Gry - zagadki 1994 1

O temacie

Autor Zkirtaem

Zaczęty 27.07.2012 roku

Wyświetleń 1994

Odpowiedzi 1

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Skończyłem japońską klikankę Umineko no naku koro ni Chiru i na końcu spotkałem się ze świetną zagadką którą gracz musi rozwiązać sam. Wielka, kryminalna zagadka bez żadnych konkretnych podpowiedzi - masz kilka zasad w stylu "sprawca jest w grupie siedemnastu osób na wyspie", "pokoje nie mają ukrytych pomieszczeń a w każdym oknie są karty" i temu podobne - i tyle, gra nie prowadzi cię za rączkę w poszukiwaniu prawdy, trzeba wziąć kartkę i mazać założenia, stworzyć teorię i wybrać sprawców. To była naprawdę świetna zabawa i teraz szukam czegoś podobnego. Potraficie polecić jakąś grę-zagadkę, która możliwie jak najbardziej wpasowuje się w ten schemat?

Godefroy93

Godefroy93

Rzeka
posty289
Propsy196
NagrodyV
Profesjabrak
  • Rzeka
Słyszałem o takiej gierce Puzzle Agent. Niestety w nią nie grałem, ale czytałem recenzje. Występują w niej różne zagadki o różnych stopniach trudności. Klimat gry jest rysunkowy a podczas mówienia postaci pojawiają się dymki.Słyszałem o takiej gierce Puzzle Agent. Niestety w nią nie grałem, ale czytałem recenzje. Występują w niej różne zagadki o różnych stopniach trudności. Klimat gry jest rysunkowy a podczas mówienia postaci pojawiają się dymki.

"Pierre is enjoying his new bicycle!"

Spoiler
1.Co to są ryry?

Ryrami płynie woda

2.Obrybiacie bonk?

Tak! Obrybiamy bonk.

To nie zgydne z prywem!

3.Pierre lubi swój nowy rower!

Bardzo mnie to cieszy, a co to za Pierre?

To taki chłopak z wioski.

4.Ładna kurtka!

My alpiniści nazywamy to wiatrochronem.

Niech jej Pan pod żadnym pozorem nie zdejmuje!

Allo!,allo!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry