Informatyka na maturze 11009 45

O temacie

Autor Tomek

Zaczęty 10.05.2012 roku

Wyświetleń 11009

Odpowiedzi 45

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Do wtorku muszę nauczyć się Free Pascala i jakoś ogarnąć algorytmy. Nie umiem nic, informatyki w szkole nie miałem poza wordem i power pointem. Zna ktoś zakres wymaganego z informatyki materiału i skąd można go przez weekend przyswoić? :D

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!
NIC?! Dziwny program macie, chociaż u nas też późno mamy języki informatyczne- w 2. gim.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
W drugiej gimnazjum to my mieliśmy csa.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Nie masz szans zdać. Jak ja chodziłem do szkoły, to matura z informatyki była bardzo trudna i tylko na poziomie rozszerzonym.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
A jak ja chodzę to jest możliwa na poziomie podstawowym i żeby zdać wystarczy uwaga... 0%!

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
NIC?! Dziwny program macie, chociaż u nas też późno mamy języki informatyczne- w 2. gim.
Ja kończę 3 gim. i nadal klepiemy w Wordzie/Excelu

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ogrodnik... choćby kazali Ci napisać kompilator, choćbyś musiał obliczać przeróżne systemy, gdybyś musiał dopisać brakujące linijku w kodzie... wiedz, że nie jesteś sam i gdzieś w zamościu twój nakama też cierpi :lol2:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
Nie wiem. Nauczycielą płacą, żeby nas nauczyli czegoś praktycznego, a pokazują nam jakieś logmocje i inne badziewia. Po co kupować jakieś tandetne programy, jak szkołą mogłaby dłużej pooszczędać uzbierać na normalne komputery i korzystać z programów na licencji GPL? W ten sposób poznalibyśmy coś z czego w każdej chwili możemy za darmo legalnie korzystać w domu. Aktualnie informatyka w szkołach jest na poziomie moich żartów.

Spoiler

RoMek

RoMek

RaveN Studio
Niewolnik systemu
posty643
Propsy317
ProfesjaAnimator
  • RaveN Studio
  • Niewolnik systemu
Kiedyś w gimnazjum jak mieliśmy podstawy html to postarałem się i zrobiłem na prawdę porządną stronkę z podstronami, jednak gdy kolega obok też dostał 5 za parę linijek tekstu na białym tle to powiedziałem, że pierdole i na informatyce nic nie robie. Nie warto.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Aktualnie informatyka w szkołach jest na poziomie moich żartów.
To Ci się udało, props :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiem tak... są nauczyciele, którzy mogą nauczyć, jeślibyśmy tego chcieli. Ale nic nie poradzisz, jak człowiek wchodząc do sali informatyczne odruchowo wchodzi sobie na facebooka, popisze ze znajomymi, potem jeszcze pogra w CSa z klasami siedzącymi w salach obok. Jeżeli chodzi np. o SiS, to odkąd tylko nauczycielka zaczęła nam blokować kompy nauczyłem się stosunkowo dużo. Gdyby to samo miało miejsce na programowaniu, to może miałbym w przyszłości pracę :lol2:

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedyś w gimnazjum jak mieliśmy podstawy html to postarałem się i zrobiłem na prawdę porządną stronkę z podstronami, jednak gdy kolega obok też dostał 5 za parę linijek tekstu na białym tle to powiedziałem, że pierdole i na informatyce nic nie robie. Nie warto.

Skąd ja to znam

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jeżeli chodzi np. o SiS, to odkąd tylko nauczycielka zaczęła nam blokować kompy nauczyłem się stosunkowo dużo.
Widzisz, ty chociaż coś umiesz. Co to sis? :D

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Informatyka na maturze
#13 2012-05-11, 13:55(Ostatnia zmiana: 2012-05-11, 13:55)
Systemy operacyjne i sieci komputerowe - na dobrą sprawę coś, co na maturze z informatyki w ogóle się nie przyda :lol2:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2

Luk
DreamVader 2

Informatyka na maturze
#14 2012-05-13, 15:03(Ostatnia zmiana: 2012-05-13, 15:10)
Powiem tak... są nauczyciele, którzy mogą nauczyć, jeślibyśmy tego chcieli. Ale nic nie poradzisz, jak człowiek wchodząc do sali informatyczne odruchowo wchodzi sobie na facebooka, popisze ze znajomymi, potem jeszcze pogra w CSa z klasami siedzącymi w salach obok. Jeżeli chodzi np. o SiS, to odkąd tylko nauczycielka zaczęła nam blokować kompy nauczyłem się stosunkowo dużo. Gdyby to samo miało miejsce na programowaniu, to może miałbym w przyszłości pracę :lol2:
Teraz mam takiego nauczyciela, który próbuje czegoś nauczyć. Przez dwie poprzednie klasy miałem takiego, którego musiałem prosić o jakąś prace na ocene, a o  pierwszą race na szóstke musiałęm prosić PÓŁ ROKU, a o drugą 3 miesiące. Nawet ta praca nie była wymagająca. Prezentacja w Windows Movie Marker. Pierwsza miała przedstawiać naszą szkołe zimą, a druga na temat urządzeń wejścia/wyjścia. Prace były słabe i nietrudne w wykonaniu, a i tak dostałem szóstke. Jedyna trudnością był zbugowany Movie Marker na Viście.

Spoiler

gothic1210
  • Gość
Teraz mam takiego nauczyciela, który próbuje czegoś nauczyć. PRzez dwie poprzednie klasy miałem takiego, którego musiałem prosić o jakąś prace na ocene, a o  pierwszą race na szóstke musiałęm prosić PÓŁ ROKU, a o drugą 3 miesiące. Nawet ta praca nie była wymagająca. Prezentacja w Windows Movie Marker. Pierwsza miała przedstawiać naszą szkołe zimą, a druga na temat urządzeń wejścia/wyjścia. Prace były słabe i nietrudne w wykonaniu, a i tak dostałem szóstke. Jedyna trudnością był zbugowany Movie Marker na Viście.
Ja w pracy na 6 musiałem trochę poformatować tekst. I tyle. W szkole praktycznie nauczyłem się tylko o ci chodzi z "Bezpiecznym usuwaniem sprzętu". xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Ja dalej nie wiem

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Na przykład, jeśli masz na urządzeniu jakiś system plików, coś na nim zapisujesz i nagle odłączasz, to może się okazać, że dane zostały "częściowo zapisane" i system jest w nieprawidłowym stanie. Może to powodować najprzeróżniejsze problemy przy odczycie.

Jest też pewnie masa innych powodów.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Jeśli w zadaniu, gdzie trzeba było podać, ile operacji porównania wykona mój algorytm, wpisałem "0, bo go nie ma", to mi to zaliczą? :D  :D  :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry