Rutyna rozmówki 3786 13

O temacie

Autor Wicon

Zaczęty 27.04.2012 roku

Wyświetleń 3786

Odpowiedzi 13

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Chciałem zrobić TA_Smalltalk, dałem dwie postacie obok siebie z takimi rutynami ale one stoją, gapią się (obydwaj w tą samą stronę i nic nie mówią.) Podczas ustawiania WP Ustawiłem je tak, aby strzałki kierowały się na wprost siebie. Co jest nie tak?

Gundeln

Gundeln

Użytkownicy
posty49
Propsy16
  • Użytkownicy
Spróbuj może dodać (chyba tak się nazywały) freepointy które są od Smalltalka. Poszukaj w mieście powinieneś znaleźć. W ich nazwie powinno być gdzieś "smalltalk"

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Dokładnie to FP_SmallTalk_NAZWA_WAYPOINTA_GLOWNEGO

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Dokładnie to FP_SmallTalk_NAZWA_WAYPOINTA_GLOWNEGO

w sumie jestem ciekaw,jeśli to ogarniesz to napisz tutaj,bo ja się kiedyś motałem z tym ale nic też nie wykombnowałem,poprostu dałem sobie spokuj bo robiłem jescze sprawy do których rutyny nie były porzebna,w mieście portowym znajdziesz wiele freepointów od smaltalka np zajrzyj w skrypt obywatela oni mają takie rutyny,tyle że u nich działają,ale wiesz jak do nich zajrzysz to i znajdziesz ich freepointy bo są przecież tam napisane, ja na tym stanąłem,brakło mi czasu na odpalanie spacka i sprawdzanie tego wszystkiego,i powiem też że miałem,i wsumie mam dalej problrmy z rutyną siedzenia przy ogisku,jak dawałem tą rutynke to stali,nie siedzieli...ale mówię to tylko tak jakoś nie chcę pomocy w tym temacie,jeśli będzie mi to potrzebne załorze nowy dział:)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
1. Zakładanie tematów na tą samą tematykę "bo jakoś mi się nie chce pomocy w tym temacie" powinno być karalne! I działu raczej nie założysz, jak już to temat.
2. Kaczka mówi jak to się aktualnie robi, a ty do niego wyskakuje z "jak ogarniesz"? To już jest ogarnięte.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
1. Zakładanie tematów na tą samą tematykę "bo jakoś mi się nie chce pomocy w tym temacie" powinno być karalne! I działu raczej nie założysz, jak już to temat.
2. Kaczka mówi jak to się aktualnie robi, a ty do niego wyskakuje z "jak ogarniesz"? To już jest ogarnięte.

hmm no dobra przyspamuje ale przyzna że faktycznie mój błąd "standardowo zresztą" ale ziomuś ja lubie pisać tak,bo wtedy ludzie którzy początkują tak jak wsumie ja choć dużo czasu już próbuje modoać,no to poprostu tacy ludzie jeśli trafią na tamat i będą mieli w miare jasno wszystko wypisane to będą mieli wsumie robote za nich odwaloną,lecz na początku często bywa tak że jeśli ktoś jest tak miły i bardzo pomoże jak ty mi nieraz,lub poprostu odpierniczy za mnie prace,no jest to fajne,a takim początkującym się robi coraz bardziej wstyd za takie sępienie pomocy i sami po czasie próbują coś zrozumieć i tak to wychodzi coraz lepiej,wsumie sam wiesz jak jest są spacerzyści,są skrypterzy,i są też graficy i inni ja z tych dziedzin chyba najlepiej sobie radze ze spacerem,czyli tym najłatwiejszym zadaniem,w czym też na początku potrzebowałem pomocy a i teraz za specjaliste się uważać nie mogę,a skrypty to dla mnie czarna magia może przez to że mam słabą pamięć,grafika 3d heh mam zamiar w najbliższym czasie poduczyć się blendera alle to daleka przyszłość zanim coś ęde potrafił stworzyć,no a co do ruyny ogniska wsumie fakt nie potrzebnie o tym wspomniałem ale cóż ten typ tak ma:)

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Rutyna rozmówki
#6 2012-04-29, 22:59(Ostatnia zmiana: 2012-04-29, 23:04)
W sumie nie mam pojęcia jak ja się w tych hieroglifach rozczytałem i coś jednak z tego zrozumiałem.
Rada na początek, wydumana po przeczytaniu ... tego czegoś. Przed ukończeniem 12 roku życia lepiej nic tu nie pisz :facepalm:
ludzie którzy początkują tak jak wsumie ja [...] no to poprostu tacy ludzie jeśli trafią na tamat i będą mieli w miare jasno wszystko wypisane to będą mieli wsumie robote za nich odwaloną,lecz na początku często bywa tak że jeśli ktoś jest tak miły i bardzo pomoże jak ty mi nieraz,lub poprostu odpierniczy za mnie prace,no jest to fajne,a takim początkującym się robi coraz bardziej wstyd za takie sępienie pomocy i sami po czasie próbują coś zrozumieć i tak to wychodzi coraz lepiej
//Dopisek - kaczka//
Pani polonistka mnie kiedyś uczyła pisać długie zdania ale chyba nie potrafię tak jak on
:lol2:
Człowieku, chyba Fahren i jego kucyki pony padły ci na mózg :blink:
Jak dzieciarnia dobierze się do gotowych skryptów to wcale nie będzie im wstyd, że nic nie zrobili sami, wręcz przeciwnie - zaczną trollować i wszędzie zapychać tematy swoimi durnymi postami, które zawierać będą prośby typu Pliiiisssss, zrób mi to bo nie umńem, no weś plissss.
Dzięki bardzo. Ja od razu szykuje sobie rewolwer z jednym nabojem. Jak go użyć? Jeszcze się zastanowię :naughty:

wsumie sam wiesz jak jest są spacerzyści,są skrypterzy,i są też  graficy i inni ja z tych dziedzin chyba najlepiej sobie radze ze  spacerem,czyli tym najłatwiejszym zadaniem,w czym też na początku  potrzebowałem pomocy a i teraz za specjaliste się uważać nie mogę,a  skrypty to dla mnie czarna magia może przez to że mam słabą  pamięć,grafika 3d heh mam zamiar w najbliższym czasie poduczyć się  blendera alle to daleka przyszłość zanim coś ęde potrafił stworzyć,no a  co do ruyny ogniska wsumie fakt nie potrzebnie o tym wspomniałem ale cóż  ten typ tak ma:)
Pomijając błędy ortograficzne, gramatyczne i interpunkcyjne, przez które nie widać literek w zdaniu napiszę tylko - urzekła mnie twoja historia. :ok:

Toworish

Toworish

Użytkownicy
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
heh oj tam błędów się już tak czepiać nie musisz,a reszta no skoro tak uważasz,to i pewnie wszyscy tak uważają więc najlepiej niech to pójdzie wszystko w zapomnienie,a dla nowych będzie to nauczka że jak już piszą to krótko i na temat nie tak jak ja :P

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!

kaczka
RaveN Studio

Rutyna rozmówki
#8 2012-04-29, 23:21(Ostatnia zmiana: 2012-04-29, 23:21)
Wybacz ale muszę być chamski, żeby mój imidż nie legł w gruzach

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Dobra zrobione. Dodałem dwa Freepointy na przeciwko siebie, jednego WP i obydwóm postaciom dałem w rutynie ten sam WP.

Mam obok siebie 2 pary osób co ze sobą gadają. Czasami robi się tak, że osoba z jednej pary gada do kogoś z drugiej pary, a druga osoba z pierwszej pary gada sama ze sobą.  // Jak ktoś nie zrozumiał przeczytać dwa razy. Wiem, że trochę pogmatwane. Jeśli ktoś się z tym zetknął to proszę o pomoc i dzięki za to co napisaliście do tej pory //odliczając kłótnie ;p

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
No to może przestaw Waypointa, żeby nie było czterech postaci na jednym? ^^

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Są dwie postacie na jednym WP i dwie na drugim. Każdy WP ma swoje dwa FP Smalltalk a mimo to nadal się tak robi.

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
No to, kurde, przesuń WP o 100 metrów? Albo i więcej, byle tak, żeby nie było bardzo blisko siebie. Postacie gadające mają dystans 80 -140, więc najlepiej przesuń o 150 cm i jebnie gitem.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

Wicon

Wicon

Użytkownicy
posty147
Propsy5
  • Użytkownicy
Oddaliłem postacie od siebie i problem z głowy. Dzięki! Temat do zamknięcia.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry