Dubbing do Złotych Wrót 194617 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 194617

Odpowiedzi 603

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
GabryZ wyraził chęć nagrywania Bezimiennego, więc jest szansa, że wyjdzie to naprawdę na wysokim poziomie ;d  Teraz pozostaje czekać na efekty, oczywiście jak będzie trochę nagrane zapodamy filmik:)

Spartakus

Spartakus

Użytkownicy
posty52
Propsy2
  • Użytkownicy
Mi jakoś ten głos nie przypadł do gustu, ale co zrobić   ;p
Mi jakoś ten głos nie przypadł do gustu, ale co zrobić   ;p
Kwestia gustu oczywiście .

Crooleeck

Crooleeck

Użytkownicy
posty57
Propsy13
  • Użytkownicy
Dobry głos. Niech użycza!:D

Coś tu było... Teraz nie ma nic!

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Smolo

Dubbing do Złotych Wrót
#303 2012-10-03, 03:52(Ostatnia zmiana: 2012-10-03, 03:54)
Ileś stron wcześniej :P :
Zaczęło mnie nurtować pytanie, co właściwie będziecie zmieniać w programie do obróbki? Podbijecie basy, zmienicie wysokość dźwięku, edytujecie jakieś krzywe częstotliwości? Jestem tylko amatorem i się nie znam, ale ww. zabiegi według mnie sprawiają, że głos zaczyna brzmieć sztucznie.

Jeżeli robota jest zrobiona dobrze to nawet nie połapiesz się co zostało zmodyfikowane ;)

No teraz wiem o czym mówisz :)  Przeglądałem temat i ściągnąłem sobie Twoje próbki, które przesłałeś bodajże na 7 stronie czy jakoś tak. Różnica ogromna, choć muszę przyznać, że od początku mówiłem sobie - fajny głos, ale jednak coś mi tu nie pasuje :P Tak czy siak wyszło zajebiście, niewielu się zorientowało. Nawet największy przeciwnik dubbingu Wowoz napisał, że dubb Glukkona najlepszy  :lol2:  No jakby tak niektóre głosy poprzerabiać(no może nie aż do takiego stopnia - tak troszeczkę) może wyjść to zajebiście. Już mi się podoba na maxa i czekam z niecierpliwością na dubbing  :ok:  .

Niebieskooki wcześniej napisał:
Buu  a ja brzmie zas ztucznie  i mnie nie chca <placze> xD
No to już wiem, czemu wolisz grać bez dubbingu  :lol2:

Elo

JanuszChrystus

JanuszChrystus

Użytkownicy
posty35
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tylko zróbcie wersje z dubbingiem i bez ;] bo ja jako fan takich gier jak the fall last days of gaia kocham czytać tekst bez dubbingu

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Spoko, będą dwie wersje do wyboru z dubbingiem i bez.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy możemy spodziewać się cz.II z prezntacji dubbingu na YT?

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Kiedy możemy spodziewać się cz.II z prezntacji dubbingu na YT?
A kto powiedzial ze taka bedzie?

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Ja z Sentarionem i jeżeli się uda to jeszcze w ten weekend :wink:

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
https://www.youtube.com/watch?v=FLh9Rzqq_bI

Zapraszam do oglądania :)

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy

Gawsi

Dubbing do Złotych Wrót
#310 2012-10-09, 19:52(Ostatnia zmiana: 2012-10-09, 19:52)
Ka#msg1056095Reth ma trochę kiczowaty głos, pomimo tego, że Chaktura i Noch#msg1056095Gara również podkłada Dreamerion. Moim zdaniem najlepiej wypadł Chaktur ;)
Jak dla mnie kwestie Orków są zbyt ludzkie. Widać, że studiowali polonistykę :D  Ja bym im dał kwestie, które byłyby niepoprawne stylistycznie np. zamiast "To nie jest sprawa dla mnie Mora, ale możesz porozmawiać z szamanem Kor#msg1056095Hesem (?)" umieścić "To nie mój sprawa, ale Ty móc porozmawiać z Syn Ducha Kor#msg1056095Hes"- brzmiałoby to wówczas bardziej "orkowo". Pomijam już fakt, że nie wiedzieć czemu- nie nienawidzę słowa "mora" w odniesieniu do ludzi- dostaję od niego drgawek :D  "Mora" lub "mór" to jest śmierć i dla mnie nic tego nie zmieni :P
Jeśli chodzi o głosy kobiece- wypadły znakomicie :D  Aż miło posłuchać ^^

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Moim zdaniem Vierzba, orkowie i kobiety najlepiej, Riddick też całkiem nieźle. Szkoda, że Chilliemu buczy troszkę mikrofon, bo ma też zajebisty głos i pasuje do Saturasa  :)  Grins też nienajgorzej  ;p

Elo

Draco

Draco

The Modders
posty242
Propsy67
  • The Modders

Moim zdaniem Vierzba, orkowie i kobiety najlepiej, Riddick też całkiem nieźle. Szkoda, że Chilliemu buczy troszkę mikrofon, bo ma też zajebisty głos i pasuje do Saturasa  :)  Grins też nienajgorzej  ;p

Zgadzam się, ale w ogólnym rozrachunku i tak wszystko super wypadło :)

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Moim zdaniem Vierzba, orkowie i kobiety najlepiej
O proszę, a mi ciągle się wydaje że blado mi to wychodzi i nagrywam te kwestie bardzo długi czas. Chyba jestem dla siebie zbyt surowy :P
Dzięki za słowa otuchy :D

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Vierzba, on żartował :|

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

Dubbing do Złotych Wrót
#315 2012-10-10, 14:12(Ostatnia zmiana: 2012-10-10, 14:12)
O proszę, a mi ciągle się wydaje że blado mi to wychodzi i nagrywam te kwestie bardzo długi czas. Chyba jestem dla siebie zbyt surowy :P
Dzięki za słowa otuchy :D

Też mi się tak zdaje ,że mój głos jest przymulony i wgl ale widzisz ,że to całkiem dobrze wygląda

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Podobno Bauman za darmoche zgodził się dubingować w Dziejach Khorinis, może Mikołajczak przy odpowiednich argumentach tutaj zrobi to samo.

:lol2:   :lol2:   :lol2:  

Jestem ciekawy, jakie jeszcze ciekawe historyjki wymyślił Dark na potrzeby zareklamowania moda.  :ok:

Комиссар RBT

Gawsi

Gawsi

Użytkownicy
posty32
Propsy5
  • Użytkownicy

Gawsi

Dubbing do Złotych Wrót
#317 2012-10-16, 19:55(Ostatnia zmiana: 2012-10-16, 21:25)
Jest już jakiś szacowany termin premiery?

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Na pewno w najbliższych miesiącach, zależy jak szybko pójdzie ukończenie dubbingu i testów.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy będziemy mogli zobaczyć zwiastun z dubbingiem?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry