Gothic: Banda Quentina - dyskusja ogólna 3445330 7447

O temacie

Autor

Zaczęty 16.09.2012 roku

Wyświetleń 3445330

Odpowiedzi 7447

Sadixx

Sadixx

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Do momentu Jarvisa robiłem tak jak piszesz. Zrobiłem questa z buntem i Jarvis już nie stoi przy bramie a przy domku ryżowego księcia. Może to jest przyczyna? Nic poszukam później wcześniejszego sava.

A co do wersji to GothicStarter pokazuje mi wersje 1.4.9. Dzięki za pomoc :)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Ale w wersji 1.4.9 nie mógłbyś zrobić questa z buntem w 1 rozdziale...

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Sadixx

Sadixx

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jao dzieki to mnie naprowadziło na mój błąd, wgrałem wszystkie pliki 1.4.9 do folderu system a powinienem część do modvdf. Wiec pewnie to wszystko popsuło. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

gothic123

gothic123

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
chciałem się grzecznie spytać na kiedy jest przewidywana data ostatniej wersji naprawdę nie wiem czy już grac i kiedy grać     
pograł bym w końcu w ostateczną wersje tego genialnego moda

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podbijam pytanie. Również czekam na finalna wersję ;)

twix20

twix20

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć! Ogrywam właśnie tego moda i jestem pod wrażeniem! Świetnie dopełnia fabułę i nadaje charakter postaciom w spójny sposób, wykorzystując fakty z G2 :) Zauważyłem jednak coś, co być może nie jest trudne w implementacji, a nie pozwoliłoby wybić gracza z immersji.

Spoiler
Spotkałem w lesie ducha królewskiego strażnika. Pogadaliśmy, a w międzyczasie przyszły do nas wilki i dziki. Duch opowiada, jak to nie zejdzie z tego świata, dopóki <warunek_questa>, Kończymy rozmowę, zaś zwierzęta rzucają się na ducha i go zabijają. No niefajnie, że duch nie jest nieśmiertelny, chociaż do czasu, gdy <warunek_questa>.
Chyba, że to wcale nie jest duch, tylko ktoś chory psychicznie, rozbity po utracie wszystkich towarzyszy broni ;)

To tyle, dzięki za wszystko!

Eyil

Eyil

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Można zakończyć edycję rozszerzoną po stronie Starego Obozu? Mam na myśli czy po wydarzeniach związanych z jego rozbiciem jest możliwość kontynuowania gry jako Magnata przykładowo? Wiem,że Magnatą można zostać w trzecim rozdziale, ale czy później trzeba zmieniać przynależność, czy można pozostać wiernym Gomezowi?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Nie można zostać ani magnatem, ani grać po stronie Starego Obozu.

Eyil

Eyil

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak? W opisie modyfikacji jest 'możliwość zostania magnatem' , a do tego widziałem screeny o tym świadczące. + Można grać po stronie starego obozu, pytanie brzmi czy można grę zakończyć po stronie starego obozu :P

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Tak? W opisie modyfikacji jest 'możliwość zostania magnatem' , a do tego widziałem screeny o tym świadczące. + Można grać po stronie starego obozu, pytanie brzmi czy można grę zakończyć po stronie starego obozu :P

Pomyliłeś mody. Nie ma tego i nie będzie. Można dostać chyba ciężką zbroje strażnika i tyle i koniec. Zostajesz tak czy siak wywalony z obozu.

Gdzie ty masz w opisie możliwość zostania magnatem? Pokaż dowód w postaci screena czy coś.

Eyil

Eyil

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
http://forum.gothic.phx.pl/showthread.php?t=38456

7 post.

Post połączony: 2017-07-17, 12:46
Ale rozumiem, że to jakiś fejk albo coś... i że Ty masz rację. Dzięki za odpowiedź, widocznie pomyliło mi się z Mrocznymi Tajemnicami, tam CHYBA jest możliwość zostania magnatem, ale nadal nie ma możliwości zakończenia gry po stronie starego obozu, bo i tak nas wywalają, tak?

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Ale rozumiem, że to jakiś fejk albo coś... i że Ty masz rację. Dzięki za odpowiedź, widocznie pomyliło mi się z Mrocznymi Tajemnicami, tam CHYBA jest możliwość zostania magnatem, ale nadal nie ma możliwości zakończenia gry po stronie starego obozu, bo i tak nas wywalają, tak?

Dokładnie. Nie wiem co to jest. Jakieś wcześniejsze prace czy coś, na pewno nie jest to dzisiejsza wersja, a nawet wątpię aby była to bardzo stara wersja to miały.

Wiem, że stare wersje miały nowicjuszy i tyle, a magnatem chyba nawet w 1 wersji nie mogłeś zostać.

gothic1210
  • Gość
Cześć! Ogrywam właśnie tego moda i jestem pod wrażeniem! Świetnie dopełnia fabułę i nadaje charakter postaciom w spójny sposób, wykorzystując fakty z G2 :) Zauważyłem jednak coś, co być może nie jest trudne w implementacji, a nie pozwoliłoby wybić gracza z immersji.

Spoiler
Spotkałem w lesie ducha królewskiego strażnika. Pogadaliśmy, a w międzyczasie przyszły do nas wilki i dziki. Duch opowiada, jak to nie zejdzie z tego świata, dopóki <warunek_questa>, Kończymy rozmowę, zaś zwierzęta rzucają się na ducha i go zabijają. No niefajnie, że duch nie jest nieśmiertelny, chociaż do czasu, gdy <warunek_questa>.
Chyba, że to wcale nie jest duch, tylko ktoś chory psychicznie, rozbity po utracie wszystkich towarzyszy broni ;)

To tyle, dzięki za wszystko!
Dobrze, że o tym piszesz. Poprawię ten błąd. NPC jest oczywiście duchem. :)

Post połączony: 2017-07-17, 20:33

Dokładnie. Nie wiem co to jest. Jakieś wcześniejsze prace czy coś, na pewno nie jest to dzisiejsza wersja, a nawet wątpię aby była to bardzo stara wersja to miały.

Wiem, że stare wersje miały nowicjuszy i tyle, a magnatem chyba nawet w 1 wersji nie mogłeś zostać.
W starych wersjach dało się zostać magnatem.

Sewedir

Sewedir

Użytkownicy
Kozak z Jarkendaru
posty28
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kozak z Jarkendaru
Hej, zacząłem ostatnio grywać w tego moda, i takie mam pytanie.
Zwykle w kuźni można było wybić nieokreśloną ilość mieczy natomiast tutaj to nie działa.
Rozumiem ,że zostało to naprawione przez ten mod ?

Live or die as long battle is worthy and honor is gained.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Można byłoby przywrócić możliwość zostania magnatem + dodatkowe misje?

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Można byłoby przywrócić możliwość zostania magnatem + dodatkowe misje?

Jak autor pisał swoje pomysły jak przerobiłby moda, a i tak tego nie zrobi to tym bardziej tego również nie zrobi. Masz inne mody w których możesz zostać magnatem.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
A ja mam takie pytania.
Zostałem członkiem BŚ, mam 1 Poziom alchemii, uczę się jej żeby móc wyrabiać miksturki siły i tak się zastanawiam gdzie można kupić przepis lub się go nauczyć ? Zapewne było o tym nie raz w temacie, ale na zdrowy rozum.. nie będę przekopywał 300 stron. Tym bardziej, że przewinęły się różne wersje moda.

I druga sprawa..
Jak mogę kupić lepszą zbroję nowicjusza ?
Baal Namib wmawia mi, żebym wrócił do niego gdy uzbieram większą ilość rudy. Tak.. tylko, że ja mam już około 2 tysięcy bryłek.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiadomo kiedy jest premiera nowej łatki?

Duke Nukem

Duke Nukem

Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Król Duke Nukem
Wiadomo kiedy jest premiera nowej łatki?

Pisał, że ma być w wakacje. To i tak jest dużo, czekaj cierpliwie.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
A więc ponowie pytanie.
Kto sprzedaje recepty na mikstury siły ?

0 użytkowników
Do góry