Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3061210 7439

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3061210

Odpowiedzi 7439

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Chyba bug, możliwe, że przez nieaktualną wersję (najnowsza jest na moddb i rozpoznasz ją po nowej nazwie - Banda Quentina).
2. W ER nigdy nie można było zostać Magnatem. Guru na pewno można w nowej wersji, chyba w 1.4.51 już też.
3. To oznaka, że skrzynia jest na klucz.
4. Jest próba zbalansowania broni i na pewno nie jest tak, jak w oryginale, że najpierw grasz 1h, a potem 2h. Ostatecznie skończyło się na tym, że 1h są lepsze, głównie ze względu na niedostatek dobrych dwurąk w początkowej fazie gry.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Chyba bug, możliwe, że przez nieaktualną wersję (najnowsza jest na moddb i rozpoznasz ją po nowej nazwie - Banda Quentina).
2. W ER nigdy nie można było zostać Magnatem. Guru na pewno można w nowej wersji, chyba w 1.4.51 już też.
3. To oznaka, że skrzynia jest na klucz.
4. Jest próba zbalansowania broni i na pewno nie jest tak, jak w oryginale, że najpierw grasz 1h, a potem 2h. Ostatecznie skończyło się na tym, że 1h są lepsze, głównie ze względu na niedostatek dobrych dwurąk w początkowej fazie gry.

dzieki. Hmm to lipa chyba w takim razie po prostu pobiore najnowsza wersje. Skoro nie da sie zostac magnatem to pewnie w 3 rozdziale stary oboz sie zamyka jak w normalnym g1, ta?

Andores

Andores

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do wątku awatarów.
Bezimienny poprzez wygnanie Śniącego w pierwszej części pomaga Innosowi. Warto jednak pamiętać, że czyn ten niszczy magiczną barierę pozwalając orkom na wydostanie się z Górniczej Doliny i zaatakowanie Khorinis. Tym samym Bezimienny pomaga Beliarowi. Wszystko to prowadzi do równowagi. Innymi słowy, Bezimienny działa tak jak Adanos, przywracając równowagę w świecie. To by potwierdzało, że jest avatarem (uosobieniem/wcieleniem) Adanosa. Polecam obejrzeć film "Bezimienny avatarem Adanosa" na kanale "Muski". Tam jest podanych wiecej przykładów jak Bezimienny służył każdemu z bogów w każdej z części sagi.
Natomiast nie za bardzo rozumiem jak Sniacy miałby być avatarem Beliara?

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
3 szybkie pytanka

1- jak wyglada sciezka rozwoju straznika w SO? Chodzi mi juz po zostaniu straznikiem jestesmy nim juz do konca czy jak?

2-Sciezka maga ognia jest rozwinieta jakos czy i tak przechodzi sie na maga wody pozniej?

3-co sie dzieje w 3 rozdziale ze starym obozem, zamkniety? Czy jak jestesmy jego czlonkami (straznik/mag) to dalej mozemy sie po nim poruszac i jest tam cos nowego?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Co do wszystkich trzech pytań odpowiedź brzmi tak samo: wszystko wygląda tak, jak w podstawce - wyjątkiem jest, że w 3 rozdziale Gomez zleca nową misję, po której można kupić ciężką zbroję strażnika. Gwoli sprostowania: obóz jest zamknięty dopiero od 4 rozdziału.

You didn't grow.
You didn't improve.

p1nky

p1nky

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem "Poszukiwania Kaloma". Nie mam pojęcia do kogo muszę się udać po przyjęciu zadania :(
POMOCY

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w najnowszej wersji w r2 mozna awansowac ze szkodnika na maga wody odrazu?

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Błąd z zCParser::DoStack() może świadczyć o jakimś problemie w skryptach moda.

Tez crashe są 90% spowodowane Ikarusem i LeGo. ER używa starze wersje tych pakietów, które mieli w sobie sporo błędów.

slodziaczeQ

slodziaczeQ

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam serdecznie.

Mam problem z pewną misją... otóż chodzi o ,,Sentymentalny Miecz'' dla Jim'a. Widziałem na stronie 132 bodajże odpowiedź od kogoś że znajduje się ta broń na ścieżce od placu wymian do Starego Obozu ale przeszedłem całą ścieżkę i okolice i nie napotkałem żadnej broni.

Druga misja (ona jest w zakładce Dodatkowe informacje chyba)
Znalazłem księgę niedaleko kowala Stone'a i po jej przeczytaniu właśnie taka misja mi się pojawiła.

Misja to ,,Ciężka Zbroja - treść'' i opis co pisze w niej:

Kowal potrzebuje skór, które musza być przerobione na skórzane paski. Te służą do wykonywania wiązań i uprzęży. Obróbka żelaza i stali jest mało skomplikowana, co czyni je dość łatwymi do przetworzenia. Potrzeba jedynie je rozgrzać i uformować kształt kolejnymi uderzeniami kowalskiego młota. Temperatura kuźni nie odgrywa większej roli. Unikaj odpiłowywania metalu, gdyż nie warto marnować dobrego materiału. Staraj się oszczędzać materiał i forum go aż do uzyskania satysfakcjonującego kształu.

---
Przed zabraniem się za wykuwanie ciężkiej zbroi, powinieneś zgromadzić dużą ilość żelaza, gdyż wykucie kompletnego pancerza pochłonie spory dział owego kruszcu. Stalowa zbroja wymaga analogicznej ilości stali, lecz i tak będzie potrzebne również żelazo.
---
Hildur z Ardei.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Najpewniej znalazłeś na początku gry, a potem komuś sprzedałeś. To stary miecz, występujący już w podstawowym Gothicu.
2. To nie misja, tylko treść księgi. Twórcy rozwiązali problem wielostronicowych ksiąg, umieszczając ich treść w dzienniku.

You didn't grow.
You didn't improve.

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanko. Chciałem zdobyć liste ze starej kopalni (misja test zaufania) i dac ja laresowi ale z tego co widze bez przepustki sie tam nie dostane a przy wykonywania misji u lorenzo jak juz zebralem 3 kopaczy to po rozmowie z nim przypisuje mi gildie kopacz wiec chyba juz szkodnikiem nie zostane. Jak to rozwiazac?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z kopacza możesz ciągle stać się szkodnikiem, właśnie dając Laresowi listę. Analogicznie jak jesteś kretem, to oprócz głównej drogi (która pozwoli ci zostać szkodnikiem) pojawi się opcja zdradzenia Nowego Obozu i zostania cieniem.

You didn't grow.
You didn't improve.

slodziaczeQ

slodziaczeQ

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao dzięki wielkie to wystarczy że odkupie u jakiegokolwiek handlarza,,Stary Miecz" i mogę iść mu oddać miecz?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie u jakiegokolwiek, a konkretnego, bo w grze jest tylko jedna sztuka (ER usuwa drugą, która była w podstawce nieopodal Cavalorna).

You didn't grow.
You didn't improve.

slodziaczeQ

slodziaczeQ

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O kurcze to muszę poszukać teraz ten miecz

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z kopacza możesz ciągle stać się szkodnikiem, właśnie dając Laresowi listę. Analogicznie jak jesteś kretem, to oprócz głównej drogi (która pozwoli ci zostać szkodnikiem) pojawi się opcja zdradzenia Nowego Obozu i zostania cieniem.

Zrobilem tak jak mowiles. Zostalem kopaczem poszedlem do kopalni wzialem liste oddalem laresowi. Teraz moge dolaczyc do nowego obozu lub do starego z tym, ze... Mimo, ze wykonalem wszystkie misje na bagnie to nie mam opcji dialogowej z cor-kalomem. Jak teraz dolaczyc do obozu na bagnie?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Z kopacza/kreta możesz dołączyć już tylko do Starego lub Nowego Obozu.

You didn't grow.
You didn't improve.

huczu

huczu

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem zostałem kretem i robię misje z odprowadzeniem Flinta. Dochodzę z nim do starego obozu i co dalej? Nie mam z nim żadnego dialogu a z Thorusem mam tylko o wejściu do zamku. Próbowałem już 3 razy z nim iść i ciągle to samo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jeśli w rozmowie z najemnikiem po drodze wybrałeś właściwą opcję dialogową (tę, za którą dostajesz expa), to Flint zagada cię jeszcze przed bramą do obozu. Potem dopiero rozmawiasz z Thorusem.

You didn't grow.
You didn't improve.

huczu

huczu

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuje. Pobiegałem z nim troche pod bramą i zadziałało.

0 użytkowników
Do góry