Problem 4057 12

O temacie

Autor Kordian

Zaczęty 30.05.2012 roku

Wyświetleń 4057

Odpowiedzi 12

Kordian

Kordian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Witam jestem nowy tutaj i w moddowaniu Ghotic'a. Jednakże mam taki mały problem, chciałem stworzyć Moda na grę Ghotic 1
ale nie mam 3d max'a czy 3ds Max'a... Tylko że nie mogę go znaleźć, to znaczy mogę ale tylko wersję TRIAL, poza tym ten profesjonalny program kosztuje tysiące... Tak to bym go ściągnął gdzieś z Exsite czy innego świństwa ale nie chce Pirata( bo pełna wersja tyle kosztuje... ). Czy naprawdę muszę mieć tego 3ds Max'a czy jest jakiś inny program odpowiedni do niego i jeszcze darmowy? Proszę o pomoc :-)

A przy okazji może ktoś mi przesłać na e-mail'a zbrojki z Ghotic'a 3 i 4? Na pewnmo mi się przydadzą do mojej gry(modu)

Z góry dzięki ;-)

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Użyj Blendera wraz z wtyczką Kerrax.

Kordian

Kordian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Ale Blender nie jest chyba do tego co 3ds Max? To znaczy wiem że w Blenderze można stworzyć grę, czyli mapkę też...
Dobre spróbuje ;-)
Dzięki

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy

HerrKlebstoff

Problem
#3 2012-05-30, 18:57(Ostatnia zmiana: 2012-05-30, 18:58)
Zarówno blender jak i 3DS max służą do obróbki grafiki 3D. Tylko, że do Blendera musisz zainstalować Kerraxa, żebyś mógł edytować asc.

A przy okazji może ktoś mi przesłać na e-mail'a zbrojki z Ghotic'a 3 i 4?

Panocku - obawiam się, że silnik Gothica 1 po prostu nie wytrzyma takiego obciążenia...

Kordian

Kordian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Zarówno blender jak i 3DS max służą do obróbki grafiki 3D. Tylko, że do Blendera musisz zainstalować Kerraxa, żebyś mógł edytować asc.

A przy okazji może ktoś mi przesłać na e-mail#msg1037743a zbrojki z Ghotic#msg1037743a 3 i 4?

Panocku - obawiam się, że silnik Gothica 1 po prostu nie wytrzyma takiego obciążenia...

Nie zrozumiałeś i sorry że teraz odpisuje...
Chodzi mi oto żeby zbrojki Ghotic#msg1037743a 3 a zbrojki Ghotic#msg1037743a 4 wykorzystać w Ghotic#msg1037743u 2NK, rozumiesz!

HerrKlebstoff

HerrKlebstoff

Użytkownicy
posty165
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rozumiem i właśnie o tym piszę. Gdybyś je żywcem wrzucił do Gothica 2NK, silnik gry by nie wytrzymał takiego obciążenia. O ile dobrze pamiętam, silnik Gothica 1/2 wyświetli max 25.000 poly (płaszczyzn). Jeśli będzie więcej, zakończy się to Crashem... A Gothic 3 i 4 to zupełnie inny silnik i "cięższe" modele. Chyba, że byś je odchudził ze zbędnych poly i wywaliłbyś nieco zbędnych detali.

RafalBudzis

RafalBudzis

Użytkownicy
posty1967
Propsy808
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

RafalBudzis

Problem
#6 2012-05-31, 18:51(Ostatnia zmiana: 2012-05-31, 19:04)
Gothic 3 i Arcania tez ma inny zestaw kości zapewne więc trzeba było by zmieniać nazwy, położenie kości. Do tego twórcy gry jak dobrze mi się zdaje NIE UDOSTĘPNILI pluginu do importowania modeli. Kerax jest dla Gothic 1 i Gothic 2 NK (te 2 gry są na tym samym silniku !)

EDIT a nie sorry ja mówiłem o grze Gothic a ty chcesz przenosić w grze Ghotic o której nie mam pojęcia.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Gothic 3 i Arcania tez ma inny zestaw kości zapewne więc trzeba było by zmieniać nazwy, położenie kości. Do tego twórcy gry jak dobrze mi się zdaje NIE UDOSTĘPNILI pluginu do importowania modeli. Kerax jest dla Gothic 1 i Gothic 2 NK (te 2 gry są na tym samym silniku !)

Dokładnie, w Arcanii modele są zapisywane w .MS3D - zbroje i animacje, a inne (bronie itp.) są w formacie .3d. Nie spotkałem się jeszcze z programami, które obsługują te rozszerzenia.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta

WoYo
DreamVader

Problem
#8 2012-05-31, 21:41(Ostatnia zmiana: 2012-05-31, 21:41)
ludzie... napiszcie mu po prostu że gothic nie będzie działał :|

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ludzie... napiszcie mu po prostu że gothic nie będzie działał :|

Niby czemu ma nie działać?

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

WoYo

WoYo

DreamVader
artysta
posty398
Propsy236
ProfesjaGrafik 3D
  • DreamVader
  • artysta
Rozumiem i właśnie o tym piszę. Gdybyś je żywcem wrzucił do Gothica 2NK, silnik gry by nie wytrzymał takiego obciążenia. O ile dobrze pamiętam, silnik Gothica 1/2 wyświetli max 25.000 poly (płaszczyzn). Jeśli będzie więcej, zakończy się to Crashem... A Gothic 3 i 4 to zupełnie inny silnik i "cięższe" modele. Chyba, że byś je odchudził ze zbędnych poly i wywaliłbyś nieco zbędnych detali.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I ty se myślisz, że Gothic MUSI crashować? Maksymalnie nie będzie czytać modelu.

Kordian

Kordian

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy

Kordian

Problem
#12 2012-06-01, 15:04(Ostatnia zmiana: 2012-06-01, 15:06)
Dobra dzięki wam wszystkim i zamykam temat, zanim się mi tu po zabijacie xD ;-)
Oczywiście tam propsa bo zrozumiałem w pewnym senie że mi się to nie uda...
Kiedy będę mógł to dam propsa bo wykorzystałem podobno dzienny limit(a przed chwilą co się zalogowałem, phi! )

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry