Tabaka 11760 21

O temacie

Autor Dreamerion

Zaczęty 13.10.2012 roku

Wyświetleń 11760

Odpowiedzi 21

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Od paru miesięcy dostałem zajawkę na zażywanie tabaki. Zaczęło się od standardowego Red Bulla. Na początku zażywałem, bo czuło się fajny luzik, gdy wzięło się za dużo. Ten etap już minął i biorę mniejsze, normalne ilości, bo zacząłem doceniać specyficzny zapach, posmak tabaki i właściwości. Staram się nabywać nowe tabaki jeśli tylko mam okazję.

Na razie jestem na początku poznawania tabak, ale najbardziej jak na razie spodobała mi się Ozona President i Grawith Apricot oraz Ozona Raspberry. W porównaniu z nimi Red Bull wymięka pod względem "smaku", choć kopa ma większego, ale nieprzyjemnie spływa za to po gardle.

A jak jest z wami? Zażywacie? Macie jakąś ulubioną tabakę? Jakieś ciekawe hiostorie związane z zażyciem dużej ilości? Są tu jacyś doświadczeni tabaczarze?

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
W huj popularna w pierwszej gimnazjum, wszyscy całe kieszonkowe na to wydawali, chociaż ja miałem sprowadzoną z Hiszpanii, niestety nie pamiętam nazwy, jednak miała dobry "smak" że tak to ujmę i kop był porównywalny z Red Bullem.
Próbowałem wielu tabak, jednak gdy gość z mojego roku się uzależnił (o dziwo można się uzależnić, chociaż nie jestem pewien czy to nie była kwestia przyzwyczajenia do regularnego brania, po prostu o danej godzinie odruchowo "niuchał" i nie mógł nic na to poradzić) przestałem, bo postanowiłem że w życiu od niczego się nie uzależnię.

Jak niedoświadczony weźmie za dużo to może polecieć jucha z nosa, więc amatorom radzę zachować rozsądek :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
W huj popularna w pierwszej gimnazjum, wszyscy całe kieszonkowe na to wydawali, chociaż ja miałem sprowadzoną z Hiszpanii, niestety nie pamiętam nazwy, jednak miała dobry "smak" że tak to ujmę i kop był porównywalny z Red Bullem. Próbowałem wielu tabak, jednak gdy gość z mojego roku się uzależnił (o dziwo można się uzależnić, chociaż nie jestem pewien czy to nie była kwestia przyzwyczajenia do regularnego brania, po prostu o danej godzinie odruchowo "niuchał" i nie mógł nic na to poradzić) przestałem, bo postanowiłem że w życiu od niczego się nie uzależnię. Jak niedoświadczony weźmie za dużo to może polecieć jucha z nosa, więc amatorom radzę zachować rozsądek :ok:

Tabaka jest uzależniająca i wolę ją od papierosów (których nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru). To taki codzienny odświeżający rytuał ;)

Tak, w gimnazjach to to jest popularne, z naciskiem na "kto wciągnie więcej". No cóż, też miałem taki etap. Z ilością leppiej nie przesadzać.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny
Luzik? To tylko tytoń, wiec nie wiem co Cie w takim sposobie zażywania uspokaja :D  
Okazyjnie biorę, bo nieźle przeczyszcza nos no i czuć zapach tabaki przez dłuższy czas, który jest różny, zależnie od smaku i w sumie przyjemny. Dużą popularność miało to za czasów gimnazjum, ale jestem opóźniony i pierwszy raz jakoś rok temu spróbowałem.

Próbowałem:

[list=1]Ogółem dużo tego nie ma.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
W technikum na lekcjach robiliśmy ze scierzek tabaki całe litery i wciagaliśmy po kolei tworząc napisy, fajna zabawa. W życiu kupiłem tabakę chyba dwa razy, jest bardzo fajna ale zazwyczaj całkowicie zapominam że ją posiadam. Actualnie urzywam tej:
http://www.walpertobacco.com/images/snuff.JPG - bardzo, bardzo mocna ale generalnie dobra

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie boicie sie rozmawiac o takich rzeczach w JAWNYM dziale? :lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Tabaka
#6 2012-10-14, 02:26(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 02:27)

szybko, przenieście temat

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie boicie sie rozmawiac o takich rzeczach w JAWNYM dziale? :lol2:
Są jakieś przeciwwskazania? Nie no, skoro na legalu sprzedają to dla pierwszoroczniaków z gimbazy, to chyba nie jest to tak strasznie regulowane, w szkole też parę razy chłopaków nakryli i nic nie było.

Chociaż też się zastanawiałem czy Avallach nie miał racji by zrobić by pewne podfora były widoczne po jakieś tam ilości postów, po prostu tematyka zaczyna się powoli robić... ciekawa.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A jak jest z wami? Zażywacie? Macie jakąś ulubioną tabakę? Jakieś ciekawe hiostorie związane z zażyciem dużej ilości? Są tu jacyś doświadczeni tabaczarze?
Ja zacząłem gdzieś tak 5-6 podstawówka, a skończyłem w 2 liceum. Zacząłem pewnie jak większość od redbullika ;p  Przetestowałem różne tabaki, pamiętam, że taka niebieska była nawet dobra(nie pamiętam nazwy), ale po czasie wybrałem swoją ulubioną - czarna(GAWITH Apricot), nazwe pamiętam, bo mam jeszcze pudełko na pamiątke :) . Za małolata wiadomo były konkurencje kto więcej wciągnie, itd. Pamiętam, że szły ściechy ponad pół metra :)  Ale z czasem już tylko normalne ilości...

