Czy jest taka modyfikacja? 5983 21

O temacie

Autor ThePanko

Zaczęty 29.07.2012 roku

Wyświetleń 5983

Odpowiedzi 21

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy

ThePanko

Czy jest taka modyfikacja?
2012-07-29, 16:44(Ostatnia zmiana: 2012-07-31, 10:15)
Odrazu przepraszam jeśli w złym temacie ale nie wiedziałem gdzie napisać moje pytanie/problem. Mianowicie szukam modyfikacji która dodaje nowy świat,nowe zadanie,nową fabułę albo nowych npc ale w świecie takim jak np. Nordmar albo lodowa kraina w G2 w okolicy lodowego smoka. Zdecydowana większosć modów oferująca nową fabułę albo nowy świat osadzona jest na wyspach z plażami,palmami,piratami,lasami,dolina itp. Znalazłem moda oferującego możliwość gry na sporej pustyni
ale nie znalazłem moda który przedstawiał by jakiś świat albo nową fabułę w świecie pokrytym śniegiem i lodwe. ;/
Słyszałem tylko o jakimś modzie który sprawie że dachy domów itp. są pokryte śniegiem ale nie dodaje nowych misji  itp.

Czy znacie jakąś modyfikację która zgadzała by sie z moim opisem ? Czy istnieje taki mod albo czy są zapowiedzi takiej modyfikacji ?.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Też mam za słaby komputer żeby pograć w Skyrim :(
Miały być "Tajemnice Nordmaru", ale ich los jest niejasny. Nie wiem czy są jeszcze robione czy nie, ale niestety - jedyny taki mod o którym słyszałem.

makin' bacon

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
A może Piaski Tandoru? Nie jestem pewien, lecz mogli zmienić nazwę nawet na "Bandyta" mod robiony przez NewGothicTeam.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Bandyta, to nowa modyfikacja, która już wyszła. Piaski Tandoru są nadal robione przez (samego) Vayurax'a, od niedawna znanego jako Sulejman. Dokładnie nie wiem, czy robi to sam, czy robi to z kimś lub jakąś ekipą.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Aaaa, zapomniałem - Edziu chyba miał zamiar dodać mroźne i pełne śniegu góry do Wyspy Khorinis.

makin' bacon

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

#5 2012-07-29, 21:09(Ostatnia zmiana: 2012-07-29, 21:10)
Bandyta, to nowa modyfikacja, która już wyszła. Piaski Tandoru są nadal robione przez (samego) Vayurax#msg1047129a, od niedawna znanego jako Sulejman. Dokładnie nie wiem, czy robi to sam, czy robi to z kimś lub jakąś ekipą.
O to trzeba spytać sawika, bo on ma z nim kontakt. Ja słyszałem, że zaczął pisać własny silnik, a gothica porzucił. Ale głowy nie dam.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
On porzuci Gothic'a jak skończy PT. Potem, jak już nie będzie miał co do roboty, zrobi swoją własną grę (przynajmniej tak myślę ^^ ).

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
gothic1210 Bandyta juz wyszedł?! Daj mi namiary do stronny moda błagam! :D

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bandyta wyszedł ~~rok temu.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Ale stroona strooonaaa!!! :D

PC, na którym siedzę:

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
Czyli obecnie nie ma takie moda ;/. szkoda. dziękuję wszystkim za każdą informację.

Obecnie jeden z użytkowników wyszedł do mnie z propozycją stworzenia takiego moda jednak ja na modingu sie nie znam (mogę jedynie wymyśleć jakśś fabułe i zadania) więc czy coś z pomysłu wyjdzie zobaczymy.

A co do moda Bandyta to też chętnie bym zagrał temat o nim znalazłem ale bez linku z plikiem do pobrania xD

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

#11 2012-07-30, 18:01(Ostatnia zmiana: 2012-07-30, 22:28)
O modzie dodającym fabułe, questy nie słyszałem. Jeżeli naprawde ci zależy na śniegu, to jest winter mod. Podmienia tekstury na zimowe. Nie dodaje questów, fabuły etc., ale od bólu zawsze coś

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
O bandycie nic nie widzę,ale znalazłem takie coś:
http://tawerna-gothic.org/mody-gothic-1/r-wyspa-bandytow
http://www.gothicmods.info/index.php?option=com_content&view=article&id=325&Itemid=571
Może to ci przypadnie do gustu(sam nie mam możliwości sprawdzenia).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
O modzie dodającym fabułe, questy niesłyszałem. Jeżeli naprawde ci zależy na śniegu, to jest winter mod. Podmienia tekstury na zimowe. Nie dodaje questów, fabuły etc., ale od bólu zawsze coś

znam tego moda i fłaśnie mi sie nie podoba. Szukam moda zmieniajacego świat albo dodającego misje w jakiejs ziomewej krainie bo takiego jeszcze nie znalazłem ;/.

PS. Doszedłem do porozumienia z jednym uzytkownikem i wstępnie postanowiliśmy rozpocząć w krótce prace nad modyfikacją której fabuła będzie w jakiejś zimowej krainie.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
On porzuci Gothic#msg1047140a jak skończy PT. Potem, jak już nie będzie miał co do roboty, zrobi swoją własną grę (przynajmniej tak myślę ^^ ).
Źle myślisz. Sulejman porzucił Gothic, oraz tym razem by uniknąć pokusy powrotu sformatował dysk. Jakiś czas temu miałem więcej wolnego czasu i zaoferowałem mu że pomogę skończyć PT z wersji testowej która była na internecie, niestety linki wygasły, a osoby które miały do niej dostęp już nie posiadają ów modyfikacji na komputerach.

Mod w lodowych krainach... chyba takowego nie ma, w każdym razie obecnie wydanego, kilka modyfikacji planowało/planuje jakieś lodowe krainy, jednak żaden z znanych mi się nie ukazał. Przejrzyj DarkForest (czy jak tam to szło) strona prowadzona przez gościa z Anglii (chyba), ma tam chyba najpełniejszy spis modyfikacji do Gothica w całym necie, warto zajrzeć i poszukać.

A i ktoś wspominał Tajemnice Nordmaru? Kolejny mod zapowiadający się dobrze, ale wyszło jak zawsze - porzucony. Może gdzieś w jakiś czarnych archiwach tMu są jakieś plany i linki przetrzymywane, ale wątpię by ktoś do tego wracał/ciągle się tym zajmował. To się teraz szlachta porobiła.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
No właśnie. Nie am takich modów ;/ a ostatnio gram sobie w G2 roździał 2. I zobaczyłem poraz kolejny lodową kraine. I pomyślałem kurde pograł bym w jakiegoś moda w takiej sceneri . Juran czy cos takiego xD. zaspokoił moją ciekawość gry  na pustyni ;d  wiec szukam teraz mrozu i śniegu. ;d

Rivets

Rivets

Użytkownicy
posty8
Propsy7
  • Użytkownicy
Tu http://themodders.org/index.php?/topic/5014-mod-noworoczny/ masz całkiem fajny modzik w lodowej krainie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny

Wowoz

#17 2012-07-30, 22:52(Ostatnia zmiana: 2012-07-30, 22:52)
:ok:   :lol2:
Polecam - Piotr Frączewski

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
Tu http://themodders.org/index.php?/topic/5014-mod-noworoczny/ masz całkiem fajny modzik w lodowej krainie.

ok. dzięki. ;) na pewno zagram. ;) myślałem że jest tylko ten który dodaje sam śnieg na domach w gothic2NK.
a tu do gothic 1. Miła niespodzianka. ;)

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
tylko sie nie przestrasz :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry