Szachy - zapisy i dyskusje 362298 830

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 2.08.2012 roku

Wyświetleń 362298

Odpowiedzi 830

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Na miejscu Smokmena spisałbym wszystkie ruchy, żeby zacząć grę od momentu, gdy skończyli. Inaczej faktycznie może to otwierać furtkę do oszustw.

Mysle ze po prostu powinno sumowac sie czasy z wszystkich do tej pory rozegranych parti i(...)
Ale to przecież też można wytłumaczyć tym, że w poprzednich partiach grałeś szybsze lub wolniejsze turnieje, bo to przecież zależy od taktyki obu stron.
Poza tym nie zmienia się reguł w czasie gry!
No i na końcu: czy naprawdę ktokolwiek przegrany będzie obwiniał o to czarny kolor? Wątpię. To by było nie poważne.
No i na samym końcu końców dodam, że prawie trzykrotnie częściej wygrywały czarne w tym turnieju.

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Taaa, akurat. Jakby była taka zasada, to każdy wiedząc że zbliża się do przegranej mógłby się rozłączyć, powiedzieć że miał problem ze sprzętem i że nazajutrz powtórka. Jak dla mnie to jest w oczywisty sposób przegrana, chyba żebyście kontynuowali od momentu kiedy przerwaliście ;p
No to akurat nie tyczy się mnie, bo miałem przewagę dwóch wież i gońca. Mój pech :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na miejscu Smokmena spisałbym wszystkie ruchy, żeby zacząć grę od momentu, gdy skończyli. Inaczej faktycznie może to otwierać furtkę do oszustw.
podoba mi się to :ok:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jeśli dobrze pamiętam to pod koniec gry szachownica wyglądała mniej więcej tak, chociaż nie jestem pewien ustawienia pionów na a7, b7, c6 i h7. Możliwe, że któregoś z nich nie było (h7 jeśli już), natomiast trzy pozostałe mogły być nieco inaczej ustawione.

Ostatnie ruchy w grze to:

1. ... Bg7>xd4x+ - biorę piona na d4, szachuję króla na g1.
2. Kg1>h1 Bxa1 - król ucieka, biorę wieżę
3. Be7 Kxe7 - Smokmen chce jak najszybciej zakończyć rozgrywkę. To chyba ostatni ruch jaki wykonałem, w tym momencie wyłącza mi się komp.

Mój błąd że trzymałem laptopa na pościeli :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Koziek

Koziek

Użytkownicy
posty313
Propsy359
Nagrody
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mysle ze po prostu powinno sumowac sie czasy z wszystkich do tej pory rozegranych parti i(...)
Ale to przecież też można wytłumaczyć tym, że w poprzednich partiach grałeś szybsze lub wolniejsze turnieje, bo to przecież zależy od taktyki obu stron.
Poza tym nie zmienia się reguł w czasie gry!
No i na końcu: czy naprawdę ktokolwiek przegrany będzie obwiniał o to czarny kolor? Wątpię. To by było nie poważne.
No i na samym końcu końców dodam, że prawie trzykrotnie częściej wygrywały czarne w tym turnieju.

Moim zdaniem - skoro system losowo dobiera kolory graczom, czemu nie jemu zawierzyć kolor?

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim zdaniem - skoro system losowo dobiera kolory graczom, czemu nie jemu zawierzyć kolor?
Jeżeli tak bardzo Cię to boli i reszta też będzie tego chciała to ok :lol2:  mi to wisi prawdę mówiąc, chodziło mi o zachowanie jako takiej równowagi

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
dafuq? Czas mu się skończył bo się zagapił czy co? Przecież tego nie dało się przegrać. Gońca miał za free nawet nie było co się zastanawiać nad następnym ruchem.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ZGS to Kyro? Szybko się dowiedziałem  ;d

Popisuje się ciągle menda jedna...

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po przemyśleniu sprawy uważam, że tak jak to było zaproponowane wyżej, partię należałoby dokończyć od momentu, w którym została przerwana, co wydaje mi się jak najbardziej możliwe i uczciwe. Udowodniłem wystarczająco, że nie miałem żadnego powodu uciekać w ten sposób przed przegraną. Można załatwić to w sposób otwarty tu, na forum. Czekam na wypowiedź Smokmena.

Mój ruch Kxe7.

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
W jaki sposób mielibyśmy dokończyć te partie w takim stanie w jakim była?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na forum, już powiedziałem. Czas nie ma znaczenia. Twój ruch.

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
To ja jade królem na G2.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

tyson90

tyson90

DreamVader
posty389
Propsy143
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Gońca miał za free nawet nie było co się zastanawiać nad następnym ruchem.
A skąd wiesz, czyj był ruch?

ZGS to Kyro? Szybko się dowiedziałem  ;d
No ja też dopiero teraz ;d  

Rf3
N c4
Raf8
Jaja sobie robicie?
Powinniście uruchomić grę i świadomie doprowadzić do sytuacji, w której stały wtedy wasze figury. Najprościej będzie na początku "zabić" poległych, a potem bez stresu układać. Tylko uważać na pionki, bo one nie mogą się cofać. Tyle w temacie.

A tak wgl gratuluję Aztek, stawiałem na Żelazko ;)

Start | News | FAQ | Solucja | Poradnik | Download | Final Song | MP3

-Dlaczego kucharze faceci są lepsi od kobiet?
-Bo żeby zrobić prawdziwy żurek, trzeba mieć jaja.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Szachy - zapisy i dyskusje
#359 2012-08-21, 21:43(Ostatnia zmiana: 2012-08-21, 21:44)
Jaja sobie robicie?
Powinniście uruchomić grę i świadomie doprowadzić do sytuacji, w której stały wtedy wasze figury.
wtf? Przecież jest sytuacja w której figury stoją jak stały, jedyna róznica to brak graficznego interfejsu, o co chodzi? Jak masz z tym problem jako oglądający to możesz to to sobie narysować czy coś.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry