersją spolszczenia?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Dobra w skrócie:
Player Kit: Potrzebny
G2MDK: Nie wiem, ale chyba "Het", że tak powiem w języku autorów moda
Data wydania: Kiedy będą Szwedy( a tak na serio to praca idzie dobrze)
Czas: Nawet jak jesteś "mistrzem Gothica"(więcej pokory proszę), to powiedzmy, że łatwy w Returnie stoi na poziomie Trudnego/Średniego w MT. Czas ja obstawiam dla ciebie z 100h ok. Questów masz w cholerę + Zanim znajdziesz jakieś przedmioty które są poukrywane. Dużo od Opiekunów będzie zabawy. Będziesz musiał się poprzedzierać przez kopalnie w GD obóz bractwa, dużo przeciwników masz, jak i parę wątków masz za palisadą.(nie pytaj ile orków jest tam na brzegu przy wieży mgieł xD)+ Dolicz VII rozdział + Zabawa w dolinie cienii. Jak Ward kręcił let'sa i to na kodach czasem(czasami tylko), to zajęło mu hmm... 77 odc. po około 0.5 h.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
On nagrywał te odcinki po około 1h xd Nie trzeba G2MDK to dobrze :)  chyba najpierw przejdę zwykle NK żeby zobaczyć te wszystkie różnice ,a tak na serio to odpycha mnie ta stamina i miernik expa. I te nazwy Saturasa i Gorna są dziwne xd (Z wyrazami szacunku i Róg) Ostatnie pytanie:czy w finalnej wersji spolszczenia będzie serafis czy niebieski bez?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
On nagrywał te odcinki po około 1h xd Nie trzeba G2MDK to dobrze :)  chyba najpierw przejdę zwykle NK żeby zobaczyć te wszystkie różnice ,a tak na serio to odpycha mnie ta stamina i miernik expa. I te nazwy Saturasa i Gorna są dziwne xd (Z wyrazami szacunku i Róg) Ostatnie pytanie:czy w finalnej wersji spolszczenia będzie serafis czy niebieski bez?
Serafis.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Największy plus tego moda to rozbudowana Górnicza dolina której brakowało z w zwykłym gothicu 2, Luk obejrzyj sobie lets play mrocznych tajemnic użytkownika silverekpolska jeśli uważasz że poziom trudny w MT jest łatwy.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Dobra w skrócie:
Player Kit: Potrzebny
G2MDK: Nie wiem, ale chyba "Het", że tak powiem w języku autorów moda
Data wydania: Kiedy będą Szwedy( a tak na serio to praca idzie dobrze)
Czas: Nawet jak jesteś "mistrzem Gothica"(więcej pokory proszę), to powiedzmy, że łatwy w Returnie stoi na poziomie Trudnego/Średniego w MT. Czas ja obstawiam dla ciebie z 100h ok. Questów masz w cholerę + Zanim znajdziesz jakieś przedmioty które są poukrywane. Dużo od Opiekunów będzie zabawy. Będziesz musiał się poprzedzierać przez kopalnie w GD obóz bractwa, dużo przeciwników masz, jak i parę wątków masz za palisadą.(nie pytaj ile orków jest tam na brzegu przy wieży mgieł xD)+ Dolicz VII rozdział + Zabawa w dolinie cienii. Jak Ward kręcił let#msg1086741sa i to na kodach czasem(czasami tylko), to zajęło mu hmm... 77 odc. po około 0.5 h.
Nie grałem na rzeźniku w Returninga ale jeden gość tu pisał, że potwory są o około 1/5 hp bardziej wytrzymalsze niż na poziomie łatwym - więc różnica jest minimalna. W Mrocznych tajemnicach natomiast jest tak, że potwory na poziomie trudnym mają około 2 - 3 razy większy pancerz niż na poziomie łatwym. W Gothicu 1 dochodzi jeszcze źle zrobiony system walki z niektórymi potworami kiedy to podczas normalnego ataku " od przodu " taki jaszczur / topielec / cieniostwór w dziwny sposób się "broni" i nie otrzymuje żadnych obrażeń. Jest również sprawa z broniami dystansowymi do których to nie jest doliczany bonus ze statystyk bohatera do obrażeń zadawanych przez tą broń. Nie ma więc możliwości aby  Returning był trudniejszy niż MT.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Jaka jest szansa na to, że spolszczenie ukaże się w lipcu lub sierpniu?

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Według mnie duża bo podobno już kończą xd

Luk

Luk

Moderator działu
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Największy plus tego moda to rozbudowana Górnicza dolina której brakowało z w zwykłym gothicu 2, Luk obejrzyj sobie lets play mrocznych tajemnic użytkownika silverekpolska jeśli uważasz że poziom trudny w MT jest łatwy.
Grałem w oba mody i wiem co mówię. W Returnie tak cholernie podnieśli statystyki potworom(co poziom hardu, to mocniejsze) + dodaj przewraźliwionych NPC(tutaj nie możesz nawet na fotelu siąść czy książke na regale przeczytać bo się rzucą)(widzą nie raz przez ściany) + płacenie za naukę na kazdym poziomie trudności. Coś jeszcze, aby ci uświadomić, że poziom Hard z MT jest na poziomie Easy w Returnie? A z resztą sam się przekonasz

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Podobno, to też kolejny half life się robi. Chcemy konkretów. Nie lubię jak ktoś mi wciska, że ''idzie nam dobrze / jesteśmy w trakcie prac końcowych / szybko idzie. I tak wystarczająco w świecie gier twórcy mówią nam wiele, za mało robią lub pokazują ew. kłamią. Nie próbuję tu na twórców jechać. Wykonują dobrą robotę, ale chcemy konkretów.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ciekawe co by było jakby spolszczenia nie było w ogóle,po IP znaleźlibyście winowajców? spokojnie,wytrwale czekamy

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Co by było? Nie gralibyśmy w moda. Ja tam czekam cierpliwie, tak tylko sugeruję więcej informacji.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Co by było? Nie gralibyśmy w moda. Ja tam czekam cierpliwie, tak tylko sugeruję więcej informacji.
Dobra, jak chcesz. Aktualnie niwelowane są pozostałości ruskich krzaczorów ręczną robotą wykonywaną przeze mnie (oczywiście bez chwalenia się). Ile tego tam jeszcze zostało pewnie się zapytasz. Otóż nie wiem, nie chce mi się liczyć. Potem poprawię te błędy typu Gorn - Róg | Saturas - Z wyrazami szacunku, później poprawa grafik. No a potem to się jeszcze zobaczy. Tak czy siak dużo nie zostało.

Obserwator

Obserwator

Użytkownicy
posty8
  • Użytkownicy
Wy powinniście żądać przynajmniej 5 zł za ściągnięcie, tyle czasu roboty, a każdy kto chce pograć na pewno by zapłacił, chyba że twórcy oryginału nie zezwolili na takie pomysły.

EdwardCrab61

EdwardCrab61

Użytkownicy
posty77
Propsy8
  • Użytkownicy
Dobra, jak chcesz. Aktualnie niwelowane są pozostałości ruskich krzaczorów ręczną robotą wykonywaną przeze mnie (oczywiście bez chwalenia się). Ile tego tam jeszcze zostało pewnie się zapytasz. Otóż nie wiem, nie chce mi się liczyć. Potem poprawię te błędy typu Gorn - Róg | Saturas - Z wyrazami szacunku, później poprawa grafik. No a potem to się jeszcze zobaczy. Tak czy siak dużo nie zostało.

Bardzo dziękuję za odpowiedź
Czyli ogólnie wynika z tego, że w wakacje na 90% sobie pogramy

0 użytkowników
Do góry