Bank 16841 57

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 12.06.2012 roku

Wyświetleń 16841

Odpowiedzi 57

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Po co Ci konto? To nie trzynastka. Żeby coś w nie wsadzić, trzeba mieć hajs.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Bank
#21 2012-06-17, 23:28(Ostatnia zmiana: 2012-06-17, 23:29)
Wspomagaj małe banki lokalne. Nie daj napełniać kieszeni kapitalistycznym grubasom, którzy i tak mają już dostatecznie siana pod nosem.  :ok:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Wspomagaj małe banki lokalne. Nie daj napełniać kieszeni kapitalistycznym grubasom, którzy i tak mają już dostatecznie siana pod nosem.  :ok:

Hipsterskie gadanie. Bo co? Bo konto w dużym banku jest zbyt mainstreamowe?  :lol2:

EdekSumo

EdekSumo

Wyspa Khorinis
posty1739
Propsy925
ProfesjaLvl designer
  • Wyspa Khorinis

EdekSumo
Wyspa Khorinis

Bank
#23 2012-06-18, 16:50(Ostatnia zmiana: 2012-06-18, 16:50)
Hipsterskie gadanie. Bo co? Bo konto w dużym banku jest zbyt mainstreamowe?  :lol2:

Jak to się kurwa czyta? :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
mejn strimowe

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
To zależy od człowieka. Niektórzy na przykład mają problem z wymówieniem Aberystwyth

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Aberystwyth
Abersyf - nie widzę problemu :lol2:  :lol2:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
 Hipsterskie gadanie. Bo co? Bo konto w dużym banku jest zbyt mainstreamowe?                                          

Nie daj napełniać kieszeni kapitalistycznym grubasom, którzy i tak mają już dostatecznie siana pod nosem.  

:pokerface:

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Dupa, zawsze komus napychasz kieszenie. Glupie gadanie.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy

Żelazko

Bank
#29 2012-06-19, 02:22(Ostatnia zmiana: 2012-06-19, 02:23)
Dupa, zawsze komus napychasz kieszenie. Glupie gadanie.

Chuja się znasz
Wowoz i płaszczysz się przed burżujami, chyba że sam jesteś synem jakiegoś burżuj to zrozumiem twoją pozycję krwawej kapitalistki.
Wole napchać kieszenie jakiemuś prezesowi małego lokalnego banku niż jakiemuś jebanemu dyrektorkowi, który zarabia tyle siana, że ja by musiał pracować kilkadziesiąt lat lub całe życie na to co on zarabia wciągu jednego roku.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
A mnie to pierdoli. :F

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Wolisz ładować w korporacje, nie dziw się że odpierdalają im takie pomysły jak ACTA...

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
A mnie to pierdoli. :F

Siedź w swojej ignorancji, nikt ci nie broni. Nie mam zamiaru cię resocjalizować, za dużo ignorantów chodzi po ziemi.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Temat już jest to nie będę zakładał nowego, a tematyka tylko lekko zmieniona. Dokładniej to kraj.
Jaki polecacie bank z zagranicy? Anglia by być precyzyjnym, obecnie myślę o Lloydsie, ale szczerze to po prostu nie znam alternatyw.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Jestesmy polakami robakami i siedziemy w kloace nie za granicą

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Ja mam w Barclaysie ale średnio jestem zadowolony. Jakie masz opcje jak na swój wiek w ogóle?

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Już się raz toczyła dyskusja na ten temat w SB, ale prawdę mówiąc nie pamiętam już, który bank tam wygrał... i czy w ogóle taki był :ok:  
Chodzi o to, że w życiu każdego mężczyzny przychodzi taki moment, kiedy musi postawić krok w dorosłość i założyć konto bankowe, na które to będą wpływały miliony na utrzymanie jego i jego (o zgrozo) rodziny :ok:  
Pytanie brzmi - jaki bank jest najbardziej opłacalny? Jeśli jakiś wybierzecie to jaki program jest najlepszy? Przypuszczam, że takowe konto bardzo przyda mi się w zakupach przez internety, więc to też możecie wziąć pod uwagę :ok:  

Póki co mam na celowniku: mBank ING :ok:

Od kiedy to plony buraka cukrowego można wpłacać na konto?

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
wiedzialem, kurwa, wiedzialem  :lol2:

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Jestesmy polakami robakami i siedziemy w kloace nie za granicą
Wiem że kilka osób się orientuje w bankach zagranicznych np. ŻGS, nawet jeżeli by tak nie było, osoba która wie o co biega, powiedziałaby mi na co zwrócić uwagę przy wyborze banku.
Ja mam w Barclaysie ale średnio jestem zadowolony. Jakie masz opcje jak na swój wiek w ogóle?
Mam prawo ubiegać się o studenckie (ponoć nie płacę za obsługę), ale nie jestem pewien jak to się będzie miało faktu że pracuję na full time, musiałbym sprawdzić te wszystkie kruczki itp.
Ogólnie to dostaję referencję (czy jak to się tam na polski tłumaczy) z pracy i mogę się ubiegać o konto w jakimkolwiek banku, ograniczenia wiekowe mnie już raczej nie obchodzą (jedyne z tego mogę korzystać - czytaj konto studenckie).
Anglia pod tym względem fajny kraj, masz szesnaście lat możesz się uniezależnić.

Z większych placówek u siebie w Bradford mam Lloydsa, Barclaysa i chyba HSBC.
Barclaysa nie polecasz, więc patrzę bardziej w kierunku Lloydsa oraz alternatywnie HSBC, właściwie to jestem już prawie pewien że pójdę do Lloydsa, bo zastanawiałem się głównie między Barclaysem, a Lloydsem.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Z "nieprzyjemności" w Barclaysie to tyle, że zmiana rodzaju konta trwała trzy miesiące bo w Londynie zapodziali moją aplikację i dopiero po tym czasie stwierdzili, że jednak mogę to od ręki załatwić na miejscu, raz zablokowali mi kartę na dzień przed wyjazdem do Polski (co prawda moje transakcje mogły się wydać podejrzane), a później żeby to odkręcić musiałem gadać z Hindusem przez telefon w banku tak długo, że w końcu stwierdziłem że go pierdolę i oddałem słuchawkę kolesiowi który mnie obsługiwał. Z Lloydsem nie było lepiej, kiedy chciałem tam założyć konto to babka po pół godziny zapisywania moich danych stwierdziła, że jednak się nie kwalifikuję. Nie twierdzę więc, że któryś jest lepszy lub gorszy. Hindusi są wszędzie.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry