Gothic : Powrót Bohatera 120033 300

O temacie

Autor Alexik

Zaczęty 1.05.2012 roku

Wyświetleń 120033

Odpowiedzi 300

Gruppenfuehrer Kereth

Gruppenfuehrer Kereth

Użytkownicy
New World Order, bitchez!
posty669
Propsy484
  • Zbanowany
  • New World Order, bitchez!
Dysk padł, co poradzić.  :lol2:

Комиссар RBT

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy

Maciejk

Gothic : Powrót Bohatera
#161 2012-06-30, 15:29(Ostatnia zmiana: 2012-06-30, 15:32)
Mam nadzieje że autor zapowiedzi się wypowie w sprawie moich nieścisłości ale chce mu napisać że to będzie jego mod i wolno mu robić co zechce.

Co do postu "Smokmen-a"
- w gothic 1 więżniowie (uzbrojeni w kilofy) wykorzystując zaskoczenie strażników (uzbrojonych po zęby)
  wywołane stworzeniem bariry wszystkich zabili, dlatego moim zdanie (nie musisz się z nim zgadzać) trudno będzie
  wprowadzić do oryginalnej historii taką "nowość"
- fakt przeoczyłem mam nadzieję że ci łowcy skarbó będą mieli jakiś plan na wyjście z pod bariery,
- co do myśliwych to mój punkt widzenia jesli autor woli koncepcję jednego obozu to jego wybór życzę mu udanej
  modyfikacji
- nie grałem w mody do gothic 1
- tu nie chodzi o żołnierzy tylko paladynów dla mnie to różnica, po za tym 7 obozów jest nierealnych chyba że nie będą
  one zbyt duże a to można osiągnąć przez uszczuplenie liczby npc.
1.Nie chce mi sie
2.Nie mam zamiaru słuchać takich wypowiedzi

:ayfkm:  

Dziwi mnie to, że autor projektu wypowiada się z takim lekceważeniem do osób, które w gruncie rzeczy chcą dobrze i są potencjalnymi odbiorcami jego modyfikacji.

Wydaję mi się, że lepiej posłuchać opinii osób z większym stażem, wyjaśnić nieścisłości, bądź też poprawić błędy logiczne, które mogą się wkraść.

To tyle ode mnie.

Żeby było jasne, nie życzę Alexikowi źle, fajnie, że jeszcze ktoś pracuje nad modami, ale...

1.Nie chce mi sie
2.Nie mam zamiaru słuchać takich wypowiedzi

:ayfkm:  

Trochę dystansu i samokrytyki...

Partol

Partol

Użytkownicy
posty20
Propsy8
  • Użytkownicy
A Wy dalej meczycie tego gothiczka :lol2:

Luk

Luk

DreamVader 2
Sursum Corda! Wiwat Car!
posty1168
Propsy319
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader 2
  • Sursum Corda! Wiwat Car!

Luk
DreamVader 2

#163 2012-06-30, 17:17(Ostatnia zmiana: 2012-06-30, 17:18)
Dzięki temu, forum utrzymuje swój pierwotny cel.

Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=DsSwvh4npMQ

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dzięki temu forum utrzymuje swój pierwotny cel.

nie ma czym się chwalić

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#165 2012-06-30, 22:31(Ostatnia zmiana: 2012-07-01, 09:49)
Nie będę wrzucał byle jakich zjebanych prac dokończe to wrzuce i nie sikaj tyle. Bo nabijasz posty ,żeby tylko nabić
I nie będę na to odpowiadał bo jak ktoś nie grał w gothica i nie czyta moich wypowiedzi zgodnie ze zrozumieniem to już jego problem.

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
mod zapowiada sie całkiem fajnie ;) Już za sam fakt iz jest do G1 oraz że ma dodać 7 obozów  chyba o ile sie nie mylę czy cos koło tego ;)  Mod wydaje się fajny i z chęcia w niego zagram.;)  W obozie gości w zbrojach paladynów (bo nie wiem kim będą w modzie ;d ) dodał bym im może jakąś kapliczkę lub posąg inosa bo 2 gości chyba tam do czegoś klękało/modliło się  (1 do ogniska a 2 do drzewa chyba o ile dobrze kojarzę ;)

powodzenia i czekam na efekt końcowy ;)

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Co z tego, że doda 7 obozów jak każdy będzie   gównianie wykonany? Lepiej dodać 1-3 obozów i wykonać je porządnie.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
może. Ale czemu zakładasz iż bedą zrobione źle ? a może się postara ..zobaczymy. Sam fakt że do G1 ktoś jeszcze coś robi jest dużym plusem dla mnie i mam nadzieję iż mod zostanie ukończony a co z tego wyjdzie każdy oceni po wyjściu moda ;)

Amand

Amand

Użytkownicy
jestę studentę xD
posty238
Propsy94
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • jestę studentę xD
Sorry, ale ciężko jest mi uwierzyć, że jedna średnio doświadczona osoba biorąca się za tworzenie siedmiu obozów wykona to porządnie. No chyba, że się mylę.

Wystąpił błąd podczas próby wyświetlenia sygnatury

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Może zrobić porządnie 7 obozów, tyle, że zajmie to siedmiokrotnie więcej czasu niż robienie jednego porządnego, a więc ponad 2 razy dłużej niż zrobienie dwóch porządnych, w każdym razie, na zrobienie każdego porządnego obozu (nie wiem jakie są kryteria porządnego obozu oraz doświadczenia i możliwości modderskie twórcy, więc nie określam czasu) potrzeba tyle samo czasu. ;)

Nie wiem po co pierniczyć o obozach i zniechęcać twórce? Lepiej zachęcić go do dalszej pracy, może rzeczywiście zrobi te 7 porządnych obozów. ;d

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Co z tego, że doda 7 obozów jak każdy będzie   gównianie wykonany? Lepiej dodać 1-3 obozów i wykonać je porządnie.
Te wszystkie obozy które zostały wykonane aktualnie poprawiam ,żeby uzyskały swój efekt wizualny.
Gdyby co narazie pracuje nad vobowaniem nowego świata.

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy

Alexior

#172 2012-07-18, 00:06(Ostatnia zmiana: 2012-07-18, 00:07)
Te wszystkie obozy które zostały wykonane aktualnie poprawiam ,żeby uzyskały swój efekt wizualny.
Gdyby co narazie pracuje nad vobowaniem nowego świata.
Moim zdaniem bardziej rozchodzi się o wątki fabularne, questy itd.
Wstawić kilka domków na krzyż i płotek, każdy głupi potrafi ściągnąć z woga i wstawić  :lol:

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Alexik

#173 2012-07-18, 00:09(Ostatnia zmiana: 2012-07-18, 00:10)
Tym razem włoże w to ogromny wysiłek :lol:  
A potem z ekipą zajmiemy się tym wątkami,questami itd

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy

ThePanko

#174 2012-07-18, 00:23(Ostatnia zmiana: 2012-07-18, 00:24)
Co do obozów..Dla mnie liczy się by było chociaż kulku NPC z jakimiś obiektami typu domek,szałas,namiot ,ognisko itp. i by nie stali sztywno w miejscu przez 24/7 .^^
 Ważne by była zacna fabuła i masa questów od PPP by zdobyc nieco expa na starcie do bardzo skomplikowanych i złożonych zadań ;)

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
tylko się zaś zniechęć do stworzenia moda, a będzie dobrze bo chyba wiesz co się stało "umbilivium" czy jak kto woli "tworzymy modyfikacje"? na pewno zagram, ale wypadało by żeby niedługo jakieś ss'y podrzucić

Alexik

Alexik

Użytkownicy
posty396
Propsy150
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Znając ich pewnie zrezygnowali ? Haha będą ss wstawie akurat ten nowy świat :ok:

ThePanko

ThePanko

Użytkownicy
posty43
Propsy2
  • Użytkownicy
Czyli czekamy na ss ;)

Alexior

Alexior

Użytkownicy
posty94
Propsy61
  • Użytkownicy
Mam nadzieję, że się dobrze do tego zabierzesz i nie stracisz chęci  :wink:   trzymam kciuki, żeby mod wyszedł i czekam na ss'y  :naughty:

Mateusz.Wr

Mateusz.Wr

Użytkownicy
posty80
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam  :D  
Widzę że ktoś się stara coś zrobić sam i to mi się podoba lubię takich ludzi choć nie doświadczony ale chce coś zrobić niż inni na tych forach.

-Duży plus za mały pokaz że mod nie stoi w miejscu i że coś się dzieje.
-kilka zupełnie nowych gildii (musisz się naprawdę postarać by były dobre i inne niż reszta ściągniętych ze starego Gothica lub MT).

Rady:
-Proszę nie rób dodatku do G1 bo nikomu nie będzie się chciało wykonywać tych samych nudnych już zadań.
-Widzę kilka lokacji i obozów z MT i to mnie martwi bardzo nudno by się grało znów w podobny G.M.T.
-wykorzystaj swoją fabułę którą sam napisałeś do jakiś innowacji nie pisze tu o przeróbkach jakiś graficznych itp tylko zadania,możliwości gry zespołowej lub np: kupna własnej posiadłości,o przedmiotach i zbrojach już nawet nie wspominam.

Pozdrawiam i życzę by mod się udał i wypalił Mateusz.Wr  :ok:

Czy ja gram na kodach NIE po prostu sprawdzam tajniki i sekrety przez co jestem lepszy :)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry