Wojna tytanów 20114 67

O temacie

Autor Sawik

Zaczęty 9.07.2012 roku

Wyświetleń 20114

Odpowiedzi 67

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wojna tytanów
#20 2012-07-10, 13:34(Ostatnia zmiana: 2012-07-11, 23:53)
eee? spokojnie, jaka bezużyteczna : |

zarówno ylod jak rrod da się naprawić profesjonalnie - wysyłając konsolę na reballing - i amatorsko - wpierdalając ją do piekarnika i czekając aż stopią się luty. Problem polega na tym, że obecne standardy ochrony środowiska w jakiś sposób nakazują producentom korzystać z gorszego lutu - to sprawia że czasami któryś procek po mocnym nagrzaniu odkleja się od swojego lutu. Można to naprawić topiąc lut, co sprawi że przyklei się z powrotem. Konsola nie jest z miejsca bezużyteczna, bez przesady.

<acz ja i tak wolałbym nie mieć potrzeby wsadzania konsoli do piekarnika>

ps1: coś tam pisałeś o pograniu po pracy - w takim przypadku włączenie w kilka sekund gry na konsoli, rozwalenie się na łóżku i granie > granie na piecu.

ps2: właściwie już był temat z xkloc vs ps3 vs pecet. Chyba nawet sam go założyłem. Zaraz dam link, tam jest w cholerę argumentów za różnymi.nie dam, nie znajdę, burdel na tym forum : |

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Bierz xboxa, płatne granie na multi to wszystko, co ci potrzebne do szczęścia : |

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Nowy Xbox 360 - 800 zł chyba że dyskiem który się przydaje to pod 1000 zł (+ 50-100 zł LT 3.0 )
Nowy dobry komputer - 1500-2000 zł                                        

Tylko 2 kafle? Jakiego kompa można złożyć za 3-4?:lol:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
takiego jakiego nawet werewolf nie odwazy sie okladac piesciami

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Kupuj PC bo to rzecz zawsze wszechstronna i raczej ci się nie znudzi tak jak xbox i PS3. Chyba że jesteś mocno napalony na konsole bo jeśli by patrzeć z drugiej strony to całkiem fajna sprawa, mając dobry telewizor/ monitor lepiej jest usiąść na fotelu i grać w nowe gry z zajebistą grafą na np xbox'ie niż siedzieć zgarbiony przed kompem, i martwić się o jego wydajność wobec gry.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
takiego jakiego nawet werewolf nie odwazy sie okladac piesciami                                      

O kurwa :D

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
Kupuj PC bo to rzecz zawsze wszechstronna i raczej ci się nie znudzi tak jak xbox i PS3. Chyba że jesteś mocno napalony na konsole bo jeśli by patrzeć z drugiej strony to całkiem fajna sprawa, mając dobry telewizor/ monitor lepiej jest usiąść na fotelu i grać w nowe gry z zajebistą grafą na np xbox#msg1044231ie niż siedzieć zgarbiony przed kompem, i martwić się o jego wydajność wobec gry.
Jak już mówiłem. Nikt nie zabroni mi grać na kompie podłączonym do TV, oraz wziąć pada do ręki ew. myszke i klawe bezprzewodową. Ja nie raz tak grałem. Kwestią podłączenia do TV jest jeden kabel, który do konsoli jest dołączony, a do komputera nie

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Wojna tytanów
#27 2012-07-12, 00:06(Ostatnia zmiana: 2012-07-12, 00:10)
Kombinacje. Nikt mi nie zabroni również grać na linuxie (mogę go nawet podłączyć do tv i grać!), ale nie uznaję z tego powodu że linux jest platformą do gier. Dlaczego? Bo trzeba dużo kombinować zanim zadziała. Konsola do gier jest lepsza do gier bo jest do gier stworzona. Tylko i wyłącznie w tym celu, inne opcje są poboczne i nawet jeśli są (przeglądarka czy filmy/muzyka) to to nie zmienia faktu że gry są na konsoli traktowane bezkompromisowo. Pecet jest stworzony do bycia pecetem, gry wymagają dajrektsów, srajrektsów, games for windows, jakichś wymyślnych programów do zabezpieczeń, gry na konsoli odpalasz po włożeniu płyty (i ewentualnej instalacji danych na dysk). KOMFORT.

assassiny na pececie dalej przestają działać po odłączeniu od internetu? :lol:

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Kombinacje  

Sracje. O ile na Linuxach jest pierdolenie się z tym to jakoś się tego na Windowsach nie odczuwa. No chyba że kogoś boli kliknięcie parę razy Next/Dalej.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie tylko assasyny, i to jest problemem, prawie wszystkie gry spod ubisoftu teraz są zależne od serwerów. Co wkurwia jak chce się pograć bez neta/ze słabym netem, a no i kopia zapasowa rzecz jasna odpada.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
jakoś się tego na Windowsach nie odczuwa.
to kup konsolę, pograj parę miesięcy i wróć do windowsa. odczujesz. Ptaszek urodzony w klatce nie płacze że mu ciasno, bo nie wie o tym że może być lepiej.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Wojna tytanów
#31 2012-07-12, 17:05(Ostatnia zmiana: 2012-07-12, 17:05)
Grając na kompie siedzę przy napędzie i nie mam problemu z włożeniem płyty, których zresztą nie używam od sam nie pamiętam kiedy. Grając na swoim xboxie gram ciągle w jedną grę, bo nie chce mi się podejść do telewizora, żeby płytę zmienić, a nie mam dysku. Teoria o wygodzie konsoli obalona.

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

Wojna tytanów
#32 2012-07-12, 17:22(Ostatnia zmiana: 2012-07-12, 18:37)
Kombinacje. Nikt mi nie zabroni również grać na linuxie (mogę go nawet podłączyć do tv i grać!), ale nie uznaję z tego powodu że linux jest platformą do gier. Dlaczego? Bo trzeba dużo kombinować zanim zadziała. Konsola do gier jest lepsza do gier bo jest do gier stworzona. Tylko i wyłącznie w tym celu, inne opcje są poboczne i nawet jeśli są (przeglądarka czy filmy/muzyka) to to nie zmienia faktu że gry są na konsoli traktowane bezkompromisowo. Pecet jest stworzony do bycia pecetem, gry wymagają dajrektsów, srajrektsów, games for windows, jakichś wymyślnych programów do zabezpieczeń, gry na konsoli odpalasz po włożeniu płyty (i ewentualnej instalacji danych na dysk). KOMFORT.

jakoś się tego na Windowsach nie odczuwa.
to kup konsolę, pograj parę miesięcy i wróć do windowsa. odczujesz. Ptaszek urodzony w klatce nie płacze że mu ciasno, bo nie wie o tym że może być lepiej.

G*no prawda. Miałem swego czasu konsole grałem na niej 3 lata, jednakże od czasu gdy mam PC o wiele lepiej mi się gra. PieC lepiej nadaje się do grania, no chyba, że masz zabytek na którym nawet Tetrisa nie włączysz. Jeżeli masz dobrego PC, to jest o 100% wygodniejszy od Xboxa, czy PS3. PC na dłuższą metę do grania jest też tańszy w utrzymaniu(zakładając, że chcesz grać na dobrych ustawieniach w nowe gry). W PC można raz na 2-4 lata zmienić karte graficzną, procesor w zależności od potrzeby. Po 6 latach producenci powoli zapominają o jakieś konsoli kosztem nowej, a jeżeli chcesz pograć w tytuł nie wydany na swoją (w tym przypadku 6+ letnią konsole), to musisz zapłacić znowu kupić nową konsole. W PC możesz wymienić podzespół, w większości konsol musisz się liczyć z stratą gwarancji. Jeżeli masz składaka możesz sam wymienić, wysłać do pierwszego lepszego serwisu. W przypadku PC konkretnej firmy, też możesz wysłać na wymiane np. karty graficznej, ale w tym przypadku, żeby nie stracić gwarancji muszisz wysłać do oficjalnego serwisu, dla danego komputera.
Miałem wadliwą kartę, wymienili mi za free, na na lepszą, która działa do dziś i dobrze się sprawuje w nowych grach.

Nie tylko assasyny, i to jest problemem, prawie wszystkie gry spod ubisoftu teraz są zależne od serwerów. Co wkurwia jak chce się pograć bez neta/ze słabym netem, a no i kopia zapasowa rzecz jasna odpada.
Dziwne, ale jeżeli ja nie mam internetu(czasami ruter szwankuje), a mogę grać mimo to. Po prostu nie mam wtedy dostępu do trybu Multiplayer.

PS
Jeżeli cie stać na dobrego adwokata możesz pozwać połowe producentów gier na PC za łamanie prawa. Nie wiem jak w Ameryce, ale w Europie jest prawo mówiące o tym, że jeżeli kupiłeś program/gre, to masz prawo do kopii zapasowej, a DRM pozbawia cię tego prawa, a cracki wg. licencji są zabronione. Tylko trzeba mieć kase na porządnego adwokata
 :[

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Wojna tytanów
#33 2012-07-12, 21:00(Ostatnia zmiana: 2012-07-12, 21:05)
Co wy tu piszecie ? Dobry komp to 4 kafle, a z monitorem 5. Za to gry masz "tanie"(wiadomo o co kaman), do tego o ile kojarze jest jakiś działający emu xboxa 360 chyba, albo i nie ma nie wiem. Na PS3 za to masz Heavy Rain(wyjebana przygodówka). Jak interesuję cię komp to napisz to coś skleje jakiś zestaw.

Co do reszty gier na PS3 i Xbox 360, wcześniej czy później ale na pewno kiedyś wyjdzie sprawny emulator do obu tych konsol, tj w bodajże 2009 roku wyszedł w 100% sprawny i stabilny, niskowymagający emulator do PS2, czyli dobrze licząc tak za 2-3 latka powinny się już imho pojawić sprawne i stabilne emulatory do PS3 i Xboxa 360.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Co wy tu piszecie ? Dobry komp to 4 kafle, a z monitorem 5
Za dwa kafle kupisz już komputer, który wyświetli grafikę lepszą niż może zaoferować konsola.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Wojna tytanów
#35 2012-07-12, 21:07(Ostatnia zmiana: 2012-07-12, 21:08)
No tak za 2 kafle kupi co wyświetli grafikę lepszą niż konsola, ale obraz będzie klatkował(albo 20-30 fps będzie)... Aktualnie takim optymalnym sprzętem do gry który pociągnie oll na max w rodziałce 1920x1200 to i5 2500k @ 4 ghz i hd 7850 z 8gb ramu i dobrym SSD(Samasung,Crucial).

Poza tym to tak sie mówi komp za 2k, a tam licząc wszystko w nim i tak wychodzi więcej do 3k.

Czemu ten temat ma taki tytuł ?

Smokmen

Smokmen

Użytkownicy
Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
posty221
Propsy124
  • Użytkownicy
  • Dzownie do ciebie! Tylko czemu nie odbierasz? Dobra dobra&
dobrze licząc tak za 2-3 latka powinny się już imho pojawić sprawne i stabilne emulatory do PS3 i Xboxa 360.
Tak słowem o konsolach i emulatorach:
http://www.xbox720.com.pl/2012/xbox-720-i-ps4-z-dyskiem-optycznym/

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Nie będzie klatkował. 24 klatki na sekundę człowiekowi spokojnie wystarczą, chyba, że mamy gościa z innej planety. Za 2k znajdziesz komputer nie klatkujący przy ustawieniach grafiki lepszych niż na konsolach, chyba że mówimy o czysto konsolowych grach typu Mirrors Edge czy GTA 4, ale to nie wina komputerów, a super optymalizacji produktów pod PC.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Wojna tytanów
#38 2012-07-12, 21:18(Ostatnia zmiana: 2012-07-12, 21:23)
Acha, tak se mów 24 klatki starcza http://boallen.com/fps-compare.html, na 24-30 klatkach masz widoczne opóźnienie niż na 40-60, poza tym sam to widzę w praktyce, na ustawieniach wysokich mam właśnie na moim złomie te 24-30 klatek w części gier, po ustawieniu oll na low i ponad 40-50 fpsów cały obraz wygląda wyraźnie i to znacznie płynniej. Poza tym ludzkie oko rejestruje do 60 fps więc najlepiej trzymać się tej wartości. 24-30 fpsów to można w grach rpg mieć, ale w FPP to trza mieć minimum te 35-40 i to w największej akcji.

To dawaj pokaż kompa za 2k z zasilaczem,płytą,ramem,kartą,dyskiem,obudową,procesorem który uciągnie wszystkie gry dzisiaj....

Za 2k to sobie można złożyć kompa do gry na low wszystko i liczyć na to że będzie jakoś działało i paskudnie wyglądało.
Jak chcesz się pchać w peceta to minimum te 3.5-4 kafle, a monitor to licz dodatkowe 1000 zł(porządny dell z rozdzielczością 1920x1200)

Co do tych głupich drmów od ubisoftu, CRACK i dziekuje dobranoc do widzenia.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja nie mówię o superkomputerze rozpierdalającym wszystkie gry na maksymalnych detalach, a 1920 nie jest potrzebne do konkurowania z konsolą. Nie będę szukał specjalnie dla Ciebie komputera, ale jestem przekonany, że takiego znajdę, skoro idę teraz na studia, a jeszcze przed balem gimnazjalnym kupiłem sprzęt pozwalający mi grać z lekkimi przycinkami w najnowsze tytuły na wysokich detalach za 2300zł. Nie wierzę, że przez tyle lat technologia nie poszła do przodu. Identyczny sprzęt widziałem nawet z 2-3 miesiące po zakupie za dwa kafle. Nie widzę powodu, dla którego komputer za dwa tysiące miałby nie utrzymać jakiejś gry, skoro nie miałem problemu z uruchomieniem żadnej (może starej) na swoim komputerze sprzed x lat. A różnicy w klatkach nie widzę. Może po jakimś czasie faktycznie występuje różnica w tym, gdzie podane przez Ciebie kwadraty się znajdują, ale ta różnica to suma drobnych zwiech, których po prostu nie zauważam w trakcie gry. Nie przeszkadza mi to i nie widzę w tym nic złego. Może masz za dużo pieniędzy i z dobrobytu lubisz doszukiwać się dziury w całym, ale przeciętny człowiek nie ma takiej potrzeby.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry