Dubbing do Złotych Wrót 194611 603

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 24.05.2012 roku

Wyświetleń 194611

Odpowiedzi 603

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dlaczego? Na pewno sporo roboty, bo to główna postać, ale nie musi mieć głosu podobnego do bezia. Tu nie ma oryginałów głosu bezimiennego jak w MT. Wystarczy osoba z w miarę dobrym głosem i mikrofonem. Dubbing bez głosu głównego bohatera to będzie lipa :/

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Osobiście byłem zdziwiony gdy usłyszałem że to nie Dreamerion będzie dubbingował Bezia, nie podejrzewam by ktoś zrobił to lepiej niż on, z dostępnych osobistości ma się rozumieć.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Chilly

Chilly

Użytkownicy
posty27
Propsy48
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

Chilly

Dubbing do Złotych Wrót
#162 2012-06-19, 11:24(Ostatnia zmiana: 2012-06-19, 11:33)
No zobaczymy, póki co czekam aż Martinos przyśle mi wszystkie nagrane do tej pory kwestie.

Sentarion?

Ja już też nagrałem moje próbki dubbingu ale nie mogę złapać na gg martinosa żeby mu te pliki wysłać

na forum już dwa maile do niego pisałem ale na razie nic nie odpisał. Ciężko go złapać

Tak więc ja też bym chciał wysłać moje próbki żeby mnie to nie ominęło :)

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Granie bez dubbingu Beziego to nie to samo, dlatego postaramy się go jednak zrobić. Martinos jest rzeczywiście czasem ciężko dostępny, tym bardziej że ma coś jeszcze do zaliczenia w szkole, ale możesz mu wysłać nawet jak będzie niedostępny.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Nie pokazują mi się linki od nieznajomych. Napiszę od razu do wszystkich, aby napisali mi na początek swój nick(ja go tak zapiszę, bo niektórzy mają zamiast nicku swój numer gg i to wkurza), a jak odpiszę, to dopiero wysyłacie mi swoje próbki. Co do szkoły to został ostatni tydzień poprawek, więc jeszcze ten tydzień będę chodził, a potem tylko na zakończenie. No i jak W KOŃCU rozpoczną się wakacje, prace nad dubbingiem pójdą szybciej ;)

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

Dubbing do Złotych Wrót
#165 2012-06-19, 18:22(Ostatnia zmiana: 2012-06-19, 18:25)
Osobiście byłem zdziwiony gdy usłyszałem że to nie Dreamerion będzie dubbingował Bezia, nie podejrzewam by ktoś zrobił to lepiej niż on, z dostępnych osobistości ma się rozumieć.

Bardzo chętnie bym to zrobił, ale wolę poświęcić czas na napisanie muzyczki do ZW. Udało mi się już wymyślić charakterystyczny motyw. Jak dobrze pójdzie, to i żeński sopran się też znajdzie.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
- Jak dobrze pójdzie, to i żeński sopran się też znajdzie.

Są cycki jest główna  :lol:

Genn

Genn

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Dubbing nadal otwarty? Dużo zostało wolnych NPC do obsadzenia? Chętnie bym spróbował podłożyć głos pod jakąś postać:)

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Tak, nadal można się zgłaszać, jeszcze trochę postaci pozostało, pisz na gg do Martinosa (szczegóły na naszej stronie)

BoriX

BoriX

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy

BoriX

Dubbing do Złotych Wrót
#169 2012-07-01, 20:09(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 20:10)
Witajcie, toż je też się pofatyguję i pomogę jeśli jest miejsce na mnie ;>
Tylko widzę, że Pana Martinosa ciężko wyłapać.

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Otóż wczoraj i dzisiaj na imprezie byłem.

Nestor

Nestor

Użytkownicy
posty66
Propsy18
  • Użytkownicy
Martinos już 2 tyg. wróciłem z Chorwacji, jeżeli masz dla mnie jakieś dialogi byłbym wdzięczny :)

Spoiler

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Otóż wczoraj i dzisiaj na imprezie byłem.
Wyrywałeś soprany dla Dreama?:lol2:

Martinos

Martinos

Złote Wrota
Leo
posty178
Propsy109
ProfesjaReżyser
  • Złote Wrota
  • Leo
Wyrywałeś soprany dla Dreama?:lol2:
Niestety nie, ale z pewnością Dreamerion ma kilka w zanadrzu :D

Chilly

Chilly

Użytkownicy
posty27
Propsy48
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Ja nieskromnie, dodam tutaj coś od siebie

mój dubbing do filmiku z Jackiem Sparrowem :)

Na demotywatorach nawet trafił na główną stronę...

Może akurat znajdzie się dla mnie rola jakiegoś pirata.

Próbki już wcześniej do Martinosa wysłałem

https://www.youtube.com/watch?v=2CBrn371HPA

chesterking

chesterking

Użytkownicy
posty60
Propsy31
  • Użytkownicy
Chilly masz po prostu talent do dubbingu. On musi trafić do Złotych Wrót.  :D   Musi!!!

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu
Spoko, na pewno otrzyma jakiegoś fajnego pirata czy może jeszcze jakąś rolę.

BoogiWoogi

BoogiWoogi

Użytkownicy
posty3
Propsy3
  • Użytkownicy
Chilly pasuje na starego maga :)

glukkon7

glukkon7

Użytkownicy
posty6
Propsy15
  • Użytkownicy
Witam, jestem tu nowy  :wink:  . Mam nadzieję że mój głos też do czegoś się nada (nagrałem go w paru barwach głosu).
Można go znaleźć tu:

http://przeklej.net/file_details/8677.html

P.S. Czy istnieje inna możliwość wysłania próbek głosu niż przez GG?

Zębacz

Zębacz

Użytkownicy
posty101
Propsy54
  • Użytkownicy

Zębacz

Dubbing do Złotych Wrót
#179 2012-07-07, 18:35(Ostatnia zmiana: 2012-07-07, 18:37)
Ghotic mod

ON NIE WIE JAK SIĘ PISZE GOTHIC

:O

EDIT:Ale głos fajny :3

Zębacz pasiasty, zębacz smugowy (Anarhichas lupus) – gatunek słonowodnej ryby okoniokształtnej z rodziny zębaczowatych.

Osiąga do 150 cm długości, maksymalna odnotowana masa ciała wynosi 23,6 kg.  Ubarwienie zmienne, szarozielone, czarne lub rdzawobrązowe. W poprzek  ciała przebiega 10-15 ciemnych pasów zachodzących na płetwę grzbietową.

Ryba o bardzo mocnych szczękach i zębach. Nie jest agresywna. Groźnie wyglądające zęby służą zębaczom do rozłupywania jeżowców, skorup twardych ślimaków, krabów i innych podobnych składników ich pożywienia.

Po wewnętrznym zapłodnieniu samica składa ikrę na dnie. Samiec broni złożonej ikry do wylęgu larw. Poza okresem rozrodu przebywają samotnie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry