Kombinacje. Nikt mi nie zabroni również grać na linuxie (mogę go nawet podłączyć do tv i grać!), ale nie uznaję z tego powodu że linux jest platformą do gier. Dlaczego? Bo trzeba dużo kombinować zanim zadziała. Konsola do gier jest lepsza do gier bo jest do gier stworzona. Tylko i wyłącznie w tym celu, inne opcje są poboczne i nawet jeśli są (przeglądarka czy filmy/muzyka) to to nie zmienia faktu że gry są na konsoli traktowane bezkompromisowo. Pecet jest stworzony do bycia pecetem, gry wymagają dajrektsów, srajrektsów, games for windows, jakichś wymyślnych programów do zabezpieczeń, gry na konsoli odpalasz po włożeniu płyty (i ewentualnej instalacji danych na dysk). KOMFORT.
assassiny na pececie dalej przestają działać po odłączeniu od internetu?
jakoś się tego na Windowsach nie odczuwa.
to kup konsolę, pograj parę miesięcy i wróć do windowsa. odczujesz. Ptaszek urodzony w klatce nie płacze że mu ciasno, bo nie wie o tym że może być lepiej.
G*no prawda. Miałem swego czasu konsole grałem na niej 3 lata, jednakże od czasu gdy mam PC o wiele lepiej mi się gra. PieC lepiej nadaje się do grania, no chyba, że masz zabytek na którym nawet Tetrisa nie włączysz. Jeżeli masz dobrego PC, to jest o 100% wygodniejszy od Xboxa, czy PS3. PC na dłuższą metę do grania jest też tańszy w utrzymaniu(zakładając, że chcesz grać na dobrych ustawieniach w nowe gry). W PC można raz na 2-4 lata zmienić karte graficzną, procesor w zależności od potrzeby. Po 6 latach producenci powoli zapominają o jakieś konsoli kosztem nowej, a jeżeli chcesz pograć w tytuł nie wydany na swoją (w tym przypadku 6+ letnią konsole), to musisz zapłacić znowu kupić nową konsole. W PC możesz wymienić podzespół, w większości konsol musisz się liczyć z stratą gwarancji. Jeżeli masz składaka możesz sam wymienić, wysłać do pierwszego lepszego serwisu. W przypadku PC konkretnej firmy, też możesz wysłać na wymiane np. karty graficznej, ale w tym przypadku, żeby nie stracić gwarancji muszisz wysłać do oficjalnego serwisu, dla danego komputera.
Miałem wadliwą kartę, wymienili mi za free, na na lepszą, która działa do dziś i dobrze się sprawuje w nowych grach.
assassiny na pececie dalej przestają działać po odłączeniu od internetu?
Nie tylko assasyny, i to jest problemem, prawie wszystkie gry spod ubisoftu teraz są zależne od serwerów. Co wkurwia jak chce się pograć bez neta/ze słabym netem, a no i kopia zapasowa rzecz jasna odpada.
Dziwne, ale jeżeli ja nie mam internetu(czasami ruter szwankuje), a mogę grać mimo to. Po prostu nie mam wtedy dostępu do trybu Multiplayer.
PS
Jeżeli cie stać na dobrego adwokata możesz pozwać połowe producentów gier na PC za łamanie prawa. Nie wiem jak w Ameryce, ale w Europie jest prawo mówiące o tym, że jeżeli kupiłeś program/gre, to masz prawo do kopii zapasowej, a DRM pozbawia cię tego prawa, a cracki wg. licencji są zabronione. Tylko trzeba mieć kase na porządnego adwokata
:[