Apropo teleportów - zauważyłem, że teleporty do Nekromanty i Magów Ognia mają pomylone textury. Ten do Nekromanty ma na runie czerwonawy symbol maga, z kolei ten do Magów Ognia ma czarny/szary symbol maga. Mógłbyś zamienić je miejscami? Wiesz, taka mała rzecz, a kłuje w oczy lekko, szczególnie, jeśli ktoś zwraca uwagę na szczegóły, a w skali Gothica to zwracanie uwagi na szczegóły jest raczej normą, wiadomo - mała skala świata i td. Byłbym wdzięczny za tą drobną zmianę.
Przy okazji mam jeszcze jedną, małą sugestię, choć to chyba nie temat na takie rzeczy - fajnie by było, gdybyś dał Krukowi nieśmiertelność, tak do 4r, żeby nie można było zdobyć jego miecza (70dmg), a w zamian za to mógłbyś dorobić jakiś nowy przepis na miecz jednoręczny (także 70dmg), z nowym modelem (może z zupełnie nowym, może z jakimś modelem już wykorzystanym, np.modelem miecza Alexa), ukryty w skrzyni w tym małym składziku w kuźni, obok stanowiska Skipa. To byłoby fajne, bo ten składzik wręcz się prosi o jakąś cenniejszą zawartość w środku, puki co ma raczej łup tylko do sprzedaży, a bicie Kruka jest ciut niezręczne (byle łachmyta bije Magnata, i nic go za to nie spotyka). Oczywiście, nikt nie każe nam bić Kruka, ale jego kosa jest lepsza, niż Miecz Rozpaczy, bo Większy Miecz Rozpaczy wymaga many (alchemią podniesiemy ją odpowiednio dla tego miecza dopiero w 3r). Przy okazji, skoro zwykły Miecz Rozpaczy nie wymaga many, i nie zadaje magicznych obrażeń, gdy nie jest Większym, mógłbyś z jego opisu usunąć puste linijki do tych wymagań, których i tak nie ma. Bo to tandetnie wygląda. Nie wiem, czy w przepisie na niego też są podane te puste linijki, jeśli tak, wiadomo, też wypadałoby je zniknąć.
I już się nie mogę doczekać, aż zagram w ER na najnowszym patchu, fajnie, że jeszcze rozwijasz moda