A teraz dlaczego przestałem:
po około 6 latach wciągania wystąpiły u mnie symptomy alergiczne :( . Wystarczyło, że nawet małą "grudeczkę" wciągnąłem na dłoni i miałem zapchany nos przez kilka godzin. Także nie polecam się nikomu "bawić" tym dłużej niż kilka lat. Co nie znaczy, że u wszystkich mogą wystąpić takie same objawy, ale jednak śluzówka nosa dostaje "po dupie".

Elo

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
To Tabaka jeszcze coś w sobie ma prócz zatykania nosa? Czasami to wciągałem jak byłem chory, ale przeważnie nos jeszcze bardziej mi się zatykał. Szczerze? Ja nie widzę nic w tym fajnego, to jakby wciągać piasek.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Tabaka
#10 2012-10-14, 11:58(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 21:50)
Nie boicie sie rozmawiac o takich rzeczach w JAWNYM dziale?  :lol2:  

Haha, tak naprawdę tabaka, chociaż może powodować uzależnienie, to nie jest szkodliwa. Zazwyczaj organizm sam mówi dość, jak wciąga się dużo i długo. Tym się nie zaćpasz. ;p  Prodkut jest sprzedawany od 18 lat (według prawa, wiadomo jakie są realia). Zresztą tabaka ma swoje poparcie w kulturze i tradycji, a nadmierne ilości Acodinu nie ;p

Luzik? To tylko tytoń, wiec nie wiem co Cie w takim sposobie zażywania uspokaja  :D  

U każdego jest inaczej. U mnie po zażyciu dużej ilości czuję zauważalny przypływ uczucia zadowolenia. Na początku czuło się też duże rozluźnienie w mięśniach, ale z czasem organizm już się przyzwyczaił. Czasami też chce się rzygać i tabaka drapie w gardle. Różnie to bywa.

To Tabaka jeszcze coś w sobie ma prócz zatykania nosa?

Inaczej nie byłaby tak popularna i nie urządzano różnorakich świąt tabaki, tabacznika, festynów itd. ;)
Prawidłowe zażywanie tabaki to delektowanie się jej walorami. Najpierw wąchanie aromatu kiedy ma się ją na dłoni, albo z otwartego pudełeczka, potem wciąganie (nie półmetrowych kresek tylko szczypty, bo tylko wtedy czuć co ma tabaka do zaoferowania), pierwsze wrażenie, a potem posmak. Oczywiście bez zbyt przesadnej celebracji ;p

Gandalf

Gandalf

Użytkownicy
posty7
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Swego czasu byłem entuzjastą, ale musiałem przerwać, bo dopadło mnie to samo, co Smoliego. Nie zażywałem jej jednak wcale dużo ani specjalnie często - lubiłem jak przeczyszczała mi nos, bo ciągle mam katar. Niestety czasem efekt był odwrotny i nie mam najmniejszego pojęcia, czym to mogło być spowodowane. Gawith Apricot jest często wymieniany jako najlepszy z ogólnodostępnych, no ale trzeba lubić smak moreli... ja nie przepadam, dlatego wolę Red Bulla. Słyszałem, że można je połączyć, otrzymując tzw. Czarny Młot... Nawet spróbowałem, o ile pamiętam było całkiem niezłe :D

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na początku czuło się też duże rozluźnienie w mięśniach, ale z czasem organizm już się przyzwyczaił. Czasami też chce się rzygać i tabaka drapie w gardle. Różnie to bywa.
Miałem dokładnie to samo, ale potem zacząłem palić i organizm przyzwyczaił się do nikotyny (niestety).
Ogólnie tabaka jest spoko, czasem używam, gdy mam katar. ;)

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
gdy mam katar. ;)
Jak to napisałeś przypomniało mi się moje pierwsze spotkanie z tabaką, poczęstował mnie... ojciec gdy miałem katar w piątej (?) podstawówki, właśnie z powodu uciążliwego kataru.

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Rodzina ćpunów

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Rodzina ćpunów
Teoretycznie aplikuje się to do każdej rodziny biorącej jakiekolwiek leki, zgodnie z Twoją logiką, więc wybacz, ale się nie zdenerwuje. :)

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
No nie denerwuj się sawik

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Tabaka
#17 2012-10-14, 21:51(Ostatnia zmiana: 2012-10-14, 21:52)
patologia

masz szczęście że nie jestem konfiturą bo bym cię zaraportował opiece społecznej

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Fajni jesteście. Ja wciągałem tylko oranżadkę w proszku w gimbazie i te musujące gówno z zozoli w podstawówce.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold
Te oranżadki były bądź co bądź zajebiste.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